Ha sztrapacskát kívánsz csinálni kisfiam. Először is jófajta rózsa krumpliból válogass nagyobb darabokat, mert azokat könnyebb lereszelni. Aztán nagylyukú reszelőn a nyers krumpliból reszeljél vagy ötöt, s keverd el liszttel, meg egy tojással addig, míg szaggatható tésztává válik. Nem hagyd sokáig állani, mert megfeketül. Bár az íze akkor is jó. A nokedlinek kiszaggatott tésztát aztán juhtúróval bőven, pörcre sütött szalonnával csínján locsold meg.
A maradék füstölt szalonnát, csak hogy ne kelljen kidobni, felszeleteltem, tepsibe fektettem, egymás mellé szorosan, mint jó szeretőket. Lisztbe, reszelt sajtba bepaníroztam, egy fiatal csibe mellét, miután borssal, sóval és majorannával jól megdörzsöltem a bőrétől megfosztott zsenge húsát. Az ily módon bepanírozott csibemellet a tepsibe fektetett szalonnacsíkokkal betakargattam szépen, és sütöttem lassú tűzön negyven percen át. Ropogósra.