Mióta a gyerek megkapta a második tüdőgyulladás elleni védőoltást, egy kicsit mindenki beteg. Ő három napig kínlódott, mi harmadik hete.

A vírus, vagy baci csak jön, megy. Hol taknyosak vagyunk, hol a torkunk fáj. Nekem három napja nincsen hangom. Nem tudok beszélni. Gabó röhög, jó kis betegség, tetszik nekem, mondja. De közben fáj a feje, torka.

Lementem a patikába, hogy kényszerű némaság elleni gyógyszert szerezzek. Mutogattam a torkomra és reszelős suttogás kíséretében feltettem a kérdést. Lehet ez a torokbaj a gyerek védőoltása miatt?
Félreértették. Igen mondták, a gyerek lehet néhány napig lázas, taknyos.
És én?
Ön nem, válaszolták.

Én hiszek a gyógyszerészeknek, meg az orvosoknak. De rákereste a neten. A HVG, már két évvel ezelőtt azt írta, hogy az egyik tüdőgyulladás elleni hatékony oltás alkalmazása következtében - az Egyesült Államokban - létrejöttek olyan szuperrezisztens baktériumok, amelyekre egyetlen gyógyszer sem hat, s amelyek fülgyulladást okoznak.
És az is biztos, hogy az oltóanyag évente 1,5 milliárd dolláros bevételt hoz a gyártóknak.
http://hvg.hu/egeszseg/20070918_tudogyulladas_oltas_veszelyek.aspx

Ettől még lehet jó, és hasznos. Nem azt mondom, hogy nem kell. Sőt.
Tény az is, hogy a barátaink között szinte mindenki kínlódik ezzel a bujkáló, felsőlégúti  betegséggel. Pedig náluk nincs beoltott gyerek.

 

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.01.04. 10:53 1 komment

Címkék: vírus mellékhatás bacilus tüdőgyulladás oltóanyag pneumococcus elleni védőoltás rezisztens baktérium rekedtség

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr23856547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyalogtank666 2009.03.04. 16:45:01

Az oltásban mindösszesen néhány fehérje van abból a kórokozóból, ami ellen hat és némi segédanyag, amitől az immunrendszer úgy érzi, megtámadták és teljes erővel fellép a beadott fehérje ellen, ami így a később érkező valódi fertőzés ellen is hatásos.

Ki van zárva, hogy a gyerek oltásától betegedtetek volna meg, főleg azért, mert az oltóanyag nem tartalmaz életképes Streptococcus baktériumokat, mindössze baktérium sejtfal poliszacharidokból áll.

A hivatkozott cikk egyszerű félrefordítás. A cikk arról szól, hogy mind több olyan baktériumtörzs jelenik meg, amely ellenálló különböző antibiotikumokra. Ez valóban sajnálatos, azonban az oltásnak ehhez semmi köze, mivel antibiotikumot nem tartalmaz. A védőoltás kizárólag megelőző hatású, azaz az egészséges gyereket beoltva, az nem betegszik meg, a már kialakult fertőzésre semmilyen hatása sincs.
süti beállítások módosítása