Egy 17 éves lány és egy húszéves fiú brutális kegyetlenséggel agyonverte aznap született kislányukat. Tegnap volt a tárgyalásuk. A hír nem érte el a központi sajtó ingerküszöbét. Pedig Magyarországon évente 35-40 csecsemőgyilkosság történik. És szinte soha nem a szegénység miatt!

Hanem?

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.06. 11:11 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr72984986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.08. 09:16:41

Ősidők óta elófordulnak ilyen esetek.

a középkorbam egyes német városokban kötelező volt bejelenteni a nőnek a terhességét, valamely rangban felette állónak - szolga a gazdájának stb. - halálbüntés terhe mellett, ennek ellenére mégis megpróbálkoztak a csecsemő gyilkossággal.

A dajkaság intézménye szinte általános volt a a jómóduaknál, nagy volt a csecsemő halandóság, csak kevés gyerek érte meg a felnőtt kort.
a házasságon kívül született gyermek nem csak másodrendű állampolgárnak számíthatott, ez a stigma kisérte élete végéig.

A zabi gyerek fogalma még ma is ismert, csak az utóbbi 20 évben lett elfogadott házasságon kívül szülni, azelőtt egy férfinak kötelessége volt elvenni megejtett barátnőjét
süti beállítások módosítása