"Azokat a problémákat, amelyeket bizonyos szintű gondolkodásmód okozott, nem lehet megoldani ugyanolyan szintű gondolkodással." - mondta Einstein.
A krízis lélektani helyzete a következő: valami sürgős megoldás kellene, de nincs. Ilyenkor az emberek nagy része rémülten kapkodni kezd, vagy bénultan szemléli a negatív eseményeket. A krízis annyit jelent, hogy egy fontos és kikerülhetetlen problémát a szokásos eszközeinkkel képtelenek vagyunk megoldani
- a hangsúly a szokásos szón van. Válság esetén, a lehető legkártékonyabb reakció a pánik, a fejetlen, átgondolatlan kapkodás és bűnbakkeresés. Ez a hozzáállás nagyban rontja a hatékony kezelés esélyeit is, pedig a legtöbb helyzetet konstruktív és kreatív hozzáállással meg lehet oldani! 

Hogy miért jutott eszembe, a legújabb tatárszentgyörgyi Molotov koktélos támadásról egy Mesterkurzuson elhangozott mondatok?

elolvasom

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.28. 23:20 2 komment

Címkék: polgárháború mesterkurzus tatárszentgyör másodszor ártatlsan áldozatok cigány prpgrm

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr18972535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wwan · http://wwanblogja.blogspot.com/ 2009.03.01. 11:44:08

Talán segítene, ha mindenki tenné a dolgát.
A problémát szét kell szedni összetevőire.

Közbiztonsági, közrendvédelmi kérdés
Bűnüldözési kérdés
Közigazgatási kérdés
Szociális kérdés
Oktatási kérdés
és sajnálatos módon elsősorban gazdasági kérdés, mivel ha a gazdaságban nem található használható alternatívákat nyújtó lehetőség, azaz használható keresetet kínáló munka, akkor ezt a nomád típusú életvitelt gyakorló és így szocializálódott népcsoportot nem lehet beintegrálni a jogkövető, társadalmi normákat tiszteletben tartó emberek közé.
Való igaz, hogy hasonlóan reménytelen és lecsúszott csoportok máshol is vannak, akik nem születtek szintén bűnösnek és nem is válnak azzá, inkább megfagynak a lakásukban.
Ahogy az is igaz, hogy más gazdasági körülmények között ugyanez a cigányság képes használható módon beintegrálódni az ottani gazdaságba.

Polgár Ernő · http://polgarerno.com 2009.05.20. 17:06:19

Tisztelettel ajánlom zsidó hitéleti, kulturális és irodalmi blogomat link céljára:
http://polgarerno.com/blog

süti beállítások módosítása