"Úgy hiszem, nem voltak gázkamrák,",mondta Richard Williamson püspök. A tavaly novemberben a svéd televíziónak adott interjújában arról is beszélt, hogy szerinte náci koncentrációs táborokban mindössze 200-300 ezer zsidó halt meg, de azokkal sem gázkamrákban végeztek...

A Williamson  interjú január 21-én került adásba. Azon a napon, amikor Giovanni Battista bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa aláírta a rendeletet, amellyel a korábban kiközösített Williamson püspököt és társait visszafogadta az egyházba. Mivel a felvételt Németországban készítették, ahol a holokauszt tagadása bűncselekmény, a regensburgi ügyészség nyomozást indított a püspök ellen. 

Williamson elnézést kért a pápától a diplomáciai bonyodalom miatt, amit okozott.  
 
Rahm Emanuel, Barack Obama megválasztott amerikai elnök kabinetfőnöke elnézést kért az arab amerikai közösségtől, amiért apja az arabokra nézve sértő megjegyzést tett egy izraeli lapnak.  
 
Timothy Geithner kijelölt amerikai pénzügyminiszter a washingtoni szenátusban elnézést kért, amiért a kongresszus felsőházában tartott meghallgatáson úgy fogalmazott, gondatlanságból nem fizetett be évekkel ezelőtt 34 ezer dollárt a szövetségi kasszába. 
 
Pásztor Albert városi rendőrkapitány elnézést kért azon kijelentése miatt, miszerint Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, az elmúlt időszakban - decemberben, januárban - történt valamennyi (ilyen típusú) "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt"  
 
Gyurcsány elnézést kért annak idején, amikor arab terroristáknak nevezte  a szaúd-arábiai fociválogatott tagjait.
 
Dávid Ibolya elnézést kért Simicska Lajostól, amiért a Haszon magazinnak adott nyilatkozatában tévesen állította, hogy a Fidesz pénzügyeinek intézésében jelenleg is részt vesz.
És sorolhatnám, hogy „nagyjaink” közül ki mindenki kért és kér elnézést folyamatosan.
Hogy mi ezekben a közös? 
Egyszerű: ezek az emberek óvatlanul őszinték voltak. Kimondták, amit gondolnak. 
Azért kértek elnézést, mert valamit mondtak, amit nem kellett volna. S nem azért, mert olyat gondolnak, amit nem kellene.
 
Szerző: Ventura Blvd  2009.02.05. 14:17 Szólj hozzá!

Címkék: holokauszt dávid lajos ibolya simicska tagadó püspök cigányozó rendőrfőnök adócsaló pénzügyminiszter

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr37924436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása