Az még csak rendben, hogy egy egyházi iskolában nem engedélyezik a kiskamasz lányoknak a spagettipántos felső viseletét, hogy tilos a haskilátszós szerelés, és hát azzal sincs mit vitatkozni, ha az igazgatóság az egy centis törpesarkú cipőt magassarkúnak minősíti. Az odajárók tudomásul veszik a szabályokat, a tinilányok nem festik magukat, pattanásos arcukat még alapozóval sem korrigálják.

De...

..azért ott nagyon nincs rendben valami, ha az átlagnál nőiesebb lányt, fentebb említett félapáca tanár egyszerűen rossz lánynak minősíti, és megkéri a többieket, ne barátkozzanak vele. Sőt, hozzáteszi, hogy egy másik lánnyal se barátkozzanak, mert az zsidó!  Nyilván ez is olyan bűnnek számít, mint a szemhéjfestés, esetleg  a miniszoknya, teszem én hozzá, meg egyébként is ilyen forrongó, vészterhes időkben lehetőleg az ember ne kötelezze el magát…

A gyerekek persze elmesélik otthon a történteket, mire a felháborodott szülők vizsgálatot kérnek az igazgatónőnél, amit az meg is ígér. Tanárnőnk azonban kiszimatolja, hogy az igazgatónő egyesével szeretné kihallgatni a gyerekeket, valamint őt is, ezért másnap hajnalban az iskola előtt várja meg a lányokat. Ő veszi kezelésbe egyesével a gyerekeket. Laza kis terror veszi kezdetét, melyben meggyőzi a már egyébként is megfélemlített lányokat, nem gondolta komolyan a zsidózást, és a többit.
Mi több, talán el sem hangzott az egész.
A vizsgálat emígyen okafogyottá válik – elmarad.

A „rosszkislány” pedig egyre rosszabbul érzi magát, hiszen feljebbvalója, az erkölcsiséget képviselő tanárnő folyamatosan vegzálja, terrorizálja. Már a szünetben sem mer kimenni a mosdóba, nehogy összefusson a tanárnővel, nehogy megszégyenüljön aznapi rossz frizuraviseletéért, mert éppen balra fésülte a haját. Attól tartok, itt már nemcsak a személyiségfejlődés akadályozásáról van szó, nemcsak a lélek porbatiprásáról. Egyszerű bosszúról – amúgy az erkölcs és a hit nevében, kérném tisztelettel.

Még egy kis adalék: tanárnőnk az utánpótláson is rajta tartja a kezét, csak hitbuzgó keresztény, rendes, nyilvánvalóan zsidókat nem annyira szerető gyerekeket vesznek fel ide – az ő javaslatára.
Állítólag több szülő is bejelentést tett a városi önkormányzatnál – osztályozási gondok, magatartás alapján tantárgyi buktatás, stb., -  hiszen az iskolától megoldás nem várható.  Hogy lesz-e vizsgálat? Kiderül.

Mit mondhatnék még?
Annyi mindentől rándul görcsbe az ember gyomra, annyi mindennel harcol nap mint nap. De mind nem számít, ha a gyereke közben jó helyen van, ha a szülő bízhat abban, hogy a büdös kölkét tanító pedagógusok nevelik, oktatják  és kibontakoztatják a személyiségét. Pláne egy egyházi iskolában.
De végülis, mit kérek én számon abban az országban bárkitől is, ahol egy plébános megveri a postást, ahol az ügyvéd lelép a házvásárlásra adott foglalóval, ahol egy egész kerületi önkormányzat bonyolódik korrupciós ügybe?  Ugyan mit?
Jó hír pedig nincs, hiszen itt, ezeken az ügyeken nevelődnek, szocializálódnak gyerekeink is. S ha ehhez bármely egyház még az áldását is adja, hát nagyon úgy néz ki, lehúzhatjuk a redőnyt. Ámen.
 

Szerző: izadóradanken  2009.01.05. 11:43 285 komment · 1 trackback

Címkék: hit iskola keresztény tanár erkölcs apáca zsidózás miniszoknya kamaszlányok ruhaviselete szemfestés

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr53858626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: magyar-blogszemle 2009.01.05. 21:14:47

Diszkrimált postok, témák, blogok ...Postok és blogok, melyek kimaradnak az index.hu/blog.hu válogatásából vagy bekerülnek, még ha nem is mondanak semmit. "Véletlenül" ;) történik mindez, persze. Mert a tabutémák (ún. cigánybűnözés, Izrael t…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeloka 2009.01.05. 14:40:52

Elvinnéd a maradék uborkámat is?

forumuser 2009.01.05. 14:41:23

"keresztyén. Ehő mit szósz. Helyesen van írva te agyonművelt."
Ez kinek szólt amúgy?

Érdekesség: kirabiyaka.freeblog.hu/archives/2008/08/04/Kereszteny_vs_keresztyen/

pipacsaripacspapucs 2009.01.05. 14:42:25

"szeloka 2009.01.05. 14:28:31

Nem kell a holomese. A tököm tele van vele. Csak ezt tudjátok nyomni. Minden népnek megvan a nagy nemzeti gyásza, mégse dörgölik mások orra alá reggeltől estig."

Feltételezem, hogy az én beírásomra reagáltál. Akkor lejjebb mennék egy szinttel, és a "mindenki ízlése szerint értelmezheti" kitételemet megmagyaráznám: Azok az emberek, akiket pusztán származásuk miatt (zsidó, cigány, magyar, nemes, kulák, bantu, akármi) akartak valaha kiirtani, számomra is korábban meglepő módon, kissé érzékenyebben reagálnak, ha a származásuk miatt akarják elkülöníteni-kirekeszteni őket. Ezért nem elfogadható az ilyen esetekre a "nekem is megvan a magam baja-tragédiája" vállrándítás, mert a te bajod, a nem-zsidók, nem-cigányok, nem-kulálkok stb., vagyis a nem-kiirtandók nem fogják soha megérteni, hogy mit jelent ez. Hát elég lenne elhinni, elfogadni, és tisztelni az ilyen érzést, mint ahogy én is teszem, bár én sem érzek, szerencsére, ilyen veszélyt a saqját bőrömön.

Mint ahogy Jézus tette, mint ahogy zsidó létére ő is elfogadta a hozzá forduló amúgy nem-zsidókat - is.

szeloka 2009.01.05. 14:43:54

valaki helyesírási hibák miatt ugrált, de már nem tudom ki. Nyomozz.

mingyá beszólok! 2009.01.05. 14:44:26

Bocsi, srácok!

Itt most mindenki szabin van, vagy ennyire király a munkahelyetek? :)
Ja, hogy a Főnöknek lehet?

Írjátok már le hol vagytok éppen, ennyi munkanélküli csak nincs a blogon... :)

aGerald 2009.01.05. 14:45:16

Hol itt a probléma? Ha valahol, akkor egy egyházi iskolában fognak így viselkedni a pedagógusok. Azért küldted oda, hogy ezt kapja. Kerüld el az egyházat és a gyermeked nem lesz ilyen korlátolt.

sivatagi n. 2009.01.05. 14:45:19

@szeloka: "Ma is befogadóak vagyunk, csak a befogadottak egyre pofátlanabbak"

Szívemből szóltál. Lényegében egész Európa ettől szenved.

aGerald 2009.01.05. 14:45:52

Félreértés ne essék: minden egyházat.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.01.05. 14:46:22

@Méhenkívüli: Istenből és Istenekből Dunát lehetne rekeszteni. Nekem is tele van velük a padlás. Tehát igen szép gyűjteményem van belőlük. Ezeket nevezem én Dogmatikus, vagy Speciális Isteneknek, akik közül a kedvencem a pajzán Zeusz, aki kedvelte és hát hágta is a csajokat. Nos ezek a Dogmatikus Istenek ugyebár csak saját vallásukon belül Istenek, más vallásoknál már hamis Istenek, vagy nem Istenek. Jómagam megalkottam az Általános Isten elméletet, amely létezése, vagy nem létezése, nem egyes vallások követőinek az elvetésétől, vagy elfogadásától függ, hanem önmagában tudományos tény. Tehát nekem van az eddigi Isteneken kívül még PLUSSSZ egy Általános Istenem is. Nos ki is itt a menőbb Istenek tekintetében???? Ja és azt még ne is írtam, hogy Isten teremtőjének a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakuttynak a prófétája is vagyok másodállásban. Karakutty meg überel minden Istent:-)

Punktum
NeMá

asdf.asdf 2009.01.05. 14:46:32

Azt hittem, tudok valami okosat írni. De úgy pörögnek a hozzászólások, mintha chat lenne :D

Mínuszegygyel (0xFFFF) egyetértek. Nem ismerek olyan monoteista egyházat, a magyar Humanista Mozgalmat ideértve, akik ne lennének kirekesztőek. És ez így van rendjén (bár egyáltalán nem helyes, mégis lényegükből következő). Hiszen aki egy monoteista egyház híve, annak maga Isten (vagy a Park Szelleme :)) mondja meg, hogy mi a jó és mi a rossz. A prófétával vitába szállni maga az eretnekség, aki megteszi, kikerül a szakralitásból, így a közösségből is.

A világ megváltása pedig értelemszerűen a világ megtérítésével egyenlő. A hívő számára a hite egyértelmű és világos. Annyira, hogy a hitéért akár harcolni, ölni is kész. Önmagában könnyedén oldja fel a ne ölj parancsa és a háború közötti ordító ellentmondást. Így lesz a pápa (így, kisbetűvel) Izrael gázai hadműveletének támogatója, és így lesz egy egyházi iskola a tanuló megnyomorítója. Ugyanez a könnyedség magyarázza, hogy a ne ölj parancsa ellenére nem egyszer maguk a próféták vitték Izrael hadseregét háborúba (lásd Gedeon történetét). Utólagos magyarázatként pedig csak egy lehetőség marad: Nem öltek Gedeonék, nem öltek a zsidók Jerikóban, és nem nyomorított meg a tanár sem senkit, mert a nem zsidók, nem katolikusok, egyben nem is emberek. Erre jó eszköz a jiddis gój, gojim szó, vagy a wog szó a Scik-nél, mivel pejoratív tartalmával már a nyelvhasználatban is lehetővé teszi a beszélő számára a kirekesztést. Ez az elitizmus, felsőbbrendűség-, kiválsztottságtudat, ez a rasszizmus adja meg a magatartásban nyilvánvalóvá váló kognitív disszonancia belső elnyomását a beteg részére. Aki esetünkben egy katolikus iskola egész tanári kara.

Üdv!
Viktor

szeloka 2009.01.05. 14:47:08

A zsidók reklámozzák milliók halálát, ebből akarnak tőkét kovácsolni. Ami undorító. Természetesen ami történt szörnyű. De 40 ezer magyart mészároltak le '44-45-ben a Délvidéken, mégsincs se emléknap, se kárpótlás. Semmi.

Aki a holocausztból propagandát csinál az rosszabb a náciknál is.

viragimado 2009.01.05. 14:47:18

Ez itt pont olyan, mint hogy bármelyik fórumon, bármilyen téma is van, annak politizálás, és az eltérő politikai nézetek köpködés lesz a vége. Ez ugyanaz vallásban.
Nem tartom magam különlegesnek, de senkit nem utálok a más politikai, vagy vallási nézeteiért, származásáért (pedig apám valamiért nem kedvelte a zsidókat, de nem tudta ezt belém átültetni, elég önnálló a véleményalkotásom). Max. van róla véleményem. És eltudom mondani kultúráltan, nem bántva a másikat. Aki itt vagy máshol éppen gyűlölködik, sose tudhatja, mikor lesz ő, a fajtája a gyűlölet tárgya. Az biztos már nem tetszene neki olyan nagyon.

KopaszMercis 2009.01.05. 14:49:19

@sivatagi n.:
bezzeg mi olyan diszkreten jottunk ide...

eszkep 2009.01.05. 14:49:25

A Lauder Javne-be fel sem vesznek, ha nem vagy anyai ágon zsidó. Miért nem arra fröcsög a sok "jólszituált"?

szeloka 2009.01.05. 14:49:28

Nem érdekes, hogy a zsidókat mindenütt üldözik? Ennek lehet hogy oka is van. Ami nem feltétlenül az irigység, kiemelkedő képességeik miatt. (amik nincsenek is)

szeloka 2009.01.05. 14:51:47

igen 1100 éve hivatalosan,meg még amit előtte itt eltáborozgattunk.

szeloka 2009.01.05. 14:52:55

az avar kisebbséggel nincs is probléma

forumuser 2009.01.05. 14:54:00

"Ami nem feltétlenül az irigység, kiemelkedő képességeik miatt."
Hanem?

Blazzo (törölt) 2009.01.05. 15:03:43

szeloka, valami konrétumot írhatnál az unos-untalan emlegetett hülyeségek helyett. Bezzeg minket magyarokat aztán imádnak a szomszédaink...biztos azért, mert annyira kedvesek voltunk velük az elmúlt pár száz évben.

Blazzo (törölt) 2009.01.05. 15:05:50

szeloka: itt a Kárpát-medencében 1100 évvel ezelőttig még a hírünket sem hallották.

2009.01.05. 15:10:04

Mérmérmér adjáááátok egyházi iskolába szerencsétlen gyerekeket?!?! Kinek vétett a poronty?!?!?!

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 15:11:25

@Cselo:

Azt hiszem nem ártana utánanézned mit jelent az, hogy cionista. Olyan összefüggében használod, ahol a szónak nincs értelme.

Morr 2009.01.05. 15:13:00

Elképesztő hülyeségeket tudtok leírni.

A lányom a Lauderbe jár, egyszerűen azért, mert ez a legjobb iskola a környéken. Nem vagyunk zsidók, semmilyen ágon. A felvételnél semilyen módon nem kérdeztek vallási hovatartozással kapcsolatos kérdést, nemhogy származás igazolását nem kértek! Semmiféle megkülönböztetés nem éri őt azért, mert ő nem zsidó. Nagyobb figyelmet kap viszont a tanáraitól, mint bármely általunk ismert iskolában kapnak a gyerekek.

A blogbejegyzés pedig egy tanárról szól, nem a katolikus iskolákról általában. Erről a témáról hogyan sikerült egyes tisztelt olvasóknak eljutni a zsidósághoz? Elképesztő.

Nem hiszem, hogy a szerző általánosított volna. Valódi katolikus hívő - aki tényleg hisz, definitíve nem is lehetne antiszemita. Az igazi kereszténység valóban befogadó.

Az is érdekes, hogy hogyan lehet eljutni ebből a bejegyzésből a Gáza környéki konfliktushoz. Ezzel kapcsolatban csak azt nem tudom felfogni, hogy az igen tisztelt kommentelők elvárnák Izraeltől, hogy szótlanul tűrje azt, hogy napi esetenként több rakéta is becsapódjon a területére? Mit szólnánk, ha Ausztriából egy kissebbség rendszeresen rakétákat lőne Budapestre és az osztrákok nem tennének semmit?

Mike36 2009.01.05. 15:14:13

az apácákról annyit, hogy Kisdarázs
a szocilizmusnak egy jó hatása volt, szétvált végre az egyház és állam
és az egyház végre nem szólt bele a mindennapjaimba, de láttam vallásos barátaimon, hogy a papaok milyen lelki terrort használnak, szépen csendben, halk szóval vágják a hátadba a kést

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.01.05. 15:16:04

@Méhenkívüli: Megjegyzem a nem hívő, legalább is az a vallás, amelyet alapítottam az ateizmusban sem hisz.

Daniel W. Mcload 2009.01.05. 15:18:18

Szerintem az összes egyházi iskolát vissza kell adni az államnak és az egyházat egyszerűen ki kell söpörni az oktatásból.
A klasszikushoz kell visszanyúlnom: "Csuhások, térdre!"

Mindfield 2009.01.05. 15:18:49

Örüljenek a lányok, hogy járhatnak iskolába!

viragimado 2009.01.05. 15:20:24

IGe: tejesen igazad van, mert minden hit egy vallás. Csak elfelejtették ezeknek a szavaknak a jelentését. Amit hiszek, azt vallom is, tehát az a vallásom. És fordítva.

obalasz 2009.01.05. 15:22:45

@asdf.asdf:
Jómagam is egyházi gimnáziumba jártam 8 évig. Rengeteg szép emlékem van erről az időszakról. Miután egyetemre kerültem, rengeteg hasonló sztorit halottam. Kis utána nézés után kiderült, hogy ezeknek kb 80-90% kamu, és csak szimpla keresztény gyűlöletből fakadtak.
Rengeteg előítélet van az egyházi iskolákkal kapcsolatban. Bár el kell ismerni azért lehet találkozni "furcsaságokkal".

Mike36 2009.01.05. 15:26:22

ha a te gyereked, vedd ki ebből a suliban, amilyen gyorsan csak lehet

Mike36 2009.01.05. 15:31:00

ha valaki a muszlimokat támogataja, kölötzzön már oda a pajtásaihoz, ha meg nem, akkor tudja, hol a helye

ez kultúrák harca, muszlim vs keresztény-zsidó kultúrkör

KopaszMercis 2009.01.05. 15:36:08

igen es itt mindenki azert zsidozik, mert amugy a zsidokkal semmi bajuk ;)

Rá Dios 2009.01.05. 15:41:43

@szeloka: Soha ne történjen veled rosszabb...

Mike36 2009.01.05. 15:42:49

szeloka, mi a vezetékneved?

fix, hogy nem ősi magyar neved van, nem magyar a származásod, hanem ugyanolyan befogadott vagy itt, mint sokan mások

mingyá beszólok! 2009.01.05. 15:44:16

@Mike36: nem a muszlimok támogatásáról beszélek hanem egy arcátlan népírtó terrorista államról, amelyik semmiben nem különbözik azoktól, akiket terrorizmussal vádol. Ennyi. Az elfogultságod idealizmusra vall, ezt tisztelem benned. Kár hogy kiábrándult és dühös leszel amikor felnyílik a szemed.

Mike36 2009.01.05. 15:45:52

viragimado:

és miért? mert nem hagyták őket földet túrni

mingyá beszólok! 2009.01.05. 15:46:00

Vezetéknév alapján pedig már két alkalommal is próbálták szelektálni a magyar lakosságot, egyiknek sem volt túl szép vége... :(

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.01.05. 15:47:04

Valóban vannak extremitások az egyházi gimikben (nekem ilyenekbe jár a két nagyobb gyerekem).

Utólag, felnőve, mindeki úgy emléxik, hogy "milyen igaza volt az iskolának, hogy ..." , de azért ez nem teljesen van így.

Nekem nem világos, mi is az a félapáca.

mingyá beszólok! 2009.01.05. 15:50:47

Az egyházi iskolákkal pedig mint bármely más csoportosulással többnyire annak van baja, aki kimarad belőle. Ha kiváncsi vagy és érdekel, menj el, nézd meg, szaglássz körül. Egyből lehet véleményed. Addig csak előítéleteid vannak. Akinek ez a vágya, járassa oda a gyerekét. Állítólag szabad ország vagyunk. Állítólag.

azéletgyönyörű 2009.01.05. 15:51:51

Családi tapasztalatom:az a szülő akinek a gyermeke egyházi iskolában tanul, a felvételi előtt alaposan utánanéz a különböző iskolák nevelési/oktatási feltételeinek.
Mivel ismertünk olyanokat, akik Pannonhalmára jártak,szüleim alaposan kikérdezték a fiúkat.Az ő elbeszélésük alapján derült ki, nem nekem való az a puritán,családtól távoli élet.Így kerültem egy másik világhírű NEVELDÉBE,ahol minden szempontból felkészülhettem az ÉLET-re
A FELVÉTELINÉL MINDEN egyházi iskolában megkérdezik ki MILYEN VALLÁSÚ .Azért,mert ennek megfelelően biztosítják a hit-oktatást.Magam katolikusként jártam evangélikus iskolába.
Az osztályomban egyedüliként katolikus hittanoktató gondoskodott az erkölcsi fejlődésemről.Tőle kaptam azt a muníciót,amely remélhetően életem végéig elkísér.

Mike36 2009.01.05. 15:53:41

egyházvédők
olvastátok a Kisdarázst? akkor rajta
bár gondolom, az csak merő vádaskodás, zsidó összeesküvés

lolperec 2009.01.05. 15:53:45

azéletgyönyörű: úristen! :D

Mike36 2009.01.05. 15:57:29

és az egyház annyira de anynira rendes, papok, apácák, mind
tényleg

- 1996 Magdolna nővérek

- voltak/vannak vallásos barátaim, nyaraltam is velük, volt ott egy kispap is, saját szememmel láttam mit művel velük (nem tetsi csak lelki terror)

- istentisztelet 1990 után:
aki nem keresztény az komcsi, sőt ilyet még esküvőm is mondott pap, sőt, hozzátette, hogy a komcsik takarodjanak ki a templomból

és még sorolhatnám a példákat
nekem pozitiv élményem keresztény egyházzal kapcsolatban még nem volt

hird 2009.01.05. 15:57:53

"Ebben gát az a néhány egyházi suli, ahol nem szappanopera rajongó, drogfüggő szavazógépet nevelnek, akik ha kell Pákóra szavaznak, ha kell rátok."

A haver egyházi iskolába járt 12 évig. A saját bevallássa szerint akivel azóta találkozott, annak a fele alkoholista, a másik fele meg drogozik. Ez komoly. És még logikus is...
Bentlakásos suli, mindentől eltiltva, majd ki a nagyvilágba "felnőtten", ahol már mindent lehet = persze mindent két pofára habzsolni,

mingyá beszólok! 2009.01.05. 16:01:12

Ezzel nincs semmi baj. Nem lenne ennyire gazdag és színes az európai kultúra, ha nem vérrel írták volna a történelmét századokon keresztül. De könyörgöm, a XXI. században minden fejlettségünk ellenére sem tudunk elszakadni az ősember ösztöneitől. Annyira fejlett a kommunikáció, a média hatalma semmihez nem fogható, a materiális javak eddig nem látott mennyiségben állnak rendelkezésre. Mégis ha valami hülye azt mondja hogy írtsuk ki mert: X, akkor ki kell írtani? A mai napig kb. ezer évnyi vallási hülyítés és ködösítés feszültségei tizedelik az emberiséget és nemhogy fejlődtünk volna, még mélyebb és még izzóbb a gyülőlet a világ számos régiójában mint eddig valaha. Pusztán a vallási különbözőségek miatt, amik egyszer volt emberek életének problémáira talán adtak válaszokat, de ma már szinte az összes világvallás tételei megdőltek. Nem lenne itt semmi baj, ha a vallások nem akarnának világi befolyást, ill. uralmat a világ fölött. Ebben pedig mind három nagy vallás nyakig benne van.

Morr 2009.01.05. 16:03:45

@azéletgyönyörű: Tévedsz. A Lauderben például nem kérdezik meg. Tudom.

Amit te leírtál, az egy igen jó iskolára vall, követendő példa.

ergerberger 2009.01.05. 16:07:22

Melyik keresztény egyház iskolájáról van szó? Merthogy olyan, hogy "keresztény egyház", olyan nincsen. Katolikus, református, evangélikus egyházak vannak például, ezek mind keresztény egyházak.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.01.05. 16:11:00

@rettegettegérfog: "...a japánok által megszállt Mandzsúriát is. Ők is kegyetlenek voltak, de ha jól emlékszem nem az életmódszerűen gyakorolt, szisztematikus népírtás volt a módszerük."

Nem-e? Aztán Nankingról (1937) hallottál-e már? Szamurájkarddal és benzinnel 300 000 ember két hét alatt? Elég szisztematikusan.

Blazzo (törölt) 2009.01.05. 16:12:15

rettegettegérfog:

Öreg, amit - nekem szánva leírtál - azzal a saját magad által, korábban leírt "okosságokat" cáfolod.:)) Magadnak mondasz ellent. Egyébként, ha vetted volna a fáradtságot és figyelmesen olvastad volna el, amit írtam neked, akkor meg is értetted volna. De úgy látszik bonyolultan fogalmazok...

"Amíg az izraeli vallási-politikai vezetés ennyire lealjasító módon kezeli a világ többi népét, nem is nagyon lesz béke arrafelé." Erre kérnék szépen konkrét bizonyítékokat, hiteles politikai források által megfogalmazott tényeket (nem, nem amit a kurucinfón löknek a retardáltak). Továbbá annak is örülnék, ha elmagyaráznád, hogy miben más, ha egy izraeli katona lelő egy palesztínt vagy fordítva, vagy ha egy ruandai hutu lecsapja egy ruandai tuszi fejét egy bozótvágó késsel. Számomra semmi különbség háború és háború közt...ugyan olyan mocskos az mindenhol.

"Gyurcsányi túlélő technika egy bukott, korrupt kormánytól, aki ragaszkodik a hatalomhoz."

Nem baj, majd jön a makulátlan Orbán Viki és lesz majd itt ősmagyar kánaán.:)

Mike36 2009.01.05. 16:24:05

rettegettegérfog

"Nem lenne itt semmi baj, ha a vallások nem akarnának világi befolyást, ill. uralmat a világ fölött. Ebben pedig mind három nagy vallás nyakig benne van. "

evvel abszolút egyetértek

Káposztakukac 2009.01.05. 16:24:17

aki szerint a sztoriban elhangzottak elképzelhetetlenek, azok nem láttak még magyar egyházi iskolát belülről. sajnos az egyes diákok ilyen-olyan okok miatti diszkriminálása, cseszegetése a tanári kar által mindennapos.

PXXP 2009.01.05. 16:24:22

@Bereznay András: Ja, ha "csak" 60ezer áldozat van, akkor semmi baj, minden ok. Akkor megyek kirabolom a sarki kisboltot.Majd azzal fogok védekezni, hogy mások sokkal többet loptak, meg bankot is raboltak, meg...

lütty 2009.01.05. 16:24:43

MELYIK ISKOLA EZ? TESSÉK MEGNEVEZNI! LEGYÜNK KONKRÉTAK...MERT EZ ÍGY CSAK EGY SZTORI ÉS TALÁN NEM IS IGAZ.

lütty 2009.01.05. 16:31:51

ha a fent említettek igazak, nem értem miért nem jelentik fel a tanárnőt?!
Tanúk vannak ezek szerint. Tessék kihasználni a jogállam lehetőségeit, és nem nyavajogni.

sorokinV 2009.01.05. 16:34:49

Kicsit hasonlít a sztori arra, mikor a negyediken lakó néni ablakán keresztül rúgtak befele a gonosz szkinhedek a gonosz bakancsukkal. Arról is ment egy darabig a hápogás, amíg valaki rá nem kérdezett, hogyan is lehet 4 emelet magasságban testisérteni' az utcáról.
(Jelzem: a hápogás nem szalonfasiszta kiszólás volt)

Ja, persze ad némi aktualitást a poszt a klerikális reakció elleni harchoz, de aki még nem nőtt ki ebből, azzal amúgy sem lehet mit kezdeni. Tehát további jó mulatást, elftársak és elftársnők!

forumuser 2009.01.05. 16:35:00

"Meg hogy zsidókat nem szerető gyerekeket vesznek föl az iskolába: kérem szépen, hol terem ma olyan kisgyerek aki nem szereti a zsidókat?"
Otthon. A szüleitől tanulja.

asdf.asdf 2009.01.05. 16:36:00

@keoma011:
Azért ne felejtsd el, hogy a tanárnő a történetben tényleg antiszemita. Merthogy űber nagy gyökérség valakitől azért tiltani a gyereket, mert az zsidó. Igazából zsidó- katolikus: egyik kutya, másik eb. A katolikusok is irtották Palesztina népét, amíg politikai hatalmuk volt, most a zsidók teszik.

Valaki írta, hogy Palesztinában ennek a konfliktusnak 60k áldozata van. Ugyan már. Az éhenhalt, betegségek, járványok miatt menekülttáborban meghalt embereket és a különböző oldalakon letagadott áldozatokat sehol nem jegyzik. Biztos vagyok abban, hogy ha teljes számban számoljuk, és figyelembe vesszük az államalapítás során ellenszegülő arab települések elleni megtorlásokat is, akkor ugyanaz a százezres nagyságrend jön ki, amit számonkért kedves Bereznay András.

Ebben annak adok igazat, aki azt mondja, inden megölt ember ugyanannyit ér. Kár "relativizálni" 60k ember ugyanúgy népirtás, mint 2 hét alatt 300k. A 40k vajdasági magyar is népirtás. Nem kell védeni a zsidókat se meg a palesztinokat se.

obalasz 2009.01.05. 15:22:45 : Te hol látsz összefüggést a között, amit írtam és a között, amit válaszolsz?

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 16:43:08

@PXXP:

Semmi ilyesmiről nem volt szó. Most sincs. Olvasd el gondosabban, ha nem világos, jó?

(Ez neked az utolsó kommentárom.)

viragimado 2009.01.05. 16:46:17

Mike36: nincs olyan hogy "magyar". Sok nemzetiségből áll ennek az országnak a népessége. Én is magyar állampolgár vagyok, a szüleim, nagyszüleim is azok, anyai ágon a család I.Istvánig vezethető vissza (nem tudom milyen nemzetiségüek voltak), apai ágon Ausztria, régebben Németország, még régebben Franciaország. Fogalmam sincs milyen nemzetiségű vagyok akkor én. Nekünk nincs olyan múltunk, mint a franciáknak, olaszoknak. Keverékek vagyunk.

Viktor H 2009.01.05. 16:47:00

Tulajdonképpen most sajnálni kell "szegény kis rosszlányt" ? Miért? Mert meg megsértette a dresscodeot és ezért a csunya gonosz tantónéni megbüntette? Nem értem !!!

Gyökszi68 2009.01.05. 16:47:40

Micsoda egy szánalmasan gyenge és kamu szösszenetecske ez !

Kulkin 2009.01.05. 16:48:39

wabel 2009.01.05. 16:38:52

:-DD ennyi baromságot kitalálni!?!

csak egyet hadd kérdezzek: "a Talmud cenzúrázatlan szövegében" szerinted a Talmudnak van cenzúrázott meg cenzúrázatlan változata?

:-DDD hát ez kész. ja, még egy: te el is hiszed ezt a sok baromságot?

forumuser 2009.01.05. 16:50:33

"A szüleitől tanulja? Na ne hülyéskedj: a szülők állítólag háborognak és vizsgálatot követelnek."
Mármint kicsodák és miért?
Mert én azokról írtam (általánosan), akiknek a kölkei zsidóellenes szólamokat hangoztatnak gyakran már akkor is, amikor még asse' tudják igazából, mi az a zsidó. Kitől tanulnák, ha nem a szüleiktől?

Mike36 2009.01.05. 16:50:50

na itt vannak az operettnácik
akik csak annyi jön le, zsidó
mennyire fájóan hülyék vagytok
ez csak szimpla iskolai probléma, egy elvtársatok megnyilvánulása más keresztényeknek nem tetszett, a lelki terror sem

mondom Kisdarács, el kéne olvasni
csak ahhoz meg kéne tanulni magyarul, igaz, szláv, szerb, stb ősmagyarjaim?

Mike36 2009.01.05. 16:53:19

viragimado:

ezt magyarázd annak, akik szerint van ő, a fajmagyar, aki itthon van, és vannak a többiek, a hazátlanok, akik itt vendégeskednek, és örüljenek, hogy megtűri őket

wabel 2009.01.05. 16:57:16

@Kulkin:

Mint ahogy a Vatikánban is biztos van még néhány fejezet vagy másként írt rész (Holt tengeri tekercsek pl.) a Bibliához.

Írtam, hogy a neten találtam, éretelem szerűen nálunk nincs itthon Talmud és menora és szombaton sokszor dolgozom, de mindenképpen tevékenyen töltöm.

forumuser 2009.01.05. 16:59:52

"nincs olyan hogy "magyar"
Pontosan. Illetve, hogy egyértelműek legyünk, "genetikailag magyar" nincs - mert amúgy magyar az, aki annak érzi magát (szvsz).

wabel 2009.01.05. 17:04:27

@Kulkin: + látom, neked is csak a cenzúrázott vagy cenzúrázatlan résszel van gondod, ezek szerint, szerinted - aki lehet, hogy nálam jobban ismered a Talmudot - a többi "rendben van".

Ehhez képest a "ne barátkozz velük" (már ha volt ilyen)(el ne vigyen a MOSZAD hollókauszt tagadásért) csak egy baráti jótanács!

dancegirl26 2009.01.05. 17:05:36

Inteligens Saq....egy spagettipántos felsőtől nem lesz kva egyik gyerekből sem....meg attól sem,ha esetleg a gyerek genetikailag nőiesebb alakkal rendelkezik, mint az elöldeszka-hátulléc társai

szalmaegér 2009.01.05. 17:05:54

Azt ugyan nem tudom mit jelent az átlagosnál nőiesebb fogalma, azt sem tudom, miért tiltják a vele való barátkozást, ám a zsidóval ne barátkozz felhívást megértem.
Tapasztalataim szerint ha ezt teszed, te jársz rosszul, előbb-utóbb.

Lehet fikázni, de igaz.

wabel 2009.01.05. 17:06:53

@fortisszimafingusz:
Pedig van "genetikailag" magyar. Pontossan ez bizonyítható (és bizonyították) a finn-magyar rokonság baromságát!

azéletgyönyörű 2009.01.05. 17:13:18

Morr
Ez a FASORI EVNGELIKUS GIMNÁZIUM,ahol megkérdezték,milyen vallású vagy,milyen tagozatra szeretnél járni.
Még egy adat: A Fazekasba /úgy gondolom az itt írók többsége ismeri/ az országos tanulmányi versenyek nyerteseként már "bent voltam".A szüleim a Gyapai tanár úr miatt döntöttek mellette.
Egyébként:Tudom, a tanáraim szenvedhettek velem eleget.Ugyan majd'minden országos és nemzetközi versenyen rendkívül jól szerepeltem,de eléggé "out of order" természetű vagyok/voltam.
Amiért "hálával" tartozom az az,hogy hagytak menni a magam útján.A hiányzások miatt nem rúgtak ki./megbizonyosodtak róla,kutatásokkal töltöm az időt/
Egyébként:aki megkérdőjelezi a jelszómat:
Az utóbbi időben elveszítettem a számomra fontos embereket.Személyiségemből adódóan nem könnyű az életem.
MÉGIS:AZ ÉLET GYÖNYÖRŰ Nézz magadba Nézz meg egy természet filmet!!!!!!!!

szempontpuska 2009.01.05. 17:21:21

Hát ez nagyon gáz.
Úgy látom vannak akik megkérdőjelezik, vannak akik inkább ráerősítenek mintha ez így volna rendjén. Az utóbbiaktól kérdem: akkor ez velejárója minden egyházi iskolának.

Én kivenném onnan a gyereket. Tagadott jelenség, de úgy látszik ott lappang, nem is nagyon titkoltan...

Milisztár 2009.01.05. 17:23:42

Ezeket a tanárokat ne bántsátok! Csak a krisztusi szeretet nyilvánul meg náluk.

szalmaegér 2009.01.05. 17:31:35

szempont
Kérdésedre a válasz, nem tudom, hogy ez velejárója-e az egyházi iskoláknak.
Viszont hallj csodát! A Lauder Javnéban -zsidó iskola Budán- nem rejonganak a katolikus gyerekekért, pedig szegény üldözöttek tudhatnák mi a rossz.
A zsidónál kirekesztőbb népet nem ismerek.
(Csak azért nem mondtam, hogy nincs, mert antropológiai ismereteim meglehetősen hiányosak, így lehet, hogy találnak néhány amazonasi törzset a közeljövőben, akik cáfolnák ezen állításom.)

azéletgyönyörű 2009.01.05. 17:35:09

Szempontpuska
Egy hónap után kértem a szüleimet, mehessek a Fazekasba a Fasori helyett.
A válasz:Ez az adott közösség,"főnökség".
Meg kell találnod a megoldást!!!!!
Szenvedtem.Viszont megtanultam egy csomó alkalmazkodási technikát.EZ VOLT EGY ÉLETRE VALÓ TANULSÁG.
HACSAK NEM AKADÁLYOZZÁK A GYEREKET A TANULÁSBAN/SZELLEMILEG/FIZIKAILAG/ nem szabad másik iskolába iratni.Amennyiben alulosztályozzák,találja ki, mit hogyan tanuljon,hogy ne tehessék ezt.A későbbiekben mit tesz a főnökével,munkatársaival?

sprenczl 2009.01.05. 17:39:42

Izrael a "hazájuk". Látjuk milyen jól bánnak a lassan többségbe kerülő kisebbségükkel. A budai zsidó gimnázium sem jó példája a megértésnek és kölcsönös megbecsülésnek.

torró 2009.01.05. 17:46:49

Ez az egész hajcihő megmutatja milyenek vagyunk. Lehet ilyen tanárnő ? Lehet. Lehet bárkinek igaza a saját szem szögéből? Lehet. És persze tudjuk hogy az igazságnak nem csak , Két oldala van.És bármit meg lehet magyarázni.
Hogy milyenek is vagyunk? Bemész egy zsúfolt üzletbe és akarsz venni valamit, de, az épp nincs. mit mondasz? A francba itt semmi sincs?
Vissza a tanárnőhöz.Mire is volt ez a poszt jó? Hát erre. Ami itt kialakult .Egyébként egy vagy két eset nem lehetne mérce az egyházi iskolákra. De hát vannak akik alig várják hogy valami terhelőt fel lehessen írni a másik számlájára. Ez az ország ezért tart itt mert képtelen a szomszédot elfogadni, mert mindenkinek gazember a szomszédja!? Így szól a mondás!
Emberek egy hibás nincs! Illetve van. A műveltség hiánya. A tolarencia hiánya! A másik tiszteletének a hiánya.Stb, stb.

keoma011 2009.01.05. 17:48:52

Az mindenesetre biztos, hogy a romákat is mindig a származásuk miatt üldözik, nem pedig a lopott csirke miatt amit a kezükben tartanak...
Ez már csak így szokott lenni...

Gera 2009.01.05. 17:51:53

Jó sztori, fénysebességgel venném ki a gyereket az iskolából, mielőtt jóvátehetetlen károsodást szenved a személyisége.

Egyébként a dologról az jutott eszembe, hogy tudok egy középiskoláról, ahol az ifjúságvédelmi felelős Jehova tanúja :)))

azéletgyönyörű 2009.01.05. 17:52:39

Morr
Hogy oldják meg a Lauderban a hittant, illetve a ? oktatást ? Mindenki egyöntetűen az Ószövetséget tanulja/tanulmányozza?

VIKUNYA 2009.01.05. 17:55:01

Melyik iskola, melyik tanárnő? Város, név. Addig ez csak egy hihető mese.

PXXP 2009.01.05. 18:06:13

@Bereznay András: Kedves Beleznay András,

Semmi szükség arra, hogy még egyszer elolassam, amit a népírásról írtál. Enélkül is látom, hogy te vagy az, aki nincs tiszában e fogalom jelentésével. Egyrész, amit írtál (különbőző háborúk áldozatainak SZÁMÁT hasonlítottad össze) az NEM ÉRV. Másrészt a népirtás nem MENNYISÉGILEG, hanem MINŐSÉGILEG jellemzett fogalom. Bővebben is kifejthetném, ám az időm értékesebb anáál, minthogy erre fecséreljem. Válaszodra nem tartok igényt.

kata63 2009.01.05. 18:16:22

Gyerekek,
nem kell mindent elhinni.
Én két kamasz gyerekem mindenféle keresztény iskolákba járt már, de valójában még a legbigottabb intézményben sem fordulhat elő ilyesmi.
Inkább az a probléma, hogy a házirendben előírtakat (ugyan, spagettipánt... a köldökpiercinget és tetoválást talán nem javasolják...) sem tudják betartatni, félnek a szülői terrortól.
Ne hagyjátok magatokat prvokálni egy blogista kedvéért.

Igaz keresztényt nem a minden más vallást gyakorlók győlölete definiálja, hanem a megváltás lényegének megértése és elfogadása.
A más embert, embercsoportot gyűlölő ember nem lehet keresztény.

Egy igaz keresztény :-)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.01.05. 18:18:55

Buddhista Ateista lettem.
21 éves vagyok és természetvédelmi mérnöknek tanulok a Szent István Egyetemen.
Gyerekkorom általános iskolás 4 évét az érdi Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek MARIANUM általános iskolában (sic!) szenvedtem. Még jó, hogy utána 8 osztályos gimibe mehettem. Ez volt nekem a testi lelki megváltás, ésszerű magyarázatok és tudomány nem pedig lelki terror. Szívemen viselem akárkivel is történt ez akárhol is.
A szülőkön múlik, hova teszik a gyerkőcöt, amondó vagyok. Jó, hogy van aki leír ilyen elrettentő példát....
Ajánlom megtekintésre a Zeitgeist, a Zeitgeist the Addendum és a Religulous című filmeket.

www.apple.com/trailers/lions_gate/religulous/

video.google.com/videosearch?q=zeit1&emb=0&aq=f#%20emb=0&aq=f&q=zeitgeist%20magyarul&src=2

VIKUNYA 2009.01.05. 18:26:43

@kata63: Én is jártam katolikus gimnáziumba. Ott a tanárok nem zsidóztak, csak a diákok. Éjjel-nappal.

2009.01.05. 18:52:46

Komoan mondom,én átoperáltatnám magam ufóvá,ha lehetne,mertebből a goj vs.zsidó meccsből a világon senki nem fog kimaradni a végére.Lehet még aleut vs. lapp is mer ugye több a vadász mint a fóka.(Egyébként ezek közül ki a melyik?Csak neeeeem???Még a fókák is?!)Lefogadom,a hutuk vagy a tutsik küzül is az egyik pl biztos zsidó származásu.De ugyanez kiderülhet még az osztrákokról meg a frusztrákokról is.(Egy meccsük volt már egymás ellen.Azt erkölcsileg a frusztrákok nyerték,de a végén az osztrákok gyakorlatilag túlerővel mégiscsak fölülkerekedtek.)Eltarthat ez a kbszt történelem még egy darabig.Hacsak a jójIsten magához nem szólítja az ő kedves népét mondván,elég volt.
Akkor majd paradicsom a többieknek.

Mákvirág12 2009.01.05. 18:57:15

Függetlenül a poszt igazságtartalmától, én akkor sem íratnám a gyerekemet egyházi iskolába, ha térden állva könyörögne érte. Egészen kiváló állami iskolák vannak, én is egy ilyenbe jártam, ahol nem fertőzik a gyerekek lelkét mindenféle ideológiákkal. Szerencsésnek mondom magam, mert egy olyan iskolába járhattam, ahol a tanárok nem csak a tananyagra, hanem emberségre is oktattak. Örökké hálás leszek nekik ezért.

kogasom 2009.01.05. 19:02:17

@azéletgyönyörű:
Én ott tanulok. Úgyhogy Morr helyett válaszolok:
Alapjában véve (az alsóbb tagozatokon) a zsidó ünnepeket veszik, alap fokon (szokások, minimális bibliai/történelmi háttérrel), sokszor (kb évente újra). Ennek keretében sokat kajáltunk :D (5.-6. évfolyamon pl fél-fél év zsidó konyha van, gyakorlattal). Utána pedig témakörök: Ószövetség (könyvek, fontosabb történetek, személyek), halacha (zsidó jog, jogelmélet), talmud (felépítése, történelme. Magát a talmudot nem tanuljuk/tuk). Persze van kitérő vallásokra is (Kereszténység, ágazatai (ez találkozásban van a töri oktatással, a középkor kapcsán), iszlám(ágazatok, sarijja, szunna, stb)). Az utóbbi években zsidó töri tömény mennyiségben. Gyakorlatban úgy néz ki, hogy kényelmesen elvagyunk judaisztika (~hittan) órán, az órák fontos része (főleg a zsidó jognál) a vita, vita kultúra (megjegyzem a talmud is erre épül: az adott lap közepén van egy ószövettségi részlet, körülötte pedig több rabbi véleménye, értelmezése, vitái). Most meg új tanár van, akit senki nem bír, mert kb. ő az antiszemiták álltal elképzelt zsidó prototípusa (antiklerikális egy kis mértékben (nem teljesen), +kicsit túlértékeli a zsidóságot. Ezeket kiszűrve amúgy jó oktat). Megjegyzem, mé mielőtt a Lauderre rásütnék, hogy zsidó, ott van a nevében, hogy "közösségi", és ez a dominánsabb. Mégvalami: még mielőtt elfogultsággal vádolnának: ateista vagyok. A rossz pédákat pedig nem fogok sorolni a lauderből, mert felhasználható ellenem/suli ellen. Van ugyan úgy, mint bármilyen más iskolában.

Ui.: Ahogy a tanárom szokta mondani: "Az egységes zsidóság csak az antiszemiták rémálmaiban létezik". Sajnos van elegendő hülye, hogy széthúzás legyen. Erre egy szomorú példa, hogy ugyan csak poén szinten, de a scheiber elég gyakran szitokszó.

wabel 2009.01.05. 20:30:29

@Mákvirág12: Az a baj, hogy otthon - manapság - ritkán kapja meg a gyermek a megfelelő erkölcsi és etikai "oktatást". Úgyhogy csak jót tesznek velünk azok az egyházi oktatási intézmények, ahol a tananyag mellett ezt is a gyerkőcök kobakjába plántálják.
Legalább az alapokkal legyenek tisztában, ne lopj pl., tiszteld szüleidet és nevelőidet pl.,+ valami kis erkölcs szoruljon beléjük. Elég elrettentő látvány amikor 14-16 éves lányok 18-20 nak akarnak kinézni, isznak, jobb esetben csak bagóznak és a pasik a legfőbb témájuk, ja meg a mobiltelefon. a srácok meg olyanok mint egy ázott, csenevész kánya. Nem akarok álszent lenni én is, mi is nagy francok voltunk fiatal korunkban de pl. 16-17 éves koromig nekem a szerelmem a kézilabdázás volt és csak utána kezdett érdekelni a másik nem. És nem szeretném ha akár a lányom, akár a fiam a mostani átlag tizenévesek példáját követné, és lássuk be, hogy az egyházi iskolákban nagyobb hangsúlyt fektetnek a már említettek oktatására. Ugyanis, bár még csak óvódások a gyerekeim, az már itt kitűnik, hogy egy idegentől néha jobban elfogadnak dolgokat mint a szülőtől, és ha két oldalról hallja, az talán nem baj.
És az is figyelemfelkeltő, hogy az ilyen intézményekből azért az állami oktatásnál jóval jobb és szélesebb tudásanyaggal kerülnek ki a diákok, ezt már fent valaki említette is, aki oda járt. Azért talán ez sem elhanyagolható, hogy használható tudással és nem liberális baromságokkal tvértezik fel őket?!

Gera 2009.01.05. 20:47:50

wabel - Azért csodát ne várj az egyházi oktatástól, Debrecenben pl arról híresek a Svetitses csajok, hogy amint kiszabadulnak a "terror" alól, bárkit az asztal alá isznak :)

Közöd?? (törölt) 2009.01.05. 20:55:47

a roma szülők az ilyesmit pár pofonnal elintézik és igazuk is van, lehet tőlük tanulni, ugy látom egy alapos verésen kívűl nem sokmindenből hajlandóak érteni a pedagógusok

gzeevi 2009.01.06. 10:59:49

lutra1 figyelmébe:
Nem kivánok a szó-mocsok zuhatag bármelyik állításával vitatkozni - a magukat már megyőzötteken semmi sem segít. De a következő kitétel mosolyra fakasztott: "Ez az állam, mely határain belül másfél millió másodrendû állampolgár tart, jogok nélkül, mert arabok". Ugyanis,délben sort foglaltam a körzeti orvosomnál, aki a falum zsidó betegbiztosítója rendelőjében dolgozik, és egészen véletlenül arab, Dr. Dzsumá, egébként másik 3 zsidó kollégájának főnöke is egyben, lévén ő az igazgató. Ha felír valamit, akkor az ugyanott lévő patikában vagy az orosz-zsidó patikusnő, vagy az arab patikus adja ki a gyógyszert. Ha lesz még időm, beugrom a rendelőhöz közeli bankba, hogy tanácsot kérjek a nyakkendős idős úriembertől, aki fiók befektetési tanácsadója, véletlenül épp egy arab közgazdász. De jó, hogy nincs defektem, - de ha tankolok, odaköszönök Nasszernak, aki a zsidók benzinkútja mellett építette fel gumijavítóját, - ugyanis évtizedes jó ismeretségben vagyunk. Megjegyzem, hogy a község összes hivatalos felirata - a bankban, a postán, a klinikán, az úttáblákon - héber és arab is, noha a falunak egy szál arab lakosa sincs, de mindkét nyelv az állam hivatalos nyelve, a pénzeken és bélyegeken is (hja, mikor lesz ez így a szlovák vagy romám bályegeken, pénzeken, táblákon...?). Tanárember lévén, érdekelne, mit mond majd a TV-ben országom kultúr-minisztere, Madzsalle, a konfliktusról, bár arabos héber kiejtése miatt jobban oda kell majd figyeljek. Talán ennél is fontosabb lenne meghallgatni a hátország frontjának parancsnokát, az arab származású tábornokot - ő mégis csak jobban ismeri a témát....

Mi a fenét hordtatok már megint össze, szűkagyúak? Azt hiszitek, minden világ a ti világképetek szerint épült fel? Hál Istennek, nem...! A fenti förmedvány minden állítása annyira komoly, mint ez az egy idézet mondat - csak kicsit még kevésbé....
gézé

lutra1 2009.01.06. 19:11:48

Kedves Gzeevi!

Ki az a "Ti"? Kire gondolsz?
Ha figyelnél látnád (ezennel a "szűkagyúságot" önmegfontolásra ajánlom), hogy ez egy hiteles fordítás, nem Én vagy Mi írtuk, hanem a IV. Internacionálé állásfoglalása, ismered???! Talán őket kérdezd velük vitatkozhatsz, habár szerintem Te is ugyanolyan "meggyőzött" vagy csak a másik oldalon. Mi a szöveget nem minősítettük. Az Én megjegyzésem a kezdő négy sor, erre nem reagáltál.

Biztos közelebbről látod a témát (köszönjük az álmodozó leírást Meseországról, olyan, mintha a Paradicsomról szólna, nem is megyek többet templomba, irány Izrael), de ha minden ilyen szuper, akkor miért lövik egymást 60 éve?

Egyébként függetlenül a szövegtől minden agressziót elítélek, főleg az igazságosnak hazudott állami terrort, mint a bevonulás és a bombázások.
Szerinted mi lenne, ha ezt más állam tenné. Az USA azonnal porig bombázná, most meg még az ENSZ határozathozatalt is megakadályozta. Miért?

Légy szíves fejtsd ki pontról pontra a szövegben lévő komolytalanságokat, hagy tanuljunk! Mi a komolytalan? A béke, a haza, az önrendelkezés iránti jog, vagy a bombázások borzalma? Ez komolytalan?

ui.: Szerencsére a Ti világképetek szerint sem.

remarque2009 2009.01.07. 17:57:56

Az anya vagyok, nem a "zsidóé", akinek "szülei lopják a pénzt", hanem a "rosszlányé", aki "tisztességtelen módon fogja a pénzt keresni nagy korában". Az idézetek a félapácától származnak, azért félapácának hívjuk, mert nem teljesen lett az, szóval ,nem hord apácaruhát és nem vonult kolostorba. (Pedig....na mindegy) Gyermekemet természetesen kivettem az intézményből. Már gyógyul. Lelki sebek: 8 napon túl gyógyulóak. Világnézet: zavaros. Új suli: világi. KÉRDEZZETEK, ha van mit.

papamaci1 2009.01.08. 19:48:03

Nyilvánvaló hogy minden monoteista vallás a saját kizárólagosságát hirdeti. Nem kell egyházi iskolába járni annak aki ezt nem vállalja. A kereszténység semmivel se jobb mint az iszlám.....
süti beállítások módosítása