Az még csak rendben, hogy egy egyházi iskolában nem engedélyezik a kiskamasz lányoknak a spagettipántos felső viseletét, hogy tilos a haskilátszós szerelés, és hát azzal sincs mit vitatkozni, ha az igazgatóság az egy centis törpesarkú cipőt magassarkúnak minősíti. Az odajárók tudomásul veszik a szabályokat, a tinilányok nem festik magukat, pattanásos arcukat még alapozóval sem korrigálják.

De...

..azért ott nagyon nincs rendben valami, ha az átlagnál nőiesebb lányt, fentebb említett félapáca tanár egyszerűen rossz lánynak minősíti, és megkéri a többieket, ne barátkozzanak vele. Sőt, hozzáteszi, hogy egy másik lánnyal se barátkozzanak, mert az zsidó!  Nyilván ez is olyan bűnnek számít, mint a szemhéjfestés, esetleg  a miniszoknya, teszem én hozzá, meg egyébként is ilyen forrongó, vészterhes időkben lehetőleg az ember ne kötelezze el magát…

A gyerekek persze elmesélik otthon a történteket, mire a felháborodott szülők vizsgálatot kérnek az igazgatónőnél, amit az meg is ígér. Tanárnőnk azonban kiszimatolja, hogy az igazgatónő egyesével szeretné kihallgatni a gyerekeket, valamint őt is, ezért másnap hajnalban az iskola előtt várja meg a lányokat. Ő veszi kezelésbe egyesével a gyerekeket. Laza kis terror veszi kezdetét, melyben meggyőzi a már egyébként is megfélemlített lányokat, nem gondolta komolyan a zsidózást, és a többit.
Mi több, talán el sem hangzott az egész.
A vizsgálat emígyen okafogyottá válik – elmarad.

A „rosszkislány” pedig egyre rosszabbul érzi magát, hiszen feljebbvalója, az erkölcsiséget képviselő tanárnő folyamatosan vegzálja, terrorizálja. Már a szünetben sem mer kimenni a mosdóba, nehogy összefusson a tanárnővel, nehogy megszégyenüljön aznapi rossz frizuraviseletéért, mert éppen balra fésülte a haját. Attól tartok, itt már nemcsak a személyiségfejlődés akadályozásáról van szó, nemcsak a lélek porbatiprásáról. Egyszerű bosszúról – amúgy az erkölcs és a hit nevében, kérném tisztelettel.

Még egy kis adalék: tanárnőnk az utánpótláson is rajta tartja a kezét, csak hitbuzgó keresztény, rendes, nyilvánvalóan zsidókat nem annyira szerető gyerekeket vesznek fel ide – az ő javaslatára.
Állítólag több szülő is bejelentést tett a városi önkormányzatnál – osztályozási gondok, magatartás alapján tantárgyi buktatás, stb., -  hiszen az iskolától megoldás nem várható.  Hogy lesz-e vizsgálat? Kiderül.

Mit mondhatnék még?
Annyi mindentől rándul görcsbe az ember gyomra, annyi mindennel harcol nap mint nap. De mind nem számít, ha a gyereke közben jó helyen van, ha a szülő bízhat abban, hogy a büdös kölkét tanító pedagógusok nevelik, oktatják  és kibontakoztatják a személyiségét. Pláne egy egyházi iskolában.
De végülis, mit kérek én számon abban az országban bárkitől is, ahol egy plébános megveri a postást, ahol az ügyvéd lelép a házvásárlásra adott foglalóval, ahol egy egész kerületi önkormányzat bonyolódik korrupciós ügybe?  Ugyan mit?
Jó hír pedig nincs, hiszen itt, ezeken az ügyeken nevelődnek, szocializálódnak gyerekeink is. S ha ehhez bármely egyház még az áldását is adja, hát nagyon úgy néz ki, lehúzhatjuk a redőnyt. Ámen.
 

Szerző: izadóradanken  2009.01.05. 11:43 285 komment · 1 trackback

Címkék: hit iskola keresztény tanár erkölcs apáca zsidózás miniszoknya kamaszlányok ruhaviselete szemfestés

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr71858626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: magyar-blogszemle 2009.01.05. 21:14:47

Diszkrimált postok, témák, blogok ...Postok és blogok, melyek kimaradnak az index.hu/blog.hu válogatásából vagy bekerülnek, még ha nem is mondanak semmit. "Véletlenül" ;) történik mindez, persze. Mert a tabutémák (ún. cigánybűnözés, Izrael t…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csacsacsa 2009.01.05. 12:23:59

Kedves Izadóra!
nagyon megrázott a cikked! Az én lányom is hasonló korú. Mondd, melyik iskoláról van szó? Legalább nagyjából. Felháborító!!
L. Kati

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.01.05. 12:30:12

Megye, város, iskola, tanárnő neve? Tessék verni a tamtamot, botrányt csinálni, nem szabad hagyni, hogy ilyen tanárok dolgozzanak.

saq 2009.01.05. 12:30:24

én egyetértek a tanárnővel! a diákoknak fegyelmet kell tanulniuk, nem lehet mindegyikből kurva nagykorára, hiszen akkor ki virágoztatja majd fel Mária Országát?

REND, FEGYELEM, TISZTESSÉG
EBBEN HIBA SOSE ESSÉK!

kapanyányimonyók 2009.01.05. 12:32:36

A zsidók és a keresztények között évszázadok óta ellentét van. Az egyik utálja a másikat a másik utálja az egyiket. Pl. a Talmudban olvashatjuk hogy Szűz Mária szajha volt. Ez a fenti eset sem különb mint a Talmud-beli szöveg szerintem.

Lázárblokkoló (törölt) 2009.01.05. 12:34:04

Még egy érv az egyházi iskolák ellen! Az is hülye aki ilyenbe iratja a gyerekét! A hitet nem szabad eröltetni, pláne nem iskolai keretek között.

na_most_akkor 2009.01.05. 12:35:37

Na most akkor muszlim lány hordhat-e ott csadort?
Egyáltalán, járhat(na) oda?
És ha igen, szabad-e vele barátkozni?

Átvitel honvéd 2009.01.05. 12:36:10

Tényanyag nélkül -- név, cím, stb. -- elég sovány.

_UnderCover_ 2009.01.05. 12:40:28

Gratulálok, elfogulatlan cikk. Egy ember korlátoltságán keresztül objektívan jellemzi, mi folyik az egyházi intézményekben.
Egy index-címlaphoz pont elég.
szánalom.

dfactor 2009.01.05. 12:41:31

kapanyányimonyók!

egy kitalált személyt lekurvázni egy dolog, de egy gyereket nap mint nap megalázni, nos az szánalmas..

S.Tamás 2009.01.05. 12:41:49

Ha ez megtörtént, akkor nem lehet szó nélkül hagyni. Ez senkinek sem lenne jó, még az iskolának sem.
Sőt, ha az én gyerekemmel történne ilyen, nem is szeretném hagyni, hogy abban az iskolában maradjon, nem hagynám, hogy legyen mivel zsarolni. Ha egy ilyen sztori tényleg megtörtént, és az ügy korrekten végig fut, az sokkal jobb mindenkinek. Az iskolának is jó, ha nem alakul ki ilyen kép róla, és máskor sem lehet esetleg műbalhéba keverni a korábbi rossz híre miatt.
Mondom ezt úgy, hogy magam is egyházi középiskolába jártam, és a mai napig örülök is neki.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 12:42:37

A történet rémes, de úgy gondolom, elsietett következtetés az, még ha csak lehetőségként fölvetett is, hogy „ehhez bármely egyház még az áldását is adja”. Ez sejthetően csak egy súlyos belső gondokkal küszködő tanárnő nagy és gonosz tévedése, amit a saját egyháza egyáltalán nem hagyna jóvá. Talán helyes lenne a fönti ügyben elsősorban az illetékes egyház illetékes püspökéhez fordulni panasszal, nem világi szervekhez. A tanárnő ezzel magát az egyházat járatja le.

Tankred Orfeusz · http://www.erepublik.com/en/referrer/Tankred+Orfeusz 2009.01.05. 12:42:45

@Borbíró Piroska: Minek tényanyag? Így rossz hírbe lehet keverni az összes egyházi iskolában dolgozó tanárt. (Az utolsó megjegyzéssel pedig az összes keresztény egyházat is.)

marvin 2009.01.05. 12:45:02

ESSsseker 2009.01.05. 12:37:48
Kedveseim,

Egyébként is, a zsidók, különösen az ortodoxok jóval elutasítóbbak a gójokkal, mint fordítva.

Én se zsidó nem vagyok, se nem goj. Sőt leszarom őket az összek horogkereszténnyel egyetemben.

A kedves szülőnek meg javaslom, hogy vigye át csemetéjét egy világi oktatási intézménybe, valahová a belvárosba. Ott majd nem a tanár fogja egzálni, hanem a túlkoros osztálytársak. Kivizsgálva ott sem lesz, mert...

cato fong 2009.01.05. 12:47:27

nem veKzál, hanem veGzál.
1. ez a helyzet, ilyen a magyar oktatás mindhárom szinten: szerintem a legsötétebb Afrikában sincsenek annyira kitéve a diákok a tanárok önkényének, mint Magyarországon. de legalábbis szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, mint Togo, Luxemburg és Bhután ((c) Fábry) nem.
2. mielőtt még valaki tudatosan félreértelmezné az 1. alatt mondottakat: nem a fegyelmező eszközök tanár kezéből való kivételét szorgalmazom (az nagyrészt, jelentős túlzásba esve, már megtörtént). fegyelmet minden önkény, pofozkodás és körmös nélkül is lehet tartani (kell hozzá persze a jó otthoni példa is).
3. ahelyett, hogy előre gyártott véleményeket és előítéleteket plántálnának a diák búrájába, az önálló gondolkodás készségének kialakulását kellene elősegíteni. így ugyanis nem fog változni a mostani gyászos kép: nagyrészt önállóan gondolkodni képtelen birkákat fog ontani a fura urak által irányított felsőoktatás (is);

Nyomek 2009.01.05. 12:47:53

Amíg lesznek egyházak, addig alapvető utánpótlásképzés lesz a gyerekek behálózása. Rájuk lehet hatni a legjobban. Hogy azt ne mondjam, őket lehet a legjobban hülyíteni.

Aki elhiszi a Mikulást, az még mindent elhisz.

rikkancs101 2009.01.05. 12:48:00

ESSsseker!

Szóval mivel a túlkoros osztálytársak vegzálják a kisebbeket, ezért a tanárnak is szabad...

Gratulálok, te lehetsz a nap hülyée.

TPZ 2009.01.05. 12:48:15

Szerintem egyházi iskolába járni nem kötelező. Szerintem.

rikkancs101 2009.01.05. 12:49:54

@TPZ:

... mint ahogy tisztességes tanárnak sem kötelező lenni!

Titus Pullo Urbino 2009.01.05. 12:51:20

Kedves Barátaim!

Névtelen feljelentéssel, konkrétumok nélküli példálózással ne foglalkozzatok. Nyilván ez az eset nem történt meg, hanem kitaláció, provokáció, nyavajgás. Erre is jó az internet, lehet felelősség nélkül az egyházi intézményeket gyalázni. Hajrá Magyarország, tessék sokat imádkozni saját magunk és gyermekeink jövőjéért!

delohr 2009.01.05. 12:51:52

Miközben Gázában drága testvéreink rakétákkal bombáznak, bevonulnak, megtehetik, ejnye-bejnye, de azért ők az üldözöttek, a kiválasztottak, nem is tudom...

_UnderCover_ 2009.01.05. 12:54:18

@rikkancs101:
Tisztességtelen tanárok csak egyházi intézményekben vannak. Mint az köztudott.

Mike Patton 2009.01.05. 12:54:29

Üdv,

Az hogy ez történt tényleg felháborító. Az apácák által gründolt iskolák nem tudom mennyire jók, vagy rosszak, de ha nem tetszik ki kell venni a gyereket. Ennyi az egész. Egy ostoba vén apácának a viselkedését kivetíteni a teljes egyházi oktatásra meg egy nagy hülyeség. Jómagam is hasonló intézményben érettségiztem, voltak is hátulütői, de alapjában véve messze komolyabb tudást kaptunk, mint a nagy átlag.

Ja és zsidózás meg nem volt. Ez nem feltétlenül sajátja a keresztény iskoláknak.

Semmiféle egyház nem adja áldását az ilyenre, max nem derül ki... Ilyen gondolatmenet alapján, az egész világi oktatást felelőssé tehetnéd azért, ha egyvalaki rasszista megjegyzéseket tesz. (biztos van ilyen)

köcsögömszéken 2009.01.05. 12:55:39

Én felhívnám a kedves tanárnő figyelmét, hogy az ő drága Jézusa tulajdonképpen egy zsidó volt, úgyhogy legyen olyan kedves,és ne barátkozzon vele.

TPZ 2009.01.05. 12:55:46

@rikkancs101: Igen, de ha az egyiken nem tudsz segíteni, akkor még mindig ott a másik. El kell vinni a gyereket, és kész.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.01.05. 12:56:50

most mit kell kelteni a hangulatot, kedves posztíró, hm? hm??

Make Valamit · http://make.blog.hu 2009.01.05. 12:58:28

Hát igen, nincs gonoszabb lény a földön, mint egy apáca. Akitől még azt a kis lehetőséget is elvették, hogy szexmegvonással hathasson a férfiakra. Úgyhogy legyen rossz másnak is.

Maestro 2009.01.05. 13:01:00

ó jee, lehet fikázni a kereszténységet! gratulálok.

AzHofi 2009.01.05. 13:01:05

@dfactor: honnan lehet tudni, hogy Jézus nem élt, nem volt anyja neki? A csodatéteményei egy más kérdés, azt lehet vitatni. De pusztán a létezését? Talán azt is lehet, alátámasztva, bizonyítva.

digib 2009.01.05. 13:01:09

Gratula,

ha egy csepp igazsag lenne a storyban, mer regen botranyt kavartak volna belole tobb orszagos mediaban. Mert ahhoz ennel kevesebb is eleg. A zsidok egyebkent a sajat kirekesztgetesuktol jobban szenvednek mint a goj-feletol - tapasztaltam.

Vilag tinijei egyesuljetek es keveredjetek!

huta9020 2009.01.05. 13:01:28

Ha nevet, iskolát ír, akkor feljelentik rágalmazásért. Így viszont meg csak pletyka. Inkább hallgatni kellett volna.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.05. 13:01:59

Ha van is alapja a sztorinak, kíváncsi vagyok, mekkora metamorfózison ment át mire kikerült. Általánosítani az egyházi iskolákra azonban súlyos csúsztatás, hazugság. Amúgy még mindig kevesebb a drog és jobbak a közösségek az egyházi intézményekben. Valahogy felelősségteljesebb emberek kerülnek ki belőlük, mint a világiakból (tisztelet a kivételnek). Mikulás pedig van, mégha nem is ő hozza az ajándékot, és Szent Miklós a becsületes neve. Nyomek, az a szívás hogy egyházak mindig lesznek. Ahogy mindig is voltak. Valahogy nem tudja meghaladni őket a Haladás... hehe. Most jelent meg egy könyv Az ateizmus alkonya címmel. Történelmileg az ateizmus vesztésre áll. Már bocs, hogy ennyire eltértem az eredeti tárgytól.

Labasmaz 2009.01.05. 13:02:16

saq:

Ird mar le, legy szives, hogy a rend, fegyelem es tisztesseg kozul melyikben esik hiba, ha egy gyerek egy zsido szarmazasu masik gyerekkel baratkozik? Aligha fog sikerulni, de azert fuss neki, hatha.

S. Tamas:

Az a baj, hogy elegge eselytelen az ilyesmit hivatalos uton vegigvinni, mert senki "nem szeret" foglalkozni vele. A gyerek meg mindenkeppen megszivja a vegen, ha bebizonyosodik, azert, ha meg nem, akkor azert. Igaz, az adott helyzet sem a legjobb a szamara, igy a megoldas mindenkeppen az marad, hogy elviszik a gyereket mashova.

Unbiased 2009.01.05. 13:02:52

Én az Index helyében egy ilyen fene tudja igaz-e történetet nem hogy címlapon, de egyáltalán nem publikálnák. (És nem vagyok zsidó...)

izadóradanken · http://mertmegerdemled.blog.hu 2009.01.05. 13:02:55

Kedves Csacsacsa, immortalis, Borbíró Piroska, és mindenki más, aki az iskola nevére, címére kíváncsi!

Talán fura, ezzel kellett volna kezdenem, a cél véletlenül sem az uszítás, bár úgy érzem, aki tényleg azt olvassa, ami leírva vagyon - az érzi is. Nevet, címet, tanárnő nevet nem azért nem írtam, mert nem etikus. A probléma a lényeg, és az együtt gondolkodás. Hogy hogy lehetne ebből a borzalomból kimászni, ami veled, a te gyerekeddel is megtörténhet. Egyébként a kislány már nem az iskola tanulója, édesanyja kivette. De ez sem akadályozza meg a tanárnőt abban, hogyha "véletlenül" összefut a gyerekkel, ne említse meg neki, hogy milyen egy kis rohadék... Még jó hogy inkvizícióval nem fenyegeti.
Szóval még egyszer a probléma a lényeg, felekezettől függetlenül. Köszönöm, hogy együtt gondolkodtok velem!

marvin 2009.01.05. 13:03:33

rikkancs101 2009.01.05. 12:48:00

Egyiknek sem szabad. Csak próbáltam rávilágítani arra, hogy másutt sem jobb. Csak másért. Az elit iskolában az elit tanárok, a kevésbé elitben a kevésbé elit diáktársak.

Egyébként szivesen leszek a nap hülyéje, ha te bevállalod a nap funkcionális analfabétája címet.

Köszi!

szabópisti 2009.01.05. 13:03:47

persze tisztességtelen tanárok mindenhol vannak, csak az egyházi iskolákban előszeretettel hírdetik az erkölcs és morál felsőbb szintjeit, s ebben a kontextusban ez kirívó. Nem is értem, miért gondolnak egyesek arra, hogy a bejegyzés az egyházi intézmények ellen szól. Ez egy történet egy tisztességtelen tanárról szól, jelesül a saját környezetében. Az meg teljességgel érthetetlen, hogy jön ide a Talmud!

Hypofx 2009.01.05. 13:07:04

@kapanyányimonyók:
Mutasd meg nekem az eredeti szovegben ( aramul van) hogy maria szajha volt.

ne valami magayr forditast vagy antuiszemita koholmanyt, mutasd eredetiben.

Amugy meg hajadon van irva ( betula) ami nem azt jelenti hogy szuz, hanem azt hogy nem volt meg ferjnel.....

Maestro 2009.01.05. 13:11:04

Nyilván számít a kor is, de nem hiszem el hogy egy gyerekben nincs annyi önérzet, hogy szavak szintjén megvédje magát. Mitől tart? Retorziótól?
Ha elmondja a történetet otthon, majd mondjuk az oktatott tárgyból képtelen kettesnél jobbat kapni, valószínűleg nem fogják szankcionálni.
Ha meg igen, akkor ne a suliból menjen el hanem otthonról...

wendriner úr 2009.01.05. 13:11:29

ez egy nagyon karcsú provokáció, még ha a posztíró szándéka nem is biztos, hogy ez volt. nekem egy cimborám meg azt mondta az imént, hogy "picsa keresztény". történetesen zsidó. én is kezdjek következtetéseket levonni és általánosítani?

Maestro 2009.01.05. 13:11:44

Nyilván számít a kor is, de nem hiszem el hogy egy gyerekben nincs annyi önérzet, hogy szavak szintjén megvédje magát. Mitől tart? Retorziótól?
Ha elmondja a történetet otthon, majd mondjuk az oktatott tárgyból képtelen kettesnél jobbat kapni, valószínűleg nem fogják szankcionálni.
Ha meg igen, akkor ne a suliból menjen el hanem otthonról...

b0c1k4 2009.01.05. 13:13:16

Hat nem veletlen utalom az egyhazat. Sok ingyenelo nagypofaju rohadek. Tisztelet a kivetelnek (a kivetel meg idiota mert 1. beallt kozejuk, 2. el is hiszi amit predikal)

Ajanlom figyelmukbe az alabbi kis videot. Tul sok a veletlen.

video.google.com/videoplay?docid=-6186589598330713558&q=source:010939096061906806268&hl=hu

dfactor 2009.01.05. 13:14:43

@AzHofi: a létezésüket kerek-perec nem tagadom, de mivel nem vagyok hívő, nekem bizonyíték kell (és nem ígéret). addig a biblia csak egy sokszor átszerkesztett mesekönyv.
ebben a sztoriban nem maga a zsidózás a felháborító, hanem a primitív megnyilvánulás, ami egy gyermek ellen irányul.
amúgy meg: zsidók, keresztények, egyre megy. egyik se jobb a másiknál. embert bántani, ölni nem menthető semmiféle szent szarsággal.

indapasssucks 2009.01.05. 13:14:53

radar alatt mondom, de nem hiszem, hogy az a legközelebbi iskola a lakhelyhez.

A katolikus iskolába meg csak az járassa a gyermetegét, aki. Én sem járatom iszlám iskolába az enyémeket. Nem hiszek a csadorban. Keresztyén iskolába se járatom, mert nem hiszek a rövidlátásban meg az antiszemitizmusban.

Nem minden tarka farkú szarka.

és mondá Jézus (12. 23. kék 66, kék 66, hut hut) és az vesse rá az első követ, akinél van.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.05. 13:15:07

Ha ennek a fele is igaz, nagyon durva. Az ilyen embereket nagyon sürgősen el kell távolítani mindenféle oktatás közeléből. Azt a bizonyos "rosszkislányt" meg igazán kivehetnék onnan a szülei...

Az a szó egyébként "vegzál", nem k-val írjuk.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2009.01.05. 13:16:37

Nos, kedves hőzöngő barátaim,
egyházi iskolába (gimnázium) jártam. 8 éven keresztül, ráadásul a vizsgált intézmény nem volt koedukált sem, kizárólag fiúiskolaként működik, 1734 óta.

Nem mondom, kemény volt a rendszer, de kibírtuk. Nekünk is tilos volt például a hajzselé használata (13-14 évesen ez maga a terror!), meg ugye szombaton is volt iskola.

Jól mondta a kolléga, nem kötelező semmilyen egyházi, alapítványi, vagy magániskolába sem járni. Ha nem tetszik, vedd ki a gyereked, és írasd át máshová, nem fogja semmilyen tragédia sem érni.

lolperec 2009.01.05. 13:16:53

semmi pénzért nem adnám a gyerekem egyházi iskolába..

ez a "szegény elnyomott zsidók" elmélet meg már kezd az agyamra menni, az okay, hogy pénzelik a szélsőségeket, hogy lássuk mennyire üldözöttek, de azt nem nagyon komálom, hogy turkálnak más egyházak és más vallású hívők lelkivilágában..

az indexen is 24órában próbálták alázni a Karácsonyt, szexképregénnyel, shoppingmánia szülte megváltóval, meg ilyenek..
ha ennyire nem komálják, írjanak a hanukáról, vagy mittomén..
mondjuk igaz, olvasni sem kötelező, de egyébként nem lenne bajom vele.. :(

visszatérve, Jézusról is írhattál volna még valami gusztát, csakhogy a kegyelemdöfés is meglegyen a cikkben.. :D

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.01.05. 13:16:57

uszítás,

legalább az iskolát mondd meg..

Miss Marple 2009.01.05. 13:17:07

konkrétuméhségben szenvedek

ez így csak rizsa, de jól felnyomja a blog látogatottságát

kit ismersz az indexnél, husi?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.01.05. 13:18:09

@kapanyányimonyók: Gratulálok.

1. Egy ókori szöveget szembeállítani egy XX. századi demokráciában történt visszaéléssel... Ez az, szítsuk csak a tűzet, nehogy kialudjon...
2. Biztos vagy te abban, hogy a Talmud egyáltalán ír Szűz Máriáról? A Talmudot ugyan nem ismerem, de arról már hallottam, hogy létezik egy olyan verzió, amelyből a széljobbosok szívesen idézgetnek zsidókra hátrányos dolgokat, csak az a bibi, hogy annak köze sincs az eredetihez, a Cion bölcsinek jegyzőkönyvéhez hasonló hamisítvány...

záp 2009.01.05. 13:18:52

Hmmm, ez a cikk az iskola beazonositasa nelkul csak hatasvadasz hangulatkeltes.

Kalmár 2009.01.05. 13:19:11

Elég slendrián,uszító egy fércmunka.
Tele van homályos megfogalmazásokkal.
Szomorú, hogy valakinek az szúrja a szemét, hogy működnek egyházi iskolák.
Az én gyermekeim is ilyen iskolába jár, és azok az idióta túlzások a szigorú apácanevelésről ostobaságok.
Ha konrét tanárról derül ki ilyesmi, akkor nem ez a megoldás, hogy egy konkrétumoktól mentes minden egyházi iskolát besározó irományt tesztek ki a címlapra. Hallottam, hogy egy állami iskolában egy tanár megvert egy gyereket....írjunk hát egy cikket, hogy az állami iskolákban verik a nebulókat.
Egy célod volt ezzel, aládolgozni a gazdáid pusztító munkájához amit az oktatásban művelnek. Ebben gát az a néhány egyházi suli, ahol nem szappanopera rajongó, drogfüggő szavazógépet nevelnek, akik ha kell Pákóra szavaznak, ha kell rátok.


Ez az írás még hangulatkeltésnek is gyenge, csak a rosszindulatod lázító.

Ui: minden suliban emberek tanítanak. Hol jobbak, hol rosszabbak

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.05. 13:19:23

@izadóradanken:
Vitatom, hogy etikus-e a nevesítés. Persze jogilag mindenképpen problematikus, hiszen csupán az emberek állításai állnak egymással szembe, de etikai szempontból szerintem abszolút rossz döntés a hallgatás. Kb azzal egyszintű, mintha etikai okokból nem szólnál valakinek, hogy éppen egy zsebtolvaj akarja kifosztani...

Rá Dios 2009.01.05. 13:20:38

TPZ és delohr:

Nem, nem muszáj egyházi iskolába járni. De meg lehet követelni az egyházi iskolától, hogy felejtse végre (vagy nyomja el!) saját rossz önigazolásának hamis alapját, az antiszemitizmust.
Mondom ezt félezer éve lutheránus és nem sokkal későbbi kálvinista származékként. A katolikusokkal nincs bajom, az egyházukkal van. Az iskola felveszi, mit felveszi, kiköveteli az állami támogatást, de nem alkalmazkodik annak minimális és erőtlenül megtartani kért alapszabályaihoz. Nem kötelező támogatást kérni azok pénzéből (is), akiket nem szívesen lát falai között.
Ami a Gáza dolgot illeti: Egyszer az ablakunk alatt verekedést kezdeményeztem egy nálam egyébként nagyobb sráccal, azt remélve, ha baj lesz, apám kisegít. Nos, nem tette. Azt mindta, ha provokáltam, vigyem el a balhét egyedül. Ez történik a palesztinok egymásnak egymás között az izraelieknél nagyobb kárt okozó szárnyaival is. Vigyék csak el a balhét, mi meg ne kiabáljunk az ablakból.

b0c1k4 2009.01.05. 13:21:05

@Maestro: "Mitől tart? Retorziótól?"

Igen, es ez nem csak ezen a szinten mukodik. Parom egyetemen elt at hasonlokat. Es ott is kussolt mindenki. Ez van, ilyen beszari a magyar. En anno beszoltam nem 1 tanarnak, nem is kaptam 2-esnel jobb jegyet, de nyilvan leszartam, de nem mindenki ilyen.

1953 2009.01.05. 13:24:27

A poszt cimében van némi igazság.Iratkozzál be egy Izraeli iskolába egy szemeszterre,és arról irjál tanulmányt, milyen módszerek uralkodnak ott.

movhu 2009.01.05. 13:24:59

Ez az egész ott kezdődött, amikor az iskolákat elkezdték visszadni az egyházaknak.
Vidéki iskolában megkérdezték a gyerekekket a gimiben, hogy kinek van kifogása az ellen, hogy katolikus hittanra járjanak. 10-15 gyerek jelentkezett, ők kereshettek másik iskolát. A felvételinél plusz pont az egyház ajánlása.
Mindez egy nagyon régen működő gimiben, egyik évről a másikra azonnal.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 13:28:20

kapanyányimonyók 2009.01.05., na_most_akkor 2009.01.05. 12:35:37 ,
ESSsseker 2009.01.05. 12:37:48 ,
delohr 2009.01.05. 12:51:52

Nem rendes dolog, mert mellébeszélés ha az ember maga hibázik, másokra mutogatni, hogy azok is. Igen vagy nem, az az ő dolguk és nem tartozik ide. Ha amit itt leírtak így történt (közvetlen ismeret híján, mintegy pártállásból hazugsággal vádolni a poszt írót ugyanúgy erkölcstelen mit másra mutogatni), akkor annak aki a kérdéses egyházzal azonosul az a dolga, hogy annak a tisztaságával törődjön. Ha nem vétett aki képviseli, nagyon jó, ha mégis, akkor a csorba kiköszörülendő. Mindenki a saját lekiismeretéért feleős. Persze lehet úgy gondolni, hogy a tanárnő eljárása helyes. Ez egy mások által ugyan vitatható, de önmagában következetes álláspont. Nem szembenézni azzal ami történt, hanem elrelativizálni próbálni, aligha tisztességes.

Dr Kangörény 2009.01.05. 13:28:49


Kétféle elutasító választ írtatok:
1. A poszt hazugság és rágalom.
2. Minden úgy van rendjén, ahogyan a posztban szerepel.

A két vélemény üti egymást, tehát el kéne gondolkodnotok azon, hogy valamelyikőtök téved.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 13:29:18

kapanyányimonyók 2009.01.05., na_most_akkor 2009.01.05. 12:35:37 ,
ESSsseker 2009.01.05. 12:37:48 ,
delohr 2009.01.05. 12:51:52 ,
1953 2009.01.05. 13:24:27

Nem rendes dolog, mert mellébeszélés ha az ember maga hibázik, másokra mutogatni, hogy azok is. Igen vagy nem, az az ő dolguk és nem tartozik ide. Ha amit itt leírtak így történt (közvetlen ismeret híján, mintegy pártállásból hazugsággal vádolni a poszt írót ugyanúgy erkölcstelen mit másra mutogatni), akkor annak aki a kérdéses egyházzal azonosul az a dolga, hogy annak a tisztaságával törődjön. Ha nem vétett aki képviseli, nagyon jó, ha mégis, akkor a csorba kiköszörülendő. Mindenki a saját lekiismeretéért feleős. Persze lehet úgy gondolni, hogy a tanárnő eljárása helyes. Ez egy mások által ugyan vitatható, de önmagában következetes álláspont. Nem szembenézni azzal ami történt hanem elrelativizálni próbálni, aligha tisztességes.

movhu 2009.01.05. 13:29:30

Kicsi.Sati · kskozlony.blog.hu 2009.01.05. 13:16:37

Könnyű azt mondani egy nagyvárosban, hogy írasd máshová. De mit tegyen az a vidéki ismerősöm, akinek a gyereke segge alól kirántották azzal a város egyetlen gimijét, hogy visszadták az egyháznak ?

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.01.05. 13:29:32

Jézussal ne barátkozz, mert zsidó volt!

b0c1k4 2009.01.05. 13:29:44

Gazaval kapcs: Izraelnek adok igazat. Olyan szervezettel nem lehet targyalni amelyik azt hangoztatja hogy oljunk meg minden zsidot. Elegge abszurd a helyzet, nem?

Mennyenek csak oda es bsszak pofan a hamaszt. Hja hogy a hamasz civilek koze bujik? Ha attko a civilek is kapnak, majd megtanuljak kirekeszteni maguk kozul a nemkivanatos elemeket.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 13:31:36

Bocs a kétszeres küldésért. Azt hittem nem ment át az első.

movhu 2009.01.05. 13:32:30

Még egy megjegyzés:
A tanári rendszerben amúgy is örököltük a az önkényuralmi rendszert, azaz gyereknek kuss a neve. Ezt a mostani átalakulási folyamatok csak megerősítik.
Tudom, így is sok a tanárverés, a megalázás, de közben egyes tanárok végtelenül visszaélnek azzal, hogy valódi szankciókkal őket sem lehet büntetni.

KopaszMercis 2009.01.05. 13:33:47

Jok ezek az egyhazi iskolak.. barmilyen intezmeny amiben vallasos gyerekek szekszualis zaklatasat es testi fenyiteset intezmenyesitik szerintem popec, es dicseretet erdemel :)

_andris 2009.01.05. 13:33:56

ez így konkrétumok nélkül csak flame-keltésre jó.

Scrabantia 2009.01.05. 13:33:59

Kamu!!! Nem kötelező, az egyházi iskola, azt meg ne mondja senki, hogy valaki azért bukik, mert nem unszimpatikus... Vannak dolgozatok, amiket a tanárnak kötelessége megtartani, és egy évig nem dobhatja el. Elég azokat kikérni, meg mondjuk 5 másik gyerekét, aztán egyből kiderül, hogy mi a tanár a szemét, vagy a gyerek az aki szart tanulni...

Dr Kangörény 2009.01.05. 13:34:12

Árja, tudod én meg még sosem láttam a Hold túlsó oldalát. A te érvelésed alapján, akkor az nincs is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.05. 13:34:23

Árja: a kommented szerintem egy primitiv provokáció

:D

RustySpoon (törölt) 2009.01.05. 13:35:40

hatásvadász kamu :) de hál'Indexnek lehet kommentelni, zsidózni, uszítani, az egyházat szidni, stb.. Minden napra kell egy ilyen!

Ilyet én is ki tudok találni bármikor zsidó rabbival vagy muzulmánokkal, nagyon gyenge story.

Szar lehet állandóan ilyeneken görcsölni zsidóként.. Szerinted a zsidók mennyivel elfogadóbbak a keresztényekkel szemben? Ezzel nem akarom azt mondani, hogy helyes amit az erősen fiktívnek tűnő történetedben az félapáca (az milyen?) vagy akárki mondott, hanem azt, hogy piti az ügy.. piti az apáca és piti az is aki ezért az egyházi iskolákat vagy egyházakat gonosznak titulál.

józan' 2009.01.05. 13:36:12

@Borbíró Piroska: Egyik sem, hiszen ez egy kitalált történet, nevek, konkrétumok nélkül. Aztán már mehet is az INDEX blogroll tetejére, hogy jöhessennek a hörgő kommentek, ahogy kell.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.01.05. 13:36:31

Na de nem mindenhol ilyen rossz a helyzet. A Zsámbéki-medencében van egy középiskola, ahonnan egy ismerősöm kivette a lányát, mert egy másik lány terrorizálta. Persze előtte szóltak a sulinak, hogy mi az ábra, és már csak az is bizonyítja, hogy nem alaptalanul vádaskodtak, hogy a verekedő leányzót már két másik suliból kitették előtte hasonlók miatt - de az iskola nem tesz semmit, mert történetesen a verekedős lány cigány.

És ha bekerül a történetbe egy cigány, zsidó, rác, tót, volapük, akkor megáll az ész, ugye.

Mondjuk, én ezeknél sokkal kevesebbért is kivenném a gyereket. Vagy bent hagynám, tanulja meg, mi az élet. Egy kis időm még van eldönteni.

Dr Kangörény 2009.01.05. 13:37:01

Scrabantia, szerinted az órai felelésről is készül valami? Mellesleg nem kell buktatni, elég ha rendszeresen rossz osztályzatot kap.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.01.05. 13:38:16

Elsőre én is azt mondtam volna, hogy irány feljelenteni.
De ismerve a hazai helyzetet, hogy mennyi hobbináci van mostanában, és azoknak mennyire kinyílt a csipájuk, egyáltalán nem ajánlanám. Csúnya atrocitások érhetnék később a családot.

Aztán meg én is megkérdezném, hogy minek is kellett ilyen suliba íratni a gyereket. Nyílt titok, hogy ezek milyenek....

mingyá beszólok! 2009.01.05. 13:40:58

Kedveseim!

Próbáljatok meg a sorok között olvasni. A poszt semmi konkrétumot nem tár fel, x hallotta hogy y iskolában z ezt meg ezt csinálja. Szánalmas hogy az indexen egy ilyen cikk blogra kerülhet. Azért hogy legyen egy kis feszkó belőle, sikerült belegyötörni a zsidózós részt, had nyammogjon a sok gumicsizmás-árpádsávos. Szomorú hogy ennyire hülyének néznek minket és még ugrunk is rá. Párszor felmerült bennem hogy el kéne látogatni az index szerkesztőségébe és kicsit körül kéne nézni milyen arcok irogatnak az ország egyik legnagyobb hírportáljára. Tartok tőle hogy a többségével két értelmes mondatot nem tudnánk váltani. Ez van, és MI meg ezt a szart zabáljuk mindennap. Aggódom a Hazámért...

Berci_JCHC (törölt) 2009.01.05. 13:40:59

Pedig ő is keresztény:
www.youtube.com/watch?v=eLG9OaIR1dI&fmt=18
Meg ők is:
www.youtube.com/watch?v=CoBYIyyVGgY&fmt=18

Nem csodálom, hogy idehaza a keresztény könnyű- és nehézzene ennyire le van maradva. Ahol így kiosztják az ifjakat... :(
Persze egy bizonyos határon belül meg kell maradni, de mint tudjuk nem a ruha teszi az embert. A határt a fejekben és szívekben kell meghúzni.
JCHCRNR

Dr Kangörény 2009.01.05. 13:41:14

Kedves zsidózó kommentelők, ti magatok vagytok a bizonyíték arra, hogy mennyire valós probléma van a posztban leírva.

És még egy logikai csavar:
Egyesek szerint a poszt csak kamu, mert nincs benne semmi konkrétum, iskola, tanár, stb neve.
De amikor arról írtok, hogy "bezzeg a zsidók mennyire kirekesztők", akkor nem zavar titeket a tények, nevek, esetek stb. hiánya.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.01.05. 13:41:37

Nem kötelező egyházi iskolába járatni a gyereket, de lehet, és ha lehet akkor ilyen ne legyen.
Lehet ez kamu de nem egyedi, sok ilyen "kamuról" hallotam már.

Penetrator 2009.01.05. 13:42:29

Mert fordítva nem így van, ugye? Csak az nem kerül ki az Index-re! :( "Igazhitű" nem barátkozik gójjal! Próbáld a gyereked keresztényként mondjuk a Scheiber Sándorba íratni! Off: Emlékszem, mikor épült a suli, még egy nyugdíjast is megütögettek, mert be mert szólni a rendőrségre, hogy hangos a daruskocsi, hajnali fél négykor. Persze nem a rendőrök jöttek ki, hanem a építkezésen dolgozó biztonsági őrök csöngetek a néni ajtaján és "megkérték", két pofon kíséretében, hogy legyen szíves többet ne jelnetgesse fel őket a jardon. És ez nem városi történet, első kézből. Azt pont.
Akkor itt is lehet általánosítani???

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.01.05. 13:43:06

@KopaszMercis: az az érdekes, hogy ez is simán rasszizmus.

Plusz a többi cigánygyerek is szarul érzi magát miatta, ha máskor nem, akkor, amikor a többiek őt is elpáholják a verekedős kislány miatti cigányverések során.

Megoldás: a zsidózó tanárnőt hozzák át emebbe az iskolába, rendet rakna egy fél év alatt :-)

béla00 2009.01.05. 13:45:32

1. Ha (!) megtörtént az eset, akkor sem hiszem, hogy egyházi-világi ellentétre kéne kihegyezni az esetet - bár ez így szenzációsabb.
2. Féreg emberek minden közösségben vannak, egy iskolában éppúgy, mint az egyházban vagy marxizmus-leninizmus szabad egyetemen.
3. Az a probléma a posttal, hogy nem a tanár viselkedésével foglalkozik elsősorban, hanem azzal, hogy egyházi intézményben történt az állítólagos eset.
Egyébként a bátyámat nem azért utálta az osztályfőnöke, mert árija vagy zsidó volt. Hanem mert a tanár kopaszodó, 160 cm mély, 45 kilós volt. a bátyám meg 185 és nem riadt meg, amikor egy harmad akkora ember elkezdett fenyegetőzni. Ki is rugatta.

a rekettyés 2009.01.05. 13:46:06

Egyház és az oktatás tiszta vicc. Pont az egyház ami visszatartana mindent amit fejlödésnek és tudásnak hivunk.
Hánynom kell minden vallástol és egyháztol.

Scrabantia 2009.01.05. 13:46:37

Kangörény, tegyük fel a gyerekem gyűjti óránként az egyeseket, és az összes megőrzött dolgozata bizonyítja azt, hogy a gyerek nem hülye, akkor simán verheted az asztalt, hogy valami nincs rendben. Az meg, hogy a gyerek 3-ast kap vagy 4-est, majd túléli, ilyen az élet, legvégsőbb esetben biztos van vmi tanár ismerősöd, megmondod neki h üljön le a gyerekkel és kérdezzen tőle... Ezt simán lehet bizonyítani... Egy 5-4-3-as gyereket nem lehet megbuktatni, egy jegyet lehet rontani, de többet? Ha meg 2-es a gyerek, az nem való gimnáziumba...

józan' 2009.01.05. 13:48:58

@rettegettegérfog: abszolút egyetértek.

Az már csak hab a tortán, hogy ilyenkor idegyűlik egy hordónyi magányos okoskodó, aki társaság és barátok hiányában teleflame-eli az összes index-re kirakott blogot. :d

Az itt felsorolt warriorok közül kb. az összeset meg lehet találni ilyenkor:

redwing.hutman.net/~mreed/

izadóradanken · http://mertmegerdemled.blog.hu 2009.01.05. 13:50:27

@Borbíró Piroska: sovánka,igaz, a történet sajna nem az. Neked is mondom, a tanárnő önmagát járatja le, és sajnos az iskolát is. A helyi önkormányzat már foglalkozik az üggyel. És szerencsére vannak, akik nem fogják be pörös szájukat... Ügy lett belőle

forumuser 2009.01.05. 13:51:33

saq
"én egyetértek a tanárnővel! a diákoknak fegyelmet kell tanulniuk, nem lehet mindegyikből kurva nagykorára, hiszen akkor ki virágoztatja majd fel Mária Országát?"
Remélem, csak ironizálsz.
Én is egyházi iskolába jártam, de ott elviselték a haj- és arcfestést. Ha beleszóltak volna az öltözködésembe, akkor látnak utoljára.
Az elsők között voltam, aki rendszeresen festette a haját, hívő osztályfőnöknőm (azóta igazgatóhelyettes) mégsem kurvázott le miatta, sőt, mosolyogva megkérdezte, milyen szín ez, mert ő is ilyen árnyalatúra szeretné festeni az övét.
Ja, hogy ki ne felejtsem, számtalan művészeti és egyéb versenyt nyertem akkoriban, kisebb-nagyobb mértékben öregbítve az iskola hírnevét (persze nem csak én), vicces is lett volna, ha a hajszínemen akadnak fenn.
Ja, és hogy a legfontosabbat ki ne felejtsem, nem lettem, nem lettünk drogos, árokparton-fekvehányós, 16 évesen felcsinált tinik, illetve később drogos, alkoholista kurvák az úgynevezett szabadosság ellenére. (Amit én speciel nem tartok szabadosságnak.)
Ennek alapvető oka az volt, hogy a szüleink sem voltak drogos, árokparton-fekvehányos semmirekellők. Ilyen egyszerű.
Uff.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.01.05. 13:51:42

Hát igen. A vallások ne összekötik, hanem elválasztják az embereket egymástól. Éppen ezért nagyon fontosak a vallások hibáit feltáró kritikák. Akinek van ilyen vagy hasonló észrevétele, írása szívesen látom a vallaskritika.virtus.hu/ -on.

Iván Gábor elemér
IGe főszerkesztő

Rézfánfütyülő fűzangyal 2009.01.05. 13:51:58

@kapanyányimonyók:
Talán meg kellene adni a helyet is a Talmud-ban, mert így kissé érdekes. Már csak azért is, mert a Talmud az Új Szövetség előtt íródott!
Lehet valami kommentár is, de akkor honnan???
Vagy egyszerűbb ilyet kitalálni, aztán a következőnek már megvan a forrás és az iGAZSÁG?

Spéter46 2009.01.05. 13:53:38

Aki "A"-t mond az mondjon "B"-t is!
Kérem az iskola nevét, és helyét valamint a "tanárnő nevét"!
Különben kitalációnak és hazugnak tűnik az írás!!!!

izadóradanken · http://mertmegerdemled.blog.hu 2009.01.05. 13:54:00

@Bereznay András: Kedves András, köszönöm, javasolni fogom az anyukának!

a rekettyés 2009.01.05. 13:54:20

szeloka 2009.01.05. 13:48:44

Nem csak akkor seggfej lesz mint te. Amugy a szomszédunkban lako 2 fiu tisztességes cserkész volt egyházi iskolába járt és a te értékrended szerinti nevelést kapta. Ma az egyik sitten van nemi eröszakért a másik meg ratyi lett. Na ennyit a nevelésröl. ja és ha hánynod kell tölem annak csak örülök legalább rosszul érzed magad te vallásos segg.

Scrabantia 2009.01.05. 13:56:29

Mondjuk az is megérni egy misét, hogy mit jelent a félapáca fogalma :) Most az, vagy nem?

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 13:56:45

Két példányos előzőm kiegészítéséül:

Természetesen ha mégis kitalált lenne a történet, az meg a posztolók lelkiismeretét terheli. (Szerintem ha tényleg, akkor nagyon.) De a valóság az, hgy nem tudjuk, nem helyes föltevéseket bizonyosságként előadni. Legföljebb annyit lehet mondani - és én úgy gondolom ez igaz is - hogy akármi is történt esetleg, ez semmikppen sem jellemző az egyházi/vallási iskolákra. Semelyikre sem.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.01.05. 13:56:52

izadoradanken

"Nevet, címet, tanárnő nevet nem azért nem írtam, mert nem etikus."

Persze az etikus, hogy így szétterítődik a probléma minden katolikus oktatási intézményre. Igen, katolikusra, hiszen azért annyit sikerült elejteni, hogy a tanárnő félapáca, protestánsoknál pedig ez nem jellemző. Szóval a kijelentés, hogy "szóval még egyszer a probléma a lényeg, felekezettől függetlenül", értelmét veszti.

Én is katolikus középiskolába jártam és, be kell valljam, vannak olyan katolikus oktatási intézmények, ahol ezt el tudom képzelni, bár az enyém nem olyan volt. Mindazonáltal nem hinném, hogy az összes katolikus iskolára kiterjeszteni a gyanút etikusabb volna, mint megnevezni azt az intézményt ahol ez valóban megtörtént -- ha megtörtént.

Egyetértek Bezuhovval: "Nyílt titok, hogy ezek milyenek..." -- színvonalasabbak, mint az állami gimnáziumok 90%-a, és azokkal ellentétben nem feltétlenül lesz a gyereknek 16 éves korára drogos osztálytársa, sőt, jó esetben még némi nevelésben is részesül, amit állami intézményben eleve kizárhatunk. Hogy ez az a fajta nevelés-e amit az ember szeretne, azt döntse el ki-ki magának. Ez egy szabad ország, be szabad iratni a gyereket a kocsmába is nappali tagozatra, a diszkóba meg estire.

Méhenkívüli 2009.01.05. 13:57:12

Helló,

egyházi iskolába jártam, katolikus gimnáziumba. Külön üdvözlöm azokat a hozzászólókat, akik rögtön azt kiáltják, hogy undorító a vallás és az egyházi iskolák. Szevasztok.

Nem mindegy egyházi iskola, és nem minden vallásos tanár ilyen. A mi iskolánkba - mily meglepő - cigány, néger, sőt, zsidó gyerekek is jártak. Mindenki számára egyértelmű volt, nyilván. Az igazgatótól kezdve az utolsó takarítóig szeretettel, elfogadással és türelemmel fordultak felénk. Kezdetben utáltam köszöngetni a cigány takarítónőnek, az utolsó években a névnapjára ajándékot vettünk neki, körbepuszilgattuk. Ő ezt persze elmondta a takarítónők dohiklubjában, és az utolsó években a takarítónők anyánk helyett anyáink voltak a kollégiumban. Az igazgatóval rendszeresen hallgattunk együtt szombat délutánonként cigány, zsidó, arab, görögkeleti, stb. zenéket, beszélgettünk azokról az emberekről. Ebben az iskolában találkoztam Szili Katalinnal, Orbán Viktorral, és még a dalai lámával is. Több zsidó művész fellépésén, koncertjén ott voltam, amit csak az iskola diákjai számára rendeztek. Élőben hallottam zenélni Zerkuláékat. Schein Gábor is megfordult ott rendszeresen, részt vett az iskola kulturális életében. Az iskola teljes közössége (igen, a diákok, tanárok, takarítónők, öregdiákok, támogatók, stb.) minden évben egy saját kis belső fesztivált rendezett, amelynek teljes bevételét valamilyen karitatív célra ajánlotta fel. Cigányok iskoláját, feketeafrikaiak szemklinikáját, drogrehabilitációs központot egyaránt támogattunk. Nem kis öszegekkel. Ha egész nap írnám sem tudnám felsorolni, hogy mennyire nyitott volt az a szellemiség!

Soha, egyetlen pillanatra sem éreztem azt, hogy bármilyen szellemtelenséget, mint pl. a flaszter-antiszemitizmus, támogattak volna.

Külön köszönöm minden olyan olvasónak, aki hozzájárult ahhoz, hogy ilyen légkör uralkodhatott a Pannonhalmi Bencés Gimnázium falai között.

Az egyetemre maximum ponttal nyertem felvételt, van egy csodálatos barátnőm (történetesen ő is katolikus, ez van), egy világra nyitott embernek tartom magam, még ha szociálisan kicsit zárkózottabb is vagyok az átlagnál. Az egyházi iskola sem való mindenkinek, iskola és iskola között is van különbség, tanár és tanár között is. Szerencsére van elég intézmény, hogy mindenki arra bízza a gyerekét, aki a lelkiismeretének megfelel.

Köszönöm, hogy leírhattam. Esetleg még egy záró megjegyzés: semmilyen zsidó közösség soha nem fordult felém azzal, hogy tartozzam közéjük. (Pedig bőven volt alkalom, ahol jó lett volna!) Legyen az kártyaparti vagy civil szerveződés, vagy szakkör. Moszlim sem. A katolikusok igenis az egyetemességet hirdetik (Ezt jelenti a katolikus szó is), mindenki számára hirdetjük az Evangéliumot.

forumuser 2009.01.05. 13:57:28

"Nem kötelező, az egyházi iskola, azt meg ne mondja senki, hogy valaki azért bukik, mert nem unszimpatikus..."
Illetve szimpatikus :)
Pedig van ilyen, éspedig azért, mert gyakran a szülők sem tudják, mi ilyenkor a teendő (azon kívül, hogy rohanunk átíratni a gyereket máshová).

Ja: egyébként antiszemitizmust nem tapasztaltam sosem, semmilyen keresztény közösségben.

keila16 2009.01.05. 13:59:02

Egyházi iskolába jártam, és nem voltak ilyen konfliktusok. Családban más nem odajárt, tehát az összehasonlítási alap megvan, a konfliktushelyzetek pedig hasonloak az allami iskolakban is.
azóta se vagyok se logós és nem ülök börtönben sem.
sőt.

Scrabantia 2009.01.05. 14:02:22

Fortisszimafingusz köszi a javítást, előbbre járt már az agyam!

Yeto 2009.01.05. 14:02:32

Az én lányommal is ez történt. A híres egyházi iskolában a Parlamentet zsinagógának hívták, az igazgatóhelyettes pedig azzal lepett meg, hogy a bemutatkozó beszélgetésen azt állította, hogy a zsidók nehezebben lesznek kersztények mint mások. Mondjuk nem tudom, hogy olvasta-e egyáltalán az Újszövetséget...El is jöttünk onnan a következő tanévben. Ne ezt lássa már a gyerekem kereszténységként ha lehet.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy félek ez nem egyedi eset.

KopaszMercis 2009.01.05. 14:03:28

@szeloka:
Legyen a te dolgod, es fizesse meg a te dolgod utan szepen az egyhazad az adot ugyan ugy, mint barki mas a kozeletben :P

izadóradanken · http://mertmegerdemled.blog.hu 2009.01.05. 14:04:28

@Méhenkívüli: Ezer KÖSZÖNET ezért a kommentért! Épp azt akartam írni, az ilyen iskolákat kell nevesíteni. És milyen jó, hogy egy ilyen probléma kapcsán ez is megjelenik. Még egyszer köszönet, hogy leírtad!

Méhenkívüli 2009.01.05. 14:04:50

Iván Gábor elemér, alias IGe nevű, mindenütt megjelenő "valláskritikusnak" üzenem, hogy nagyon szomorú élete lehet, ha képtelen az Istennel kapcsolatot ápoló emberek örömében osztozni. Az én vallásom mindig csak közelebb vitt mindenkihez, akivel megismerkedtem. Így az én véleményem az, hogy hazugságot állítasz azzal, hogy a vallások elválasztják az embereket egymástól.

További szép napot mindenkinek, egyek vagyunk.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.01.05. 14:05:24

@Méhenkívüli:

Annyit azért ismerj be, hogy Qpac azért kilóg a sorból. El voltunk kényeztetve nyitott szellemiségben.

Tankred Orfeusz · http://www.erepublik.com/en/referrer/Tankred+Orfeusz 2009.01.05. 14:05:57

@Scrabantia: Tudtommal félapácák a középkor óta csak akkor vannak, ha egy egészet elfűrészelnek. Vagyis ez csupán valamiféle életmódra vonatkozó minősítés lehet. Eszerint világi tanárról van szó, de az "apáca" mégis belekerül, hogy jobban szóljon az egyházon.
Persze lehet hogy tévedek, ez esetben az írás szerzője írja le, melyik városról/kerületről és melyik rendről van szó. Addig továbbra is pletyka, elég rosszindulatú előadásban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.01.05. 14:07:15

@Méhenkívüli: A zsidók már csak azért sem térítenek, mivel nem térítő vallás. Azért figyelhettél volna hittanórákon.

Scrabantia 2009.01.05. 14:07:37

Beszéljünk már arról is, hogy mik mennek azokban a szuper állami iskolákban... Egyébként tudtommal apácát még nem vertek meg a saját diákjai... Egyházi iskolába nem járhat a zsidó vallású gyerek? Nagy a felháborodás, én se járhattam volna zsidó iskolába, mert nem vagyok zsidó... Ezen miért nincs kiakadva senki?

levee 2009.01.05. 14:08:00

Úristen, de demagóg ez a poszt. Javaslom a szerzőnek, hogy inkább olvasson, művelődjön, önmagában az antiszemitizmus is butaság, de az antiklerikális hozzáállás is súlyos hiányosságokra vall.

Magyarra fordítva, antiszemita diák, tanár, takarító, büfés, konyhás, titkár bárhol lehet, ez nem az egyházi iskola minősített jelzője. Vannak buta tanárok, buta iskolák, ha nem megfelelő a gyereknek, ki kell venni, és váltani kell, megvan rá a lehetőség. Én református gimnáziumba jártam, az iskolában, de az évfolyamomban is volt zsidó és cigány származású is bőven. Egyiket sem érte atrocitás, sőt...

Bírom az ilyen posztokat, ahol a kettős mérce ekkora mértéket ölt. Zavarja a cikk íróját, hogy az egyház védi saját magát, az ellen persze nem emel szót, hogy a zsidó iskolákba, például a Lauderbe nem zsidó származásúakat aligha vesznek fel. Nagyon befolyásosnak kell lenni ahhoz, hogy kereszténysége ellenére valakit oda felvegyenek. Ez persze tökre rendben van. Ideje lenne már leszokni a folytonos náciveszélyől, senki nem akarja bántani a zsidókat ebben az országban.

Persze arról már nem is mondok semmit, hogy ez címlapos írás lehet. No comment.

izadóradanken · http://mertmegerdemled.blog.hu 2009.01.05. 14:08:23

szeloka, russel!

ez teljesen felesleges, befejeznétek?

forumuser 2009.01.05. 14:08:50

"Nem lesz belőlük drogos, liberális szarkupac."
Nahát, én drogos ugyan nem lettem, de liberális igen. Mármint nem a mai politikai maszlag, hanem a szó hagyományos értelmében. Buzievagyok?

Berci_JCHC (törölt) 2009.01.05. 14:08:56

Keresztényként zsidózni: NEM MENŐ.
Ennyi. :)

russell 2009.01.05. 14:09:30

@izadóradanken: Én kezdtem a hülyeséget???

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.01.05. 14:09:42

@Tankréd Orfeusz:

A "félapáca" nyugodtan jelenthet mondjuk harmadrendű nővért, aki világi, nem tesz fogadalmat, vagyis csak egy kevésbé szigorú változatát, és nem a kolostorban/zárdában/konventben él. Persze ettől még nem szép a "félapáca" szó.

z 2009.01.05. 14:10:01

@movhu:

Talán azért adták (adják) vissza nekik, mert az övék volt. Ha mondjuk a te szántóföldedet vették volna el jogtalanul akkor és most kérnéd vissza, akkor elfogadnád mentségnek, hogy az új tulajdonosok éppen jobban kihasználják?

"Nagyon régen működő...". Az én volt gimim 1719 óta, 229 évig működött a helyén egész jól, utána államosították mégis. Aztán 40 év után vissza kellett adni, fájt ott is a sok hagyományőrzőnek, ki is tépték még a konnektorokat is, mielőtt visszaadták. Volt olyan tanár, aki akkor kezdett ott, mikor az "új" iskola alakult. Azért érzed az arányokat, nem?

Egyébként én is vidéki vagyok, van a településemen egy óvoda meg egy általános iskola, és kész. Reggelenként ezért fölültem a buszra, vonatra, mentem gimibe (ez se Pest, csak egy közeli város), délután meg vissza. Most meg egyetemre járok, így. Akinek ez nem felel meg, az mehet koleszba, anyám is így költözött el otthonról 14 évesen, semmi baja nem lett tőle.
Nem kell azért ezekbe a dolgokba belehalni.

Az egyházi iskolákról meg legalább annyi rémtörténet kering manapság, mint az emberevő keresztényekről az első században. Én a piaristákhoz jártam, most meg katolikus egyetemre, de nem volt se körmös, se kötelező ájtatoskodás, se betarthatatlan szabályok (annyi volt, hogy aki hajzselét használt, szóltak neki, hogy mossa ki, én meg egyszer elmentem nagyszünetben az ofőmmel borotválkozni, mert lecseszett, hogy így nem lehet megjelenni, de aztán észrevette, hogy ő se néz ki jobban :)).
Vele egyébként a mai napig jóban vagyok, még nincs 40, amellett, hogy baromi művelt, elég laza arc, hosszú haja van, egy 20 éves bőrdzsekiben jár és egy együttesben énekes (ami kb. a dzsekivel egykorú), egy ülésre kb. két rekesz sört iszik meg. Harmadiktól tegeztem. Ennyit a vasszigorról meg a savanyú pofákról.
Ámen.

Scrabantia 2009.01.05. 14:10:05

Tankréd Orfeusz: Biztos annak az "elvetemült" apácának csak a rosszabbik fele maradt meg...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.01.05. 14:10:08

@szeloka: azt úgy hívják most, hogy adó. Tökmind1, hogy egyiknek se vagy tagja, de támogatni kell őket, mert bla-bla-bla...

ki kicsoda 2009.01.05. 14:10:19

delohr!
Sajnos nem vagyok zsidó! A tűzszünet alatt sem ők lőttek civileket rakétákkal. Ezúton kívánom minden hasonlóan gondolkodónak, hogy egész közeli, családi kapcsolatba kerüljön támogatottaival, hogy legyen módja, megismernie is őket, mert lánytestvérét még nőül vehetik, de férfi embernek esélye max. egy "tüzes arab férfire" van, mivel nem számít igazhitűnek, így embernek sem. Gratulálok a választáshoz.

Cselo 2009.01.05. 14:10:21

Ez a blog, egy mocskos provokáció, ami azt a célt szolgálja, hogy ismételten és folytonosan és vég nélkül, éjjel-nappal, lelkiismeret furdalásunk legyen és sajnálkozzunk szegény kirekesztett, szegregált, üldözött, elnyomott, félelemtől reszkető zsidókon. Ha igaz lenne, akkor már minden média, new Yorktól, Tel Aviv-on át, Brüsszelig erről ajvékolna. Ellenben a blog kiválóan alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmett arról a z egyszerű tényről, hogy Izrael éppen emberek tízezreit teszi földönfutóvá Gázában, a saját szülővárosukban. Ja! És még egy kérdés, tessék mondani, zsidó iskolába felvesznek keresztény, vagy egyáltalán nem zsidó gyereket? Mert bizony például a Fasori Evangélikus Gimnázium tanulója volt jónéhány, később Nobel díjat kapott zsidó származású tudós. Akik akkor egyetlen szóval sem tiltakoztak a zsidók hátrányos megkülönböztetése miatt, mert hogy olyan nem volt és ma sincs. Csak egyesek képzeletében létezik ilyen!

pirostornacipő 2009.01.05. 14:11:07

Legjobb barátnőm általános iskolában egyszer azzal jött, hogy a papja megengedte neki, hogy barátkozzon velem, de meg kell térítenie...

Nagyon felháborodtam, hogy ő a papjától kér engedélyt a velem való barátkozásra. Jól össze is vesztünk, szerencsére később kibékültünk. ma is jóban vagyunk negyven évvel később.

Gimiben a legjobb barátnőm apukája mindig kihívta a szobájából lányát, ha a barátnőkkel jött haza, és ott kiabálni kezdett vele jó hangosan, hogy miért nem tud rendesen barátkozni, miért kell mindig zsidókat hazahoznia (!)... szegény barátném égett nagyon elöttünk, nem győzött utána szabadkozni a kedves papa miatt.

Gimiben volt egy kedvenc tanárnőm, magyar-történelmet tanított, rendszerváltás után hirtelen eleredt a nyelve, a szólás szabadságát enyhén szólva félreértelmezte, illetve annak örve alatt azt gondolta most már szabad a gazda és most már rendben van a zsidózás is: "most már szabad" és amikor egyszer elmentem meglátogatni, húsz évvel az érettségi után vastagon elkezdett nekem zsidózni...

Elképedtem, hisz egészen addig fel sem tételeztem volna róla semmilyen előítéletet és mindig csodálattal tekintettem rá.

Évekbe került mig felépültem lelkének (vagyis szennyesládájának) ebből a kis kitárulkozásából.

Jó volna nagyon, ha legalább az iskolában nem érnék a gyerekeket ilyen atrocitások! Ha az iskolák nem lennének a forrásai a gyülölködésnek ill. a gyülölködés megerősítésének újra feltámasztásának.

sanyisanyi 2009.01.05. 14:11:27

A zsidó iskolákba pedig fel sem vesznek nem zsidókat!!

Akkor ki is a rasszista???!!!

Méhenkívüli 2009.01.05. 14:11:57

@ern0: Köszönöm kedves válaszodat. Hittan volt a választott érettségi tárgyam, a felkészítő tanárom pedig egy biblikus teológus volt, akinek nem mindegy, "ki kerül ki a keze alól". Ötöst kaptam.

Valószínáleg nem volt egyértelmű a megfogalmazásom, ezért jogos az indulatod. Nem zsidó _vallási_ közösségekre gondoltam, hanem olyan csoportokra, közösségekre, amelyeknek főleg zsidó tagjai vannak.

Nem akarok ebbe mélyebben belemenni, aki zsidózni meg fasisztázni akar, az még a taknyospontyon is fogást talál. Remélem mi nem vagyunk ilyenek. :)

forumuser 2009.01.05. 14:12:26

Méhenkívüli
"hogy nagyon szomorú élete lehet, ha képtelen az Istennel kapcsolatot ápoló emberek örömében osztozni"
Nem IG-vel kapcsolatban, hanem általánosságban írom, hogy tévedsz; a nemhívő nemhívőként érzi jól magát, tehát az, hogy "képtelen az Istennel való kapcsolat örömében osztozni" az esetében definíció szerint értelmetlen. Tudniillik a nemhívő nem szenved attól, hogy "nincs kapcsolatban Istennel", mert _így_ _érzi_ _jól_ _magát_.
Más kérdés, hogy ettől még egymás világnézetébe (és lelkébe) belegyalogolni nem kell, egyik oldalon sem.

KopaszMercis 2009.01.05. 14:13:29

@szeloka:
Egyreszt az egyhazak nem adoznak, mas reszt az adofizetok penzet nyuljak le.. mindenfele kamu dumaval, hogy iskola meg hittan meg a faszom tudja.

Ocsmany dolog kozpenzbol szektakat finanszirozni

Yendi (törölt) 2009.01.05. 14:15:07

A vallás mindenkinek a magánügye. Ha viszont ezt megkülönböztetésnek használja, és nem toleranciára nevel, ahogy ez a példa itten, vagy a zsidóknál a gojokkal kapcsolatban, ott valami nagyon el van szúrva. Ez a radikális nevelés pedig már a ló túloldala. Amint a gyerek kikerül, vérbeforgó szemekkel fogja lezsidózni azt, aki esetleg kritikával esetleg más véleménnyel van az egyházáról, mint ő, és ez szerintem egészségtelen. Másrészt ha egy gyereket tiltanak valamitől, azt annál inkább ki akarja próbálni, lázad. Egyik ismerősöm vallási iskolába járt, és ott az iskolai rendezvényeken a társaság fele élt valamilyen droggal. Az iskolák arra valók, hogy a gyerknek adjanak egy látókört, az adott dolog negatívumairól, pozitívumairól, majd a gyerek végiggondolja, hogy megéri-e, és ha már egy gyerek gondolkozik, és a saját egyéniségét magától építi fel és nem mások miatt, az a díjazandó. Emellett a szülőknek kéne nevelni a gyereket.

pipacsaripacspapucs 2009.01.05. 14:16:05

Cselo 2009.01.05. 14:10:21

Gházában nyilván a magyarországi katolikus iskolába járó zsidó lánykák lövöldöznek... Mit is mondtál a mocskos provokációról, hm???

Méhenkívüli 2009.01.05. 14:16:41

@Mr. Pither: Elhiszem, hogy Pannonhalma kilóg a sorból abban a tekintetben, hogy valószínűleg az ország legnyitottabb szellemiségű katolikus iskolája.

Ezért ki is kell emelnünk, mint ilyet. Tanári kara, személyzete, volt, jelenlegi és öregdiákjai megérdemlik, hogy tisztességgel beszéljünk róluk, amikor mások a sztereotípiáik és a tömeghipnózis miatt alpári stílusban mondanak róla véleményt anélkül, hogy ismernék.

A posztban leírtakról az a véleményem, hogy a tanárnak semmi köze hozzá, kivel jár a kislány. A véleményét persze elmondhatja, de nem nevelési hatás céljából.

Tankred Orfeusz · http://www.erepublik.com/en/referrer/Tankred+Orfeusz 2009.01.05. 14:16:49

@Mr. Pither: Tudtommal ma Magyarországon nincsenek harmadrendben apácák.
További információkig tartom ezt egyszerű rosszindulatú szóhasználatnak.

alf (törölt) 2009.01.05. 14:17:08

Akit egyházi iskolában ér inzultus, az esetleg hajlamos általánosítani az egyházi intézményekkel szemben. Ahogy ha valakit egy roma megtámad az utcán, az "cigány bűnözésről" beszél, úgy általában.
Ettől még vannak nagyszerű egyházi iskolák, becsületes cigányok, sőt még azt is gondolom, hogy a zsidók "úgy általában" sem akarnak népeket kiirtani.
Az általánosítás nagyon rossz dolog, hiszen nem általában ért gyerekeket inzultus az egyházi iskolákban az apácák részéről, hanem egy adott esetben, egy adott gyerekkel szemben, egy adott apáca nem viselkedett helyénvalóan. Ahogy persze vannak pedofil papok, korrupt rendőrök, de az intézményrendszert ettől még nagyon felelőtlen magatartás minősíteni.

Én nem járatom egyházi iskolába a gyereket, mert a kétségtelen előnyei mellett nem akarom elvenni tőle azt a szabadságfokot világnézetileg, amit ÁLTALÁBAN egy egyházi iskolában elvehetnek tőle. Bizonyára Asztrix apát úrnál másként is lehetne, de Pannonhalma meg messze van, ennél jobb látnom naponta és beszélgetnem vele fontosabb.

Ha pedig nem maximális ponttal fogják felvenni az egyetemre, mert csak egy proli állami intézményben sajátítja el a Pitagorasz tételt, akkor is szeretni fogom, sőt azt gondolom, hogy sokkal fontosabb, hogy szeretetet, toleranciát és empátiát kapjon a környezetében, hogy majd ő is azt tudja adni.

Blazzo (törölt) 2009.01.05. 14:17:08

Cselo, köszönjük, egyes, ülj vissza a helyedre...amúgy meg annyira bírom, hogy az összes idióta egyből szolidáris a paleszítnokkal, meg az arabokkal, ha Izraelről van szó. Amúgy meg "füstösképű terrorista" mind...De egyébként szerintem a zsidók pont leszarják az egészet, csak a Cselonak, meg a többi hozzá hasonló frusztrált majomnak az az egyetlen szórkaozása, hogy mindíg a zsidókat okolja a saját elcseszett, nyomor életéért.

A cikkhez pedig annyit, hogy sosem értettem azoknak a lelki világát, akik egy keresztény ( vagy bármilyen ) vallásos iskolába adják be a hülye kölyküket.

z 2009.01.05. 14:17:17

Ja, és belőlem liberális lett, és alkalmi könnyűdrog-fogyasztó. De legalább nem nézek tévét.

szeloka 2009.01.05. 14:17:46

Aki a blokád mögül rakétát lő a megszállókra az terrorista? Igen! A megszállók szerint. Vajon Izrael fennállása óta hány olyan év volt amikor nem volt valakivel konfliktusa? 4 zsidó halottra 500 palesztin halott a válasz és ezek közül sok gyerek és nő.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.01.05. 14:18:28

Na, ezt mondtam pont.

Itt is látható, hogy mennyi a neander-völgyi primitív véglény.
Ugyanezt kapná a csaj is meg a családja is, ha ezzel nyíltan előállnának.

szeloka 2009.01.05. 14:18:54

Old meg, hogy ne kelljen adózni.

teknős 2009.01.05. 14:19:47

Én magam akkor jártam egyházi iskolába, amikor még csak 10 alatt volt a számuk. De a 9 gyerekem közül egyet sem adnék egyházi iskolába.

Az ok egyszerű. Nincs elég olyan pedagógus, aki képes színvonalas iskolát kialakítani, most még. Emiatt simán megtörténhetett a fenti történet.

Viszont jó lenne ezzel diktatórikus gondolattal szakítani, hogy jajj, én csendben leszek, mert baj érhet. Lépjen a másik, égesse meg magát a másik. Csak én ne szenvedjek semmilyen hátrányt!

Kedves posztíró! Miért nem kérdezed meg a forrásodat, hogy kedves szülő, mire tanítod te magad a gyerekedet? Azért adod egyházi iskolába, hogy megtanuljon sunnyogni? Hol van a te felelősséged? Mindig csak a másik a rossz, mi meg csak jók vagyunk. Szánalmas.

KopaszMercis 2009.01.05. 14:19:52

@szeloka:
jo... lopok toled, azutan nem kell majd adozzak.

wagabound 2009.01.05. 14:20:03

Zsidó kissrácot keresztény suliba iratják. Első nap, amikor hazaér, kérdi az apja:
- Na, milyen volt, fiam?
- Szörnyű. Az osztályterem falán egy keresztre feszített ember. A tornateremben egy keresztre feszített ember. A kémia laborban is egy. Te apa, ezek nem tréfálnak!...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.01.05. 14:20:15

@Backstab: "...a Cselonak, meg a többi hozzá hasonló frusztrált majomnak az az egyetlen szórkaozása, hogy mindíg a zsidókat okolja a saját elcseszett, nyomor életéért."

anélkül nagyon üres lenne az életük ;))

0xFFFF 2009.01.05. 14:20:58

"...erkölcs és hit nevében..."

Igen, e kettő nevében szoktak népírtást rendezni a keresztény, mohamedán, stb. hordák. A hit undorító dolog abban az értelemben, ahogy az vallásos közösségekben dívik. Mind a toleranciára oktat, de aki nem tagja a közösségnek az dögöljön meg. Aha, isten...hát persze.

Cselo 2009.01.05. 14:21:39

@Backstab:
Igen tanító bácsi! Köszönöm a kioktatást tanító bácsi. Az egyset is köszönöm tanító bácsi. De jó hogy vannak olyan okos tanító bácsik, akik megmondják nekünk butuska kis senkiházi, keretény hívő magyaroknak, hogyan is kell gondolkodnunk! Még egyszer köszönöm szépen!

izadóradanken · http://mertmegerdemled.blog.hu 2009.01.05. 14:21:57

@Mr. Pither: Lehet, hogy igazad van. De nem állítottam, hogy minden egyházi fenntartású iskolában ez zajlik. Ebben az egyben azonban megtörtént. És ha csak néhány ember figyelmét hívod fel arra, hogy figyeljen jobban, hogy tegyen az ilyen, és más szemétségek ellen, ha felhívod a figyelmét, hogy merjen tenni, akkor ez kis nyeremény. Az én lelkiismeretem tiszta. Hiszed vagy sem.

alf (törölt) 2009.01.05. 14:22:03

@szeloka:
Azért ez nem ilyen egyszerű ám. A zsidóknak éppen annyi joga van ahhoz a zsebkendőnyi földdarabhoz, mint a palesztinoknak. Ők sem megszállók jobban, mint maguk a palesztinok. Ez van. Meg az, hogy a zsidók jobb anyagi helyzetben vannak, cserébe az egész arab világ őket akarja a tengerbe folytani. Ha nem volna ennyire erős katonailag, már rég meg is tették volna.

Archenemy 2009.01.05. 14:22:06

Gondoltam, hogy leírom, mekkora általánosító provokáció ez, de látom, nem csak én gondolom így :p

szeloka 2009.01.05. 14:23:49

Én mint keresztény nem mondom, hogy a mohamedánok dögöljenek meg. Persze a zsidók már más kérdés :D De ezt nem mondtam komolyan, ha komolyan gondolnám akkor csak a zsidók szintjére süllyednék.

viragimado 2009.01.05. 14:24:04

Szörnyű olvasni a hozzászólásokat! Nem attól lesz valaki jobb vagy rosszabb ember, hogy milyen iskolában tanult.
Alapvetően attól lesz valamilyen, amit otthonról hoz magával. Ahogy otthon nevelik.
Önmagában egyik vallás sem nevel rendes embereket, de rosszakat sem. Ez annál sokkal összetettebb dolog. Talán ideje lenne az EMBERT néznünk, és nem a vallásást, a származását, a bőrszínét.
Ismertem szigorú keresztény egyént, az ember szó nem illett rá. Ismertem olyat, aki semmiylen vallásban nem hitt, nála emberségesebbett nem láttam még.
A vallás átadása is függ attól, aki ezt személy szerint teszi, és ott is van jó és rossz.
Soha nem értettem az ilyen kirohanásokat. Ha ilyen gond van valahol, a szülő lépjen fel keményen, vagy vigyel el a gyerekét és lépjen fel a tanárnő ellen.
Én nem vagyok vallásos (elvileg római katólikus lennék), nem vagyok zsidó származású, fehérbőrű vagyok, nem részesülök semmi attrocitásban, mégsem tudom megérteni az ilyen emberek gondolkodását!

Méhenkívüli 2009.01.05. 14:24:39

@fortisszimafingusz:

"a nemhívő nemhívőként érzi jól magát"

Na, hát erről van szó. Ha van elég esze hozzá, mindenki tegye, amihez csak kedve van. Én például soha nem támadok neki nem hívőknek azzal, hogy mennyire elválasztják a nem hittel egymástól az embereket. Azért sem, mert nem volna igaz. IGe tevékenysége a magyar neten legalábbis aggályos szerintem, volt időszak, amikor az Indymedia civil portálon folytattak "hitvitát" valamelyik cimborájával. Eszem ágában sincs kritizálni a nem hívőket. Örülök neki, hogy vannak.

szeloka 2009.01.05. 14:24:57

A Szentföld 3 nagy vallás szent helye. Elég sokan formálhatnak rá jogot. Kéne egy mennyei királyság :D

Berci_JCHC (törölt) 2009.01.05. 14:25:08

Mondjuk az itteni katolikus sulira (általános és közép) nem jellemző, hogy a lányok bokáig érő szoknyában, nyakig begombolt blúzban közlekednének belőle kifelé délután. Inkább jellemző a "trendi" vonal, ahogy a fiúknál is ez az urban, vagy miféle.
Viszont úgy tudom, hogy nagyon jó hely, magas színvonalú.

Ilyen is van. :)

pipacsaripacspapucs 2009.01.05. 14:25:10

Egyébként meg, hadd mondjam el végre egyszer: Ismertem egy olyan hölgyet, akit középiskolás korában ért utol a II. világháború. Félig zsidó származású volt, születésekor megkeresztelve, keresztényként nevelkedett. Majd, mint zsidót, tizenévesen internálták. A többi elképzelhető, nem részletezem. Túlélte.

Ez a hölgy, miután megözvegyült, hatvanévesen férjhez akart menni újból. Végül nem ment férjhez, mert a kiválasztottja egy magyar nemesi származású úr volt, és a hölgy sírva mondta, hogy ő egy zsidó lány, nem lehet egy magyar nemesember férje.

A történet hiteles. A hölgy az édesanyám volt.

Először és utoljára adtam elő a sztorit, mindenki ízlése szerint értelmezheti. De én a magam részéről halálomig küzdeni fogok bármilyen származás szerinti szegregáció ellen. Ha elbizonytalanodnék, eszembe idézem a hatvanévesen a származása (és nem identitása) miatt síró édesanyámat.

A tanárnő a sztoriban lehet szimplán ostoba. De a sok ordas-ótvaros barom, aki itt kedélyesen vagy dühösen írogat-zsidózgat, remélem, nem kerül a szemem elé IRL.

Scrabantia 2009.01.05. 14:25:48

Fix, hogy nem apáca akiről szól a bejegyezés, de már páran egész szépen becsmérlik az apácákat, akik betegeket gyógyítanak és egyéb segítő tevékenységeket végeznek... Ezen nem bírok napirendre térni...

nadivereb 2009.01.05. 14:26:01

beszarás. Sejtettem, hogy vicces kommentek lesznek, de ez...
A-típus: Az eset természetesen nem történt meg, nem is történhetett, kizárt dolog, a kereszténység mint olyan rágalmazása, az nem lehet, hogy egy egyházi iskolában zsidózzanak, és még név-cím-telefonszám sincsen mellette (opcionális: a zsidók találták ki, az egész a zsidók terve a kereszténység aláásására, Izrael meg bombázza Palesztinát, ami igen releváns a történet szempontjából)
B-típus: Minden keresztény dögöljön meg vagy azonnal legyen ateista, az apácák gonoszak, ergo a keresztények is azok, ezért utálom a kereszténységet, a keresztényeket és azokat is, akik kínai gyártmányú villódzós feszületet árulnak a karácsonyi bazárokban.
Röhej az egész.

szeloka 2009.01.05. 14:26:24

Kopasz lopjál tőlem. Max. agyon lőlek, ezt a kockázatot vállalnod kell.

0xFFFF 2009.01.05. 14:26:29

@Cselo: "...keretény hívő magyaroknak..."

Keretény ?! Ez a keretlegény vallásos verziója ? Baszod ! Ne nevezd magad magyarnak ha nem tudsz magyarul. Tudom...elgépelés...

Cselo 2009.01.05. 14:27:51

@0xFFFF:
Ja! Így van! Baszod alássssan!

szeloka 2009.01.05. 14:28:31

Nem kell a holomese. A tököm tele van vele. Csak ezt tudjátok nyomni. Minden népnek megvan a nagy nemzeti gyásza, mégse dörgölik mások orra alá reggeltől estig.

viragimado 2009.01.05. 14:28:32

alf: hogy jutottunk el a keresztény iskolától a Gáza övezetig?
Az ottani probléma olyan régi, hogy szerintem már azt sem tudják mi volt az igazi oka.
Ha nem nyomulnának "vallási" szinten talán hagyhatnák is egymást békében élni a két oldalon.
Ez ma már nem vallási, hanem politikai és gazdasági ok!

izadóradanken · http://mertmegerdemled.blog.hu 2009.01.05. 14:28:50

@teknős: Megkérdeztem. Azért adta oda, mert azt gondolta, értéket, tisztességet tanulhat ott. Hát sokat tanult az egész család...

szeloka 2009.01.05. 14:29:47

keresztyén. Ehő mit szósz. Helyesen van írva te agyonművelt.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.01.05. 14:30:08

Egyszerű.
Ott kell hagyni az iskolát.
Ez viszont nem egyszerű, de megtérül rövid távon.

Cselo 2009.01.05. 14:30:17

A politikájuk: oszd meg és uralkodj!

Transylvanianmixedgrill 2009.01.05. 14:31:40

Ez a Zsidóval ne barátkozz! blogbejegyzés a hét médiakamuja és egyben legérdekesebb mémje, amely lényegében fiktív szereplőkkel, bármiféle tényadatot nélkülözve címlapra került vezető blogbejegyzésként az indexre. Csak gratulálni tudok a kiötlőjének, igazi online média csemege mémkutatóknak! :)

P.La 2009.01.05. 14:32:12

Ööööööööööööö.....mit keres egy zsidó keresztény iskolában?
:))

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.01.05. 14:33:01

@viragimado: "alf: hogy jutottunk el a keresztény iskolától a Gáza övezetig?"

ez most ugye csak költői kérdés volt??
ezek a katicabogár hét pöttyéből is levezetik, hogy "bezzeg a Gázai övezet" ;))

másra nem fussa abból, ami nem adatott nekik

Lolalal 2009.01.05. 14:33:12

engem általánosban úgy hívott ki a matek tanár, hogy "cigány gyere ki a táblához". De a szüleim nem hittek nekem, pedig így volt. Ráadásul Buda egyik felkapott kerületében...

mingyá beszólok! 2009.01.05. 14:33:13

Szeva Backstab!

Sajnálom hogy általánosítasz, én speciel nem a palesztinokat védem. Bár ha jobban megnézed az országukról szóló 1946-48 közötti ENSZ rendeleteket, majd a 2000 utániakat, te is elgondolkodnál rajta hogy kinek is volna oka fegyvert fogni. Ja, hogy nekik csak ilyen eszközre - módszerekre futja? Igaz, teljesen más kultúra, totalitárius vallási irányítással, ez emberi értékek megkérdőjelezésével. Az iszlám ellen lassan 1000 éve folytat harcot a keresztény Európa. Ezért is. Ebben egyetértünk. A gond nem ezzel van. Izrael sajnos fennállása óta szúrja a környező arab országok szemét, megjegyzem okkal. Nem ismerek még egy országot a történelemben a III. Birodalmat leszámítva amelyik ennyire agresszívan, ennyire brutális módszerekkel bánt volna el a legyőzöttekkel, és az általa megszállt területek lakosságával. Rémlik valami igaz? No ez itt a probléma. Amúgy a palesztinok életkörülményei és kultúrája kb. a hazai putris cigányság szintjén áll, nem hiszem hogy komolyabb kilátásai lennének egy önálló palesztin államnak, de akkor sem ez a megfelelő megoldás a civilizálásukra. Furcsa párhuzamok, egyszer még te is lehetsz "palesztin" kődobáló kisfiú valamelyik budapesti lakópark mellett a gettóban. Ez a lehetőség rémíti meg az egész világot...

szeloka 2009.01.05. 14:34:11

Nem hiszem. Önvédelem volt, te támadtál a zsákmányolt uborkával.

KopaszMercis 2009.01.05. 14:34:13

@P.La:
kerdezd jezust o isbipsi vot

Cselo 2009.01.05. 14:34:45

@P.La: nagyon sok zsidó gyereket adnak keresztény iskolákba, mert igen magas szintű az oktatás. És lehet, mert a keresztények befogadók. Magyarország Szent István óta befogadó és toleráns ország, ahol az idegeneket megbecsülik és nem üldözik. Ez a tény és ez a cionista politikának nem tetszik.

szeloka 2009.01.05. 14:34:50

Még házat is kapok Monokon.

szeloka 2009.01.05. 14:35:23

Ez nem egészen igaz:)

KopaszMercis 2009.01.05. 14:36:21

@szeloka:
Asszem a tizparancsolat ennel kicsit szigorubb.. szerintem erdemes lenne egyszer elolvasd

forumuser 2009.01.05. 14:36:32

"Magyarország Szent István óta befogadó és toleráns ország, ahol az idegeneket megbecsülik és nem üldözik."
Ilyen volt, de már jó ideje nem ilyen.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.01.05. 14:36:56

Remélem, hogy a szerző tényleg becsületes módon ilyen hülye (frusztrált, agresszív, kirekesztő, összeférhetetlen) és nem szándékosan provokál. Ülj le, egyes. Lejárt ez a lemez már nagyon.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.01.05. 14:37:29

@izadóradanken:

Egy pillanatig nem gondoltam, hogy nem tiszta a lelkiismereted. Azt viszont be kellene látnod, hogy "az általánosítás nagyon rossz dolog" (alf 2009.01.05. 14:17:08), és nem segíti a kölcsönös megértést. Ha én ilyet tapasztalnék, vagy megbízható forrásból ilyen információt kapnék, bizonnyal fel lennék háborodva, és ha tudnék, tennék ellene. Hogy per lesz belőle, az teljesen jogos (csak sajnos a jog malmai kis hazánkban... na mindegy). Csak ez így, belelőve a nagyvilágba az Index címlapján szerintem többet árt, mint használ. Olvasd csak el a fenti kommenteket: sok közülük gyűlölettel van tele, zsidózással, keresztényezéssel, általános utálattal. Vajon ez hol segített és kinek? (Persze ez nagyon-nagyon sok cikkre-posztra igaz, nem csak erre.) Nem elég leírni az igazat, azzal még nem biztos, hogy használ az ember. A befejező mondat "S ha ehhez bármely egyház még az áldását is adja" különösen nem segíti az egymás megértését és a helyzet világossá tételét, és -- mint azt valószínűleg te is tudod -- tárgyi tévedést tartalmaz.

szeloka 2009.01.05. 14:39:31

Ma is befogadóak vagyunk, csak a befogadottak egyre pofátlanabbak.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.01.05. 14:39:31

@P.La:

bonyolult az írott szöveg, ugye?? :D

"egyszerűen rossz lánynak minősíti, és megkéri a többieket, ne barátkozzanak vele. Sőt, hozzáteszi, hogy egy >> másik

viragimado 2009.01.05. 14:39:31

@Bezuhov: igen, költői volt! :))) Számomra az a hihetetlen, hogy egy ilyen írást olvasva, mitől kezd el lilulni emberek agya, és kezdenek virtuális vallásháborúba!
Nekem ebből az jön le (ha igaz), hogy a tanerőt ki kell rúgatni az iskolából mindenképpen. Példát statuálva! de ilyen gyűlölet áradatot generálni ebből!!

KopaszMercis 2009.01.05. 14:39:45

@szeloka:
benne, de kettonk kozul te vagy babonas :P
egyfelol, masfelol meg attol mert toled lopnak.. forditsd oda a masik orcadat is.

Jobban bele kene assad magad ebbe a temaba

szeloka 2009.01.05. 14:40:52

Elvinnéd a maradék uborkámat is?

forumuser 2009.01.05. 14:41:23

"keresztyén. Ehő mit szósz. Helyesen van írva te agyonművelt."
Ez kinek szólt amúgy?

Érdekesség: kirabiyaka.freeblog.hu/archives/2008/08/04/Kereszteny_vs_keresztyen/

pipacsaripacspapucs 2009.01.05. 14:42:25

"szeloka 2009.01.05. 14:28:31

Nem kell a holomese. A tököm tele van vele. Csak ezt tudjátok nyomni. Minden népnek megvan a nagy nemzeti gyásza, mégse dörgölik mások orra alá reggeltől estig."

Feltételezem, hogy az én beírásomra reagáltál. Akkor lejjebb mennék egy szinttel, és a "mindenki ízlése szerint értelmezheti" kitételemet megmagyaráznám: Azok az emberek, akiket pusztán származásuk miatt (zsidó, cigány, magyar, nemes, kulák, bantu, akármi) akartak valaha kiirtani, számomra is korábban meglepő módon, kissé érzékenyebben reagálnak, ha a származásuk miatt akarják elkülöníteni-kirekeszteni őket. Ezért nem elfogadható az ilyen esetekre a "nekem is megvan a magam baja-tragédiája" vállrándítás, mert a te bajod, a nem-zsidók, nem-cigányok, nem-kulálkok stb., vagyis a nem-kiirtandók nem fogják soha megérteni, hogy mit jelent ez. Hát elég lenne elhinni, elfogadni, és tisztelni az ilyen érzést, mint ahogy én is teszem, bár én sem érzek, szerencsére, ilyen veszélyt a saqját bőrömön.

Mint ahogy Jézus tette, mint ahogy zsidó létére ő is elfogadta a hozzá forduló amúgy nem-zsidókat - is.

szeloka 2009.01.05. 14:43:54

valaki helyesírási hibák miatt ugrált, de már nem tudom ki. Nyomozz.

mingyá beszólok! 2009.01.05. 14:44:26

Bocsi, srácok!

Itt most mindenki szabin van, vagy ennyire király a munkahelyetek? :)
Ja, hogy a Főnöknek lehet?

Írjátok már le hol vagytok éppen, ennyi munkanélküli csak nincs a blogon... :)

aGerald 2009.01.05. 14:45:16

Hol itt a probléma? Ha valahol, akkor egy egyházi iskolában fognak így viselkedni a pedagógusok. Azért küldted oda, hogy ezt kapja. Kerüld el az egyházat és a gyermeked nem lesz ilyen korlátolt.

sivatagi n. 2009.01.05. 14:45:19

@szeloka: "Ma is befogadóak vagyunk, csak a befogadottak egyre pofátlanabbak"

Szívemből szóltál. Lényegében egész Európa ettől szenved.

aGerald 2009.01.05. 14:45:52

Félreértés ne essék: minden egyházat.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.01.05. 14:46:22

@Méhenkívüli: Istenből és Istenekből Dunát lehetne rekeszteni. Nekem is tele van velük a padlás. Tehát igen szép gyűjteményem van belőlük. Ezeket nevezem én Dogmatikus, vagy Speciális Isteneknek, akik közül a kedvencem a pajzán Zeusz, aki kedvelte és hát hágta is a csajokat. Nos ezek a Dogmatikus Istenek ugyebár csak saját vallásukon belül Istenek, más vallásoknál már hamis Istenek, vagy nem Istenek. Jómagam megalkottam az Általános Isten elméletet, amely létezése, vagy nem létezése, nem egyes vallások követőinek az elvetésétől, vagy elfogadásától függ, hanem önmagában tudományos tény. Tehát nekem van az eddigi Isteneken kívül még PLUSSSZ egy Általános Istenem is. Nos ki is itt a menőbb Istenek tekintetében???? Ja és azt még ne is írtam, hogy Isten teremtőjének a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakuttynak a prófétája is vagyok másodállásban. Karakutty meg überel minden Istent:-)

Punktum
NeMá

asdf.asdf 2009.01.05. 14:46:32

Azt hittem, tudok valami okosat írni. De úgy pörögnek a hozzászólások, mintha chat lenne :D

Mínuszegygyel (0xFFFF) egyetértek. Nem ismerek olyan monoteista egyházat, a magyar Humanista Mozgalmat ideértve, akik ne lennének kirekesztőek. És ez így van rendjén (bár egyáltalán nem helyes, mégis lényegükből következő). Hiszen aki egy monoteista egyház híve, annak maga Isten (vagy a Park Szelleme :)) mondja meg, hogy mi a jó és mi a rossz. A prófétával vitába szállni maga az eretnekség, aki megteszi, kikerül a szakralitásból, így a közösségből is.

A világ megváltása pedig értelemszerűen a világ megtérítésével egyenlő. A hívő számára a hite egyértelmű és világos. Annyira, hogy a hitéért akár harcolni, ölni is kész. Önmagában könnyedén oldja fel a ne ölj parancsa és a háború közötti ordító ellentmondást. Így lesz a pápa (így, kisbetűvel) Izrael gázai hadműveletének támogatója, és így lesz egy egyházi iskola a tanuló megnyomorítója. Ugyanez a könnyedség magyarázza, hogy a ne ölj parancsa ellenére nem egyszer maguk a próféták vitték Izrael hadseregét háborúba (lásd Gedeon történetét). Utólagos magyarázatként pedig csak egy lehetőség marad: Nem öltek Gedeonék, nem öltek a zsidók Jerikóban, és nem nyomorított meg a tanár sem senkit, mert a nem zsidók, nem katolikusok, egyben nem is emberek. Erre jó eszköz a jiddis gój, gojim szó, vagy a wog szó a Scik-nél, mivel pejoratív tartalmával már a nyelvhasználatban is lehetővé teszi a beszélő számára a kirekesztést. Ez az elitizmus, felsőbbrendűség-, kiválsztottságtudat, ez a rasszizmus adja meg a magatartásban nyilvánvalóvá váló kognitív disszonancia belső elnyomását a beteg részére. Aki esetünkben egy katolikus iskola egész tanári kara.

Üdv!
Viktor

szeloka 2009.01.05. 14:47:08

A zsidók reklámozzák milliók halálát, ebből akarnak tőkét kovácsolni. Ami undorító. Természetesen ami történt szörnyű. De 40 ezer magyart mészároltak le '44-45-ben a Délvidéken, mégsincs se emléknap, se kárpótlás. Semmi.

Aki a holocausztból propagandát csinál az rosszabb a náciknál is.

viragimado 2009.01.05. 14:47:18

Ez itt pont olyan, mint hogy bármelyik fórumon, bármilyen téma is van, annak politizálás, és az eltérő politikai nézetek köpködés lesz a vége. Ez ugyanaz vallásban.
Nem tartom magam különlegesnek, de senkit nem utálok a más politikai, vagy vallási nézeteiért, származásáért (pedig apám valamiért nem kedvelte a zsidókat, de nem tudta ezt belém átültetni, elég önnálló a véleményalkotásom). Max. van róla véleményem. És eltudom mondani kultúráltan, nem bántva a másikat. Aki itt vagy máshol éppen gyűlölködik, sose tudhatja, mikor lesz ő, a fajtája a gyűlölet tárgya. Az biztos már nem tetszene neki olyan nagyon.

KopaszMercis 2009.01.05. 14:49:19

@sivatagi n.:
bezzeg mi olyan diszkreten jottunk ide...

eszkep 2009.01.05. 14:49:25

A Lauder Javne-be fel sem vesznek, ha nem vagy anyai ágon zsidó. Miért nem arra fröcsög a sok "jólszituált"?

szeloka 2009.01.05. 14:49:28

Nem érdekes, hogy a zsidókat mindenütt üldözik? Ennek lehet hogy oka is van. Ami nem feltétlenül az irigység, kiemelkedő képességeik miatt. (amik nincsenek is)

szeloka 2009.01.05. 14:51:47

igen 1100 éve hivatalosan,meg még amit előtte itt eltáborozgattunk.

szeloka 2009.01.05. 14:52:55

az avar kisebbséggel nincs is probléma

forumuser 2009.01.05. 14:54:00

"Ami nem feltétlenül az irigység, kiemelkedő képességeik miatt."
Hanem?

Blazzo (törölt) 2009.01.05. 15:03:43

szeloka, valami konrétumot írhatnál az unos-untalan emlegetett hülyeségek helyett. Bezzeg minket magyarokat aztán imádnak a szomszédaink...biztos azért, mert annyira kedvesek voltunk velük az elmúlt pár száz évben.

Blazzo (törölt) 2009.01.05. 15:05:50

szeloka: itt a Kárpát-medencében 1100 évvel ezelőttig még a hírünket sem hallották.

2009.01.05. 15:10:04

Mérmérmér adjáááátok egyházi iskolába szerencsétlen gyerekeket?!?! Kinek vétett a poronty?!?!?!

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 15:11:25

@Cselo:

Azt hiszem nem ártana utánanézned mit jelent az, hogy cionista. Olyan összefüggében használod, ahol a szónak nincs értelme.

Morr 2009.01.05. 15:13:00

Elképesztő hülyeségeket tudtok leírni.

A lányom a Lauderbe jár, egyszerűen azért, mert ez a legjobb iskola a környéken. Nem vagyunk zsidók, semmilyen ágon. A felvételnél semilyen módon nem kérdeztek vallási hovatartozással kapcsolatos kérdést, nemhogy származás igazolását nem kértek! Semmiféle megkülönböztetés nem éri őt azért, mert ő nem zsidó. Nagyobb figyelmet kap viszont a tanáraitól, mint bármely általunk ismert iskolában kapnak a gyerekek.

A blogbejegyzés pedig egy tanárról szól, nem a katolikus iskolákról általában. Erről a témáról hogyan sikerült egyes tisztelt olvasóknak eljutni a zsidósághoz? Elképesztő.

Nem hiszem, hogy a szerző általánosított volna. Valódi katolikus hívő - aki tényleg hisz, definitíve nem is lehetne antiszemita. Az igazi kereszténység valóban befogadó.

Az is érdekes, hogy hogyan lehet eljutni ebből a bejegyzésből a Gáza környéki konfliktushoz. Ezzel kapcsolatban csak azt nem tudom felfogni, hogy az igen tisztelt kommentelők elvárnák Izraeltől, hogy szótlanul tűrje azt, hogy napi esetenként több rakéta is becsapódjon a területére? Mit szólnánk, ha Ausztriából egy kissebbség rendszeresen rakétákat lőne Budapestre és az osztrákok nem tennének semmit?

Mike36 2009.01.05. 15:14:13

az apácákról annyit, hogy Kisdarázs
a szocilizmusnak egy jó hatása volt, szétvált végre az egyház és állam
és az egyház végre nem szólt bele a mindennapjaimba, de láttam vallásos barátaimon, hogy a papaok milyen lelki terrort használnak, szépen csendben, halk szóval vágják a hátadba a kést

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.01.05. 15:16:04

@Méhenkívüli: Megjegyzem a nem hívő, legalább is az a vallás, amelyet alapítottam az ateizmusban sem hisz.

Daniel W. Mcload 2009.01.05. 15:18:18

Szerintem az összes egyházi iskolát vissza kell adni az államnak és az egyházat egyszerűen ki kell söpörni az oktatásból.
A klasszikushoz kell visszanyúlnom: "Csuhások, térdre!"

Mindfield 2009.01.05. 15:18:49

Örüljenek a lányok, hogy járhatnak iskolába!

viragimado 2009.01.05. 15:20:24

IGe: tejesen igazad van, mert minden hit egy vallás. Csak elfelejtették ezeknek a szavaknak a jelentését. Amit hiszek, azt vallom is, tehát az a vallásom. És fordítva.

obalasz 2009.01.05. 15:22:45

@asdf.asdf:
Jómagam is egyházi gimnáziumba jártam 8 évig. Rengeteg szép emlékem van erről az időszakról. Miután egyetemre kerültem, rengeteg hasonló sztorit halottam. Kis utána nézés után kiderült, hogy ezeknek kb 80-90% kamu, és csak szimpla keresztény gyűlöletből fakadtak.
Rengeteg előítélet van az egyházi iskolákkal kapcsolatban. Bár el kell ismerni azért lehet találkozni "furcsaságokkal".

Mike36 2009.01.05. 15:26:22

ha a te gyereked, vedd ki ebből a suliban, amilyen gyorsan csak lehet

Mike36 2009.01.05. 15:31:00

ha valaki a muszlimokat támogataja, kölötzzön már oda a pajtásaihoz, ha meg nem, akkor tudja, hol a helye

ez kultúrák harca, muszlim vs keresztény-zsidó kultúrkör

KopaszMercis 2009.01.05. 15:36:08

igen es itt mindenki azert zsidozik, mert amugy a zsidokkal semmi bajuk ;)

Rá Dios 2009.01.05. 15:41:43

@szeloka: Soha ne történjen veled rosszabb...

Mike36 2009.01.05. 15:42:49

szeloka, mi a vezetékneved?

fix, hogy nem ősi magyar neved van, nem magyar a származásod, hanem ugyanolyan befogadott vagy itt, mint sokan mások

mingyá beszólok! 2009.01.05. 15:44:16

@Mike36: nem a muszlimok támogatásáról beszélek hanem egy arcátlan népírtó terrorista államról, amelyik semmiben nem különbözik azoktól, akiket terrorizmussal vádol. Ennyi. Az elfogultságod idealizmusra vall, ezt tisztelem benned. Kár hogy kiábrándult és dühös leszel amikor felnyílik a szemed.

Mike36 2009.01.05. 15:45:52

viragimado:

és miért? mert nem hagyták őket földet túrni

mingyá beszólok! 2009.01.05. 15:46:00

Vezetéknév alapján pedig már két alkalommal is próbálták szelektálni a magyar lakosságot, egyiknek sem volt túl szép vége... :(

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.01.05. 15:47:04

Valóban vannak extremitások az egyházi gimikben (nekem ilyenekbe jár a két nagyobb gyerekem).

Utólag, felnőve, mindeki úgy emléxik, hogy "milyen igaza volt az iskolának, hogy ..." , de azért ez nem teljesen van így.

Nekem nem világos, mi is az a félapáca.

mingyá beszólok! 2009.01.05. 15:50:47

Az egyházi iskolákkal pedig mint bármely más csoportosulással többnyire annak van baja, aki kimarad belőle. Ha kiváncsi vagy és érdekel, menj el, nézd meg, szaglássz körül. Egyből lehet véleményed. Addig csak előítéleteid vannak. Akinek ez a vágya, járassa oda a gyerekét. Állítólag szabad ország vagyunk. Állítólag.

azéletgyönyörű 2009.01.05. 15:51:51

Családi tapasztalatom:az a szülő akinek a gyermeke egyházi iskolában tanul, a felvételi előtt alaposan utánanéz a különböző iskolák nevelési/oktatási feltételeinek.
Mivel ismertünk olyanokat, akik Pannonhalmára jártak,szüleim alaposan kikérdezték a fiúkat.Az ő elbeszélésük alapján derült ki, nem nekem való az a puritán,családtól távoli élet.Így kerültem egy másik világhírű NEVELDÉBE,ahol minden szempontból felkészülhettem az ÉLET-re
A FELVÉTELINÉL MINDEN egyházi iskolában megkérdezik ki MILYEN VALLÁSÚ .Azért,mert ennek megfelelően biztosítják a hit-oktatást.Magam katolikusként jártam evangélikus iskolába.
Az osztályomban egyedüliként katolikus hittanoktató gondoskodott az erkölcsi fejlődésemről.Tőle kaptam azt a muníciót,amely remélhetően életem végéig elkísér.

Mike36 2009.01.05. 15:53:41

egyházvédők
olvastátok a Kisdarázst? akkor rajta
bár gondolom, az csak merő vádaskodás, zsidó összeesküvés

lolperec 2009.01.05. 15:53:45

azéletgyönyörű: úristen! :D

Mike36 2009.01.05. 15:57:29

és az egyház annyira de anynira rendes, papok, apácák, mind
tényleg

- 1996 Magdolna nővérek

- voltak/vannak vallásos barátaim, nyaraltam is velük, volt ott egy kispap is, saját szememmel láttam mit művel velük (nem tetsi csak lelki terror)

- istentisztelet 1990 után:
aki nem keresztény az komcsi, sőt ilyet még esküvőm is mondott pap, sőt, hozzátette, hogy a komcsik takarodjanak ki a templomból

és még sorolhatnám a példákat
nekem pozitiv élményem keresztény egyházzal kapcsolatban még nem volt

hird 2009.01.05. 15:57:53

"Ebben gát az a néhány egyházi suli, ahol nem szappanopera rajongó, drogfüggő szavazógépet nevelnek, akik ha kell Pákóra szavaznak, ha kell rátok."

A haver egyházi iskolába járt 12 évig. A saját bevallássa szerint akivel azóta találkozott, annak a fele alkoholista, a másik fele meg drogozik. Ez komoly. És még logikus is...
Bentlakásos suli, mindentől eltiltva, majd ki a nagyvilágba "felnőtten", ahol már mindent lehet = persze mindent két pofára habzsolni,

mingyá beszólok! 2009.01.05. 16:01:12

Ezzel nincs semmi baj. Nem lenne ennyire gazdag és színes az európai kultúra, ha nem vérrel írták volna a történelmét századokon keresztül. De könyörgöm, a XXI. században minden fejlettségünk ellenére sem tudunk elszakadni az ősember ösztöneitől. Annyira fejlett a kommunikáció, a média hatalma semmihez nem fogható, a materiális javak eddig nem látott mennyiségben állnak rendelkezésre. Mégis ha valami hülye azt mondja hogy írtsuk ki mert: X, akkor ki kell írtani? A mai napig kb. ezer évnyi vallási hülyítés és ködösítés feszültségei tizedelik az emberiséget és nemhogy fejlődtünk volna, még mélyebb és még izzóbb a gyülőlet a világ számos régiójában mint eddig valaha. Pusztán a vallási különbözőségek miatt, amik egyszer volt emberek életének problémáira talán adtak válaszokat, de ma már szinte az összes világvallás tételei megdőltek. Nem lenne itt semmi baj, ha a vallások nem akarnának világi befolyást, ill. uralmat a világ fölött. Ebben pedig mind három nagy vallás nyakig benne van.

Morr 2009.01.05. 16:03:45

@azéletgyönyörű: Tévedsz. A Lauderben például nem kérdezik meg. Tudom.

Amit te leírtál, az egy igen jó iskolára vall, követendő példa.

ergerberger 2009.01.05. 16:07:22

Melyik keresztény egyház iskolájáról van szó? Merthogy olyan, hogy "keresztény egyház", olyan nincsen. Katolikus, református, evangélikus egyházak vannak például, ezek mind keresztény egyházak.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.01.05. 16:11:00

@rettegettegérfog: "...a japánok által megszállt Mandzsúriát is. Ők is kegyetlenek voltak, de ha jól emlékszem nem az életmódszerűen gyakorolt, szisztematikus népírtás volt a módszerük."

Nem-e? Aztán Nankingról (1937) hallottál-e már? Szamurájkarddal és benzinnel 300 000 ember két hét alatt? Elég szisztematikusan.

Blazzo (törölt) 2009.01.05. 16:12:15

rettegettegérfog:

Öreg, amit - nekem szánva leírtál - azzal a saját magad által, korábban leírt "okosságokat" cáfolod.:)) Magadnak mondasz ellent. Egyébként, ha vetted volna a fáradtságot és figyelmesen olvastad volna el, amit írtam neked, akkor meg is értetted volna. De úgy látszik bonyolultan fogalmazok...

"Amíg az izraeli vallási-politikai vezetés ennyire lealjasító módon kezeli a világ többi népét, nem is nagyon lesz béke arrafelé." Erre kérnék szépen konkrét bizonyítékokat, hiteles politikai források által megfogalmazott tényeket (nem, nem amit a kurucinfón löknek a retardáltak). Továbbá annak is örülnék, ha elmagyaráznád, hogy miben más, ha egy izraeli katona lelő egy palesztínt vagy fordítva, vagy ha egy ruandai hutu lecsapja egy ruandai tuszi fejét egy bozótvágó késsel. Számomra semmi különbség háború és háború közt...ugyan olyan mocskos az mindenhol.

"Gyurcsányi túlélő technika egy bukott, korrupt kormánytól, aki ragaszkodik a hatalomhoz."

Nem baj, majd jön a makulátlan Orbán Viki és lesz majd itt ősmagyar kánaán.:)

Mike36 2009.01.05. 16:24:05

rettegettegérfog

"Nem lenne itt semmi baj, ha a vallások nem akarnának világi befolyást, ill. uralmat a világ fölött. Ebben pedig mind három nagy vallás nyakig benne van. "

evvel abszolút egyetértek

Káposztakukac 2009.01.05. 16:24:17

aki szerint a sztoriban elhangzottak elképzelhetetlenek, azok nem láttak még magyar egyházi iskolát belülről. sajnos az egyes diákok ilyen-olyan okok miatti diszkriminálása, cseszegetése a tanári kar által mindennapos.

PXXP 2009.01.05. 16:24:22

@Bereznay András: Ja, ha "csak" 60ezer áldozat van, akkor semmi baj, minden ok. Akkor megyek kirabolom a sarki kisboltot.Majd azzal fogok védekezni, hogy mások sokkal többet loptak, meg bankot is raboltak, meg...

lütty 2009.01.05. 16:24:43

MELYIK ISKOLA EZ? TESSÉK MEGNEVEZNI! LEGYÜNK KONKRÉTAK...MERT EZ ÍGY CSAK EGY SZTORI ÉS TALÁN NEM IS IGAZ.

lütty 2009.01.05. 16:31:51

ha a fent említettek igazak, nem értem miért nem jelentik fel a tanárnőt?!
Tanúk vannak ezek szerint. Tessék kihasználni a jogállam lehetőségeit, és nem nyavajogni.

sorokinV 2009.01.05. 16:34:49

Kicsit hasonlít a sztori arra, mikor a negyediken lakó néni ablakán keresztül rúgtak befele a gonosz szkinhedek a gonosz bakancsukkal. Arról is ment egy darabig a hápogás, amíg valaki rá nem kérdezett, hogyan is lehet 4 emelet magasságban testisérteni' az utcáról.
(Jelzem: a hápogás nem szalonfasiszta kiszólás volt)

Ja, persze ad némi aktualitást a poszt a klerikális reakció elleni harchoz, de aki még nem nőtt ki ebből, azzal amúgy sem lehet mit kezdeni. Tehát további jó mulatást, elftársak és elftársnők!

forumuser 2009.01.05. 16:35:00

"Meg hogy zsidókat nem szerető gyerekeket vesznek föl az iskolába: kérem szépen, hol terem ma olyan kisgyerek aki nem szereti a zsidókat?"
Otthon. A szüleitől tanulja.

asdf.asdf 2009.01.05. 16:36:00

@keoma011:
Azért ne felejtsd el, hogy a tanárnő a történetben tényleg antiszemita. Merthogy űber nagy gyökérség valakitől azért tiltani a gyereket, mert az zsidó. Igazából zsidó- katolikus: egyik kutya, másik eb. A katolikusok is irtották Palesztina népét, amíg politikai hatalmuk volt, most a zsidók teszik.

Valaki írta, hogy Palesztinában ennek a konfliktusnak 60k áldozata van. Ugyan már. Az éhenhalt, betegségek, járványok miatt menekülttáborban meghalt embereket és a különböző oldalakon letagadott áldozatokat sehol nem jegyzik. Biztos vagyok abban, hogy ha teljes számban számoljuk, és figyelembe vesszük az államalapítás során ellenszegülő arab települések elleni megtorlásokat is, akkor ugyanaz a százezres nagyságrend jön ki, amit számonkért kedves Bereznay András.

Ebben annak adok igazat, aki azt mondja, inden megölt ember ugyanannyit ér. Kár "relativizálni" 60k ember ugyanúgy népirtás, mint 2 hét alatt 300k. A 40k vajdasági magyar is népirtás. Nem kell védeni a zsidókat se meg a palesztinokat se.

obalasz 2009.01.05. 15:22:45 : Te hol látsz összefüggést a között, amit írtam és a között, amit válaszolsz?

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.01.05. 16:43:08

@PXXP:

Semmi ilyesmiről nem volt szó. Most sincs. Olvasd el gondosabban, ha nem világos, jó?

(Ez neked az utolsó kommentárom.)

viragimado 2009.01.05. 16:46:17

Mike36: nincs olyan hogy "magyar". Sok nemzetiségből áll ennek az országnak a népessége. Én is magyar állampolgár vagyok, a szüleim, nagyszüleim is azok, anyai ágon a család I.Istvánig vezethető vissza (nem tudom milyen nemzetiségüek voltak), apai ágon Ausztria, régebben Németország, még régebben Franciaország. Fogalmam sincs milyen nemzetiségű vagyok akkor én. Nekünk nincs olyan múltunk, mint a franciáknak, olaszoknak. Keverékek vagyunk.

Viktor H 2009.01.05. 16:47:00

Tulajdonképpen most sajnálni kell "szegény kis rosszlányt" ? Miért? Mert meg megsértette a dresscodeot és ezért a csunya gonosz tantónéni megbüntette? Nem értem !!!

Gyökszi68 2009.01.05. 16:47:40

Micsoda egy szánalmasan gyenge és kamu szösszenetecske ez !

Kulkin 2009.01.05. 16:48:39

wabel 2009.01.05. 16:38:52

:-DD ennyi baromságot kitalálni!?!

csak egyet hadd kérdezzek: "a Talmud cenzúrázatlan szövegében" szerinted a Talmudnak van cenzúrázott meg cenzúrázatlan változata?

:-DDD hát ez kész. ja, még egy: te el is hiszed ezt a sok baromságot?

forumuser 2009.01.05. 16:50:33

"A szüleitől tanulja? Na ne hülyéskedj: a szülők állítólag háborognak és vizsgálatot követelnek."
Mármint kicsodák és miért?
Mert én azokról írtam (általánosan), akiknek a kölkei zsidóellenes szólamokat hangoztatnak gyakran már akkor is, amikor még asse' tudják igazából, mi az a zsidó. Kitől tanulnák, ha nem a szüleiktől?

Mike36 2009.01.05. 16:50:50

na itt vannak az operettnácik
akik csak annyi jön le, zsidó
mennyire fájóan hülyék vagytok
ez csak szimpla iskolai probléma, egy elvtársatok megnyilvánulása más keresztényeknek nem tetszett, a lelki terror sem

mondom Kisdarács, el kéne olvasni
csak ahhoz meg kéne tanulni magyarul, igaz, szláv, szerb, stb ősmagyarjaim?

Mike36 2009.01.05. 16:53:19

viragimado:

ezt magyarázd annak, akik szerint van ő, a fajmagyar, aki itthon van, és vannak a többiek, a hazátlanok, akik itt vendégeskednek, és örüljenek, hogy megtűri őket

wabel 2009.01.05. 16:57:16

@Kulkin:

Mint ahogy a Vatikánban is biztos van még néhány fejezet vagy másként írt rész (Holt tengeri tekercsek pl.) a Bibliához.

Írtam, hogy a neten találtam, éretelem szerűen nálunk nincs itthon Talmud és menora és szombaton sokszor dolgozom, de mindenképpen tevékenyen töltöm.

forumuser 2009.01.05. 16:59:52

"nincs olyan hogy "magyar"
Pontosan. Illetve, hogy egyértelműek legyünk, "genetikailag magyar" nincs - mert amúgy magyar az, aki annak érzi magát (szvsz).

wabel 2009.01.05. 17:04:27

@Kulkin: + látom, neked is csak a cenzúrázott vagy cenzúrázatlan résszel van gondod, ezek szerint, szerinted - aki lehet, hogy nálam jobban ismered a Talmudot - a többi "rendben van".

Ehhez képest a "ne barátkozz velük" (már ha volt ilyen)(el ne vigyen a MOSZAD hollókauszt tagadásért) csak egy baráti jótanács!

dancegirl26 2009.01.05. 17:05:36

Inteligens Saq....egy spagettipántos felsőtől nem lesz kva egyik gyerekből sem....meg attól sem,ha esetleg a gyerek genetikailag nőiesebb alakkal rendelkezik, mint az elöldeszka-hátulléc társai

szalmaegér 2009.01.05. 17:05:54

Azt ugyan nem tudom mit jelent az átlagosnál nőiesebb fogalma, azt sem tudom, miért tiltják a vele való barátkozást, ám a zsidóval ne barátkozz felhívást megértem.
Tapasztalataim szerint ha ezt teszed, te jársz rosszul, előbb-utóbb.

Lehet fikázni, de igaz.

wabel 2009.01.05. 17:06:53

@fortisszimafingusz:
Pedig van "genetikailag" magyar. Pontossan ez bizonyítható (és bizonyították) a finn-magyar rokonság baromságát!

azéletgyönyörű 2009.01.05. 17:13:18

Morr
Ez a FASORI EVNGELIKUS GIMNÁZIUM,ahol megkérdezték,milyen vallású vagy,milyen tagozatra szeretnél járni.
Még egy adat: A Fazekasba /úgy gondolom az itt írók többsége ismeri/ az országos tanulmányi versenyek nyerteseként már "bent voltam".A szüleim a Gyapai tanár úr miatt döntöttek mellette.
Egyébként:Tudom, a tanáraim szenvedhettek velem eleget.Ugyan majd'minden országos és nemzetközi versenyen rendkívül jól szerepeltem,de eléggé "out of order" természetű vagyok/voltam.
Amiért "hálával" tartozom az az,hogy hagytak menni a magam útján.A hiányzások miatt nem rúgtak ki./megbizonyosodtak róla,kutatásokkal töltöm az időt/
Egyébként:aki megkérdőjelezi a jelszómat:
Az utóbbi időben elveszítettem a számomra fontos embereket.Személyiségemből adódóan nem könnyű az életem.
MÉGIS:AZ ÉLET GYÖNYÖRŰ Nézz magadba Nézz meg egy természet filmet!!!!!!!!

szempontpuska 2009.01.05. 17:21:21

Hát ez nagyon gáz.
Úgy látom vannak akik megkérdőjelezik, vannak akik inkább ráerősítenek mintha ez így volna rendjén. Az utóbbiaktól kérdem: akkor ez velejárója minden egyházi iskolának.

Én kivenném onnan a gyereket. Tagadott jelenség, de úgy látszik ott lappang, nem is nagyon titkoltan...

Milisztár 2009.01.05. 17:23:42

Ezeket a tanárokat ne bántsátok! Csak a krisztusi szeretet nyilvánul meg náluk.

szalmaegér 2009.01.05. 17:31:35

szempont
Kérdésedre a válasz, nem tudom, hogy ez velejárója-e az egyházi iskoláknak.
Viszont hallj csodát! A Lauder Javnéban -zsidó iskola Budán- nem rejonganak a katolikus gyerekekért, pedig szegény üldözöttek tudhatnák mi a rossz.
A zsidónál kirekesztőbb népet nem ismerek.
(Csak azért nem mondtam, hogy nincs, mert antropológiai ismereteim meglehetősen hiányosak, így lehet, hogy találnak néhány amazonasi törzset a közeljövőben, akik cáfolnák ezen állításom.)

azéletgyönyörű 2009.01.05. 17:35:09

Szempontpuska
Egy hónap után kértem a szüleimet, mehessek a Fazekasba a Fasori helyett.
A válasz:Ez az adott közösség,"főnökség".
Meg kell találnod a megoldást!!!!!
Szenvedtem.Viszont megtanultam egy csomó alkalmazkodási technikát.EZ VOLT EGY ÉLETRE VALÓ TANULSÁG.
HACSAK NEM AKADÁLYOZZÁK A GYEREKET A TANULÁSBAN/SZELLEMILEG/FIZIKAILAG/ nem szabad másik iskolába iratni.Amennyiben alulosztályozzák,találja ki, mit hogyan tanuljon,hogy ne tehessék ezt.A későbbiekben mit tesz a főnökével,munkatársaival?

sprenczl 2009.01.05. 17:39:42

Izrael a "hazájuk". Látjuk milyen jól bánnak a lassan többségbe kerülő kisebbségükkel. A budai zsidó gimnázium sem jó példája a megértésnek és kölcsönös megbecsülésnek.

torró 2009.01.05. 17:46:49

Ez az egész hajcihő megmutatja milyenek vagyunk. Lehet ilyen tanárnő ? Lehet. Lehet bárkinek igaza a saját szem szögéből? Lehet. És persze tudjuk hogy az igazságnak nem csak , Két oldala van.És bármit meg lehet magyarázni.
Hogy milyenek is vagyunk? Bemész egy zsúfolt üzletbe és akarsz venni valamit, de, az épp nincs. mit mondasz? A francba itt semmi sincs?
Vissza a tanárnőhöz.Mire is volt ez a poszt jó? Hát erre. Ami itt kialakult .Egyébként egy vagy két eset nem lehetne mérce az egyházi iskolákra. De hát vannak akik alig várják hogy valami terhelőt fel lehessen írni a másik számlájára. Ez az ország ezért tart itt mert képtelen a szomszédot elfogadni, mert mindenkinek gazember a szomszédja!? Így szól a mondás!
Emberek egy hibás nincs! Illetve van. A műveltség hiánya. A tolarencia hiánya! A másik tiszteletének a hiánya.Stb, stb.

keoma011 2009.01.05. 17:48:52

Az mindenesetre biztos, hogy a romákat is mindig a származásuk miatt üldözik, nem pedig a lopott csirke miatt amit a kezükben tartanak...
Ez már csak így szokott lenni...

Gera 2009.01.05. 17:51:53

Jó sztori, fénysebességgel venném ki a gyereket az iskolából, mielőtt jóvátehetetlen károsodást szenved a személyisége.

Egyébként a dologról az jutott eszembe, hogy tudok egy középiskoláról, ahol az ifjúságvédelmi felelős Jehova tanúja :)))

azéletgyönyörű 2009.01.05. 17:52:39

Morr
Hogy oldják meg a Lauderban a hittant, illetve a ? oktatást ? Mindenki egyöntetűen az Ószövetséget tanulja/tanulmányozza?

VIKUNYA 2009.01.05. 17:55:01

Melyik iskola, melyik tanárnő? Város, név. Addig ez csak egy hihető mese.

PXXP 2009.01.05. 18:06:13

@Bereznay András: Kedves Beleznay András,

Semmi szükség arra, hogy még egyszer elolassam, amit a népírásról írtál. Enélkül is látom, hogy te vagy az, aki nincs tiszában e fogalom jelentésével. Egyrész, amit írtál (különbőző háborúk áldozatainak SZÁMÁT hasonlítottad össze) az NEM ÉRV. Másrészt a népirtás nem MENNYISÉGILEG, hanem MINŐSÉGILEG jellemzett fogalom. Bővebben is kifejthetném, ám az időm értékesebb anáál, minthogy erre fecséreljem. Válaszodra nem tartok igényt.

kata63 2009.01.05. 18:16:22

Gyerekek,
nem kell mindent elhinni.
Én két kamasz gyerekem mindenféle keresztény iskolákba járt már, de valójában még a legbigottabb intézményben sem fordulhat elő ilyesmi.
Inkább az a probléma, hogy a házirendben előírtakat (ugyan, spagettipánt... a köldökpiercinget és tetoválást talán nem javasolják...) sem tudják betartatni, félnek a szülői terrortól.
Ne hagyjátok magatokat prvokálni egy blogista kedvéért.

Igaz keresztényt nem a minden más vallást gyakorlók győlölete definiálja, hanem a megváltás lényegének megértése és elfogadása.
A más embert, embercsoportot gyűlölő ember nem lehet keresztény.

Egy igaz keresztény :-)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.01.05. 18:18:55

Buddhista Ateista lettem.
21 éves vagyok és természetvédelmi mérnöknek tanulok a Szent István Egyetemen.
Gyerekkorom általános iskolás 4 évét az érdi Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek MARIANUM általános iskolában (sic!) szenvedtem. Még jó, hogy utána 8 osztályos gimibe mehettem. Ez volt nekem a testi lelki megváltás, ésszerű magyarázatok és tudomány nem pedig lelki terror. Szívemen viselem akárkivel is történt ez akárhol is.
A szülőkön múlik, hova teszik a gyerkőcöt, amondó vagyok. Jó, hogy van aki leír ilyen elrettentő példát....
Ajánlom megtekintésre a Zeitgeist, a Zeitgeist the Addendum és a Religulous című filmeket.

www.apple.com/trailers/lions_gate/religulous/

video.google.com/videosearch?q=zeit1&emb=0&aq=f#%20emb=0&aq=f&q=zeitgeist%20magyarul&src=2

VIKUNYA 2009.01.05. 18:26:43

@kata63: Én is jártam katolikus gimnáziumba. Ott a tanárok nem zsidóztak, csak a diákok. Éjjel-nappal.

2009.01.05. 18:52:46

Komoan mondom,én átoperáltatnám magam ufóvá,ha lehetne,mertebből a goj vs.zsidó meccsből a világon senki nem fog kimaradni a végére.Lehet még aleut vs. lapp is mer ugye több a vadász mint a fóka.(Egyébként ezek közül ki a melyik?Csak neeeeem???Még a fókák is?!)Lefogadom,a hutuk vagy a tutsik küzül is az egyik pl biztos zsidó származásu.De ugyanez kiderülhet még az osztrákokról meg a frusztrákokról is.(Egy meccsük volt már egymás ellen.Azt erkölcsileg a frusztrákok nyerték,de a végén az osztrákok gyakorlatilag túlerővel mégiscsak fölülkerekedtek.)Eltarthat ez a kbszt történelem még egy darabig.Hacsak a jójIsten magához nem szólítja az ő kedves népét mondván,elég volt.
Akkor majd paradicsom a többieknek.

Mákvirág12 2009.01.05. 18:57:15

Függetlenül a poszt igazságtartalmától, én akkor sem íratnám a gyerekemet egyházi iskolába, ha térden állva könyörögne érte. Egészen kiváló állami iskolák vannak, én is egy ilyenbe jártam, ahol nem fertőzik a gyerekek lelkét mindenféle ideológiákkal. Szerencsésnek mondom magam, mert egy olyan iskolába járhattam, ahol a tanárok nem csak a tananyagra, hanem emberségre is oktattak. Örökké hálás leszek nekik ezért.

kogasom 2009.01.05. 19:02:17

@azéletgyönyörű:
Én ott tanulok. Úgyhogy Morr helyett válaszolok:
Alapjában véve (az alsóbb tagozatokon) a zsidó ünnepeket veszik, alap fokon (szokások, minimális bibliai/történelmi háttérrel), sokszor (kb évente újra). Ennek keretében sokat kajáltunk :D (5.-6. évfolyamon pl fél-fél év zsidó konyha van, gyakorlattal). Utána pedig témakörök: Ószövetség (könyvek, fontosabb történetek, személyek), halacha (zsidó jog, jogelmélet), talmud (felépítése, történelme. Magát a talmudot nem tanuljuk/tuk). Persze van kitérő vallásokra is (Kereszténység, ágazatai (ez találkozásban van a töri oktatással, a középkor kapcsán), iszlám(ágazatok, sarijja, szunna, stb)). Az utóbbi években zsidó töri tömény mennyiségben. Gyakorlatban úgy néz ki, hogy kényelmesen elvagyunk judaisztika (~hittan) órán, az órák fontos része (főleg a zsidó jognál) a vita, vita kultúra (megjegyzem a talmud is erre épül: az adott lap közepén van egy ószövettségi részlet, körülötte pedig több rabbi véleménye, értelmezése, vitái). Most meg új tanár van, akit senki nem bír, mert kb. ő az antiszemiták álltal elképzelt zsidó prototípusa (antiklerikális egy kis mértékben (nem teljesen), +kicsit túlértékeli a zsidóságot. Ezeket kiszűrve amúgy jó oktat). Megjegyzem, mé mielőtt a Lauderre rásütnék, hogy zsidó, ott van a nevében, hogy "közösségi", és ez a dominánsabb. Mégvalami: még mielőtt elfogultsággal vádolnának: ateista vagyok. A rossz pédákat pedig nem fogok sorolni a lauderből, mert felhasználható ellenem/suli ellen. Van ugyan úgy, mint bármilyen más iskolában.

Ui.: Ahogy a tanárom szokta mondani: "Az egységes zsidóság csak az antiszemiták rémálmaiban létezik". Sajnos van elegendő hülye, hogy széthúzás legyen. Erre egy szomorú példa, hogy ugyan csak poén szinten, de a scheiber elég gyakran szitokszó.

wabel 2009.01.05. 20:30:29

@Mákvirág12: Az a baj, hogy otthon - manapság - ritkán kapja meg a gyermek a megfelelő erkölcsi és etikai "oktatást". Úgyhogy csak jót tesznek velünk azok az egyházi oktatási intézmények, ahol a tananyag mellett ezt is a gyerkőcök kobakjába plántálják.
Legalább az alapokkal legyenek tisztában, ne lopj pl., tiszteld szüleidet és nevelőidet pl.,+ valami kis erkölcs szoruljon beléjük. Elég elrettentő látvány amikor 14-16 éves lányok 18-20 nak akarnak kinézni, isznak, jobb esetben csak bagóznak és a pasik a legfőbb témájuk, ja meg a mobiltelefon. a srácok meg olyanok mint egy ázott, csenevész kánya. Nem akarok álszent lenni én is, mi is nagy francok voltunk fiatal korunkban de pl. 16-17 éves koromig nekem a szerelmem a kézilabdázás volt és csak utána kezdett érdekelni a másik nem. És nem szeretném ha akár a lányom, akár a fiam a mostani átlag tizenévesek példáját követné, és lássuk be, hogy az egyházi iskolákban nagyobb hangsúlyt fektetnek a már említettek oktatására. Ugyanis, bár még csak óvódások a gyerekeim, az már itt kitűnik, hogy egy idegentől néha jobban elfogadnak dolgokat mint a szülőtől, és ha két oldalról hallja, az talán nem baj.
És az is figyelemfelkeltő, hogy az ilyen intézményekből azért az állami oktatásnál jóval jobb és szélesebb tudásanyaggal kerülnek ki a diákok, ezt már fent valaki említette is, aki oda járt. Azért talán ez sem elhanyagolható, hogy használható tudással és nem liberális baromságokkal tvértezik fel őket?!

Gera 2009.01.05. 20:47:50

wabel - Azért csodát ne várj az egyházi oktatástól, Debrecenben pl arról híresek a Svetitses csajok, hogy amint kiszabadulnak a "terror" alól, bárkit az asztal alá isznak :)

Közöd?? (törölt) 2009.01.05. 20:55:47

a roma szülők az ilyesmit pár pofonnal elintézik és igazuk is van, lehet tőlük tanulni, ugy látom egy alapos verésen kívűl nem sokmindenből hajlandóak érteni a pedagógusok

gzeevi 2009.01.06. 10:59:49

lutra1 figyelmébe:
Nem kivánok a szó-mocsok zuhatag bármelyik állításával vitatkozni - a magukat már megyőzötteken semmi sem segít. De a következő kitétel mosolyra fakasztott: "Ez az állam, mely határain belül másfél millió másodrendû állampolgár tart, jogok nélkül, mert arabok". Ugyanis,délben sort foglaltam a körzeti orvosomnál, aki a falum zsidó betegbiztosítója rendelőjében dolgozik, és egészen véletlenül arab, Dr. Dzsumá, egébként másik 3 zsidó kollégájának főnöke is egyben, lévén ő az igazgató. Ha felír valamit, akkor az ugyanott lévő patikában vagy az orosz-zsidó patikusnő, vagy az arab patikus adja ki a gyógyszert. Ha lesz még időm, beugrom a rendelőhöz közeli bankba, hogy tanácsot kérjek a nyakkendős idős úriembertől, aki fiók befektetési tanácsadója, véletlenül épp egy arab közgazdász. De jó, hogy nincs defektem, - de ha tankolok, odaköszönök Nasszernak, aki a zsidók benzinkútja mellett építette fel gumijavítóját, - ugyanis évtizedes jó ismeretségben vagyunk. Megjegyzem, hogy a község összes hivatalos felirata - a bankban, a postán, a klinikán, az úttáblákon - héber és arab is, noha a falunak egy szál arab lakosa sincs, de mindkét nyelv az állam hivatalos nyelve, a pénzeken és bélyegeken is (hja, mikor lesz ez így a szlovák vagy romám bályegeken, pénzeken, táblákon...?). Tanárember lévén, érdekelne, mit mond majd a TV-ben országom kultúr-minisztere, Madzsalle, a konfliktusról, bár arabos héber kiejtése miatt jobban oda kell majd figyeljek. Talán ennél is fontosabb lenne meghallgatni a hátország frontjának parancsnokát, az arab származású tábornokot - ő mégis csak jobban ismeri a témát....

Mi a fenét hordtatok már megint össze, szűkagyúak? Azt hiszitek, minden világ a ti világképetek szerint épült fel? Hál Istennek, nem...! A fenti förmedvány minden állítása annyira komoly, mint ez az egy idézet mondat - csak kicsit még kevésbé....
gézé

lutra1 2009.01.06. 19:11:48

Kedves Gzeevi!

Ki az a "Ti"? Kire gondolsz?
Ha figyelnél látnád (ezennel a "szűkagyúságot" önmegfontolásra ajánlom), hogy ez egy hiteles fordítás, nem Én vagy Mi írtuk, hanem a IV. Internacionálé állásfoglalása, ismered???! Talán őket kérdezd velük vitatkozhatsz, habár szerintem Te is ugyanolyan "meggyőzött" vagy csak a másik oldalon. Mi a szöveget nem minősítettük. Az Én megjegyzésem a kezdő négy sor, erre nem reagáltál.

Biztos közelebbről látod a témát (köszönjük az álmodozó leírást Meseországról, olyan, mintha a Paradicsomról szólna, nem is megyek többet templomba, irány Izrael), de ha minden ilyen szuper, akkor miért lövik egymást 60 éve?

Egyébként függetlenül a szövegtől minden agressziót elítélek, főleg az igazságosnak hazudott állami terrort, mint a bevonulás és a bombázások.
Szerinted mi lenne, ha ezt más állam tenné. Az USA azonnal porig bombázná, most meg még az ENSZ határozathozatalt is megakadályozta. Miért?

Légy szíves fejtsd ki pontról pontra a szövegben lévő komolytalanságokat, hagy tanuljunk! Mi a komolytalan? A béke, a haza, az önrendelkezés iránti jog, vagy a bombázások borzalma? Ez komolytalan?

ui.: Szerencsére a Ti világképetek szerint sem.

remarque2009 2009.01.07. 17:57:56

Az anya vagyok, nem a "zsidóé", akinek "szülei lopják a pénzt", hanem a "rosszlányé", aki "tisztességtelen módon fogja a pénzt keresni nagy korában". Az idézetek a félapácától származnak, azért félapácának hívjuk, mert nem teljesen lett az, szóval ,nem hord apácaruhát és nem vonult kolostorba. (Pedig....na mindegy) Gyermekemet természetesen kivettem az intézményből. Már gyógyul. Lelki sebek: 8 napon túl gyógyulóak. Világnézet: zavaros. Új suli: világi. KÉRDEZZETEK, ha van mit.

papamaci1 2009.01.08. 19:48:03

Nyilvánvaló hogy minden monoteista vallás a saját kizárólagosságát hirdeti. Nem kell egyházi iskolába járni annak aki ezt nem vállalja. A kereszténység semmivel se jobb mint az iszlám.....
süti beállítások módosítása