Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bizonyos irányzatok szerint akármennyire is ragaszkodunk szexuális identitásunkhoz, mindannyiunkban ott lapul az azonos nem iránti vonzalom, csak éppen a szocializáció, a társadalom elvárásai elnyomják bennünk.

Sigmund Freud szerint minden emberben fellelhető a potenciális biszexuális hajlam. Mi több, Freud azon az állásponton volt, hogy ha az azonos nem iránti vonzalmunkat elnyomjuk, az a lelkünk megbetegedéséhez vezethet.
Még ha nem is valljuk be, legtöbbünk ragaszkodott már különleges módon valakihez, aki vele azonos nemű volt, és ha máskor nem, hát álmában volt vele szexuális jellegű kapcsolata. A szexuális hovatartozás mindazonáltal nem elhatározás kérdése, hanem veleszületett orientáció.

A férfiak 15 százaléka bevállalta
A Freud féle állítás, miszerint minden ember biszexuális, nem tekinthető kőbe vésett ténynek, erről a kérdésről megoszlanak a tudósok véleményei. Ugyanakkor egy német szexuálkutató, Gunter Schmidt, aki szerint a heteroszexualitás és a homoszexualitás közötti átmenet a „bi” állapot, kutatásokkal igazolta, hogy a tizennégy és hatvan év közötti férfiak legalább 40 százaléka megélt már biszexuális élményt. Szerinte a német nagyvárosokban a lakosság legalább 15 százaléka biszexuális. (Woody Allan szerint, ha biszex vagy, annak csak örülhetsz, mert így dupla akkora az esélyed, hogy szombat este felcsípj valakit.)

Saját táboruk lesz
A biszexuálisok kezdenek hasonló jogokat kiharcolni, mint a homoszexuálisok, bár nekik még nincsen szervezett mozgalmuk, sem saját kultúrájuk, mint a leszbikusoknak és a homoszexuálisoknak. Persze Amerikában már ebben is egy kicsivel előbbre járnak: ott már komoly mozgalmuk, saját klubjuk, tv-show-juk, számítógépes hálózatuk, újságjuk és napilapjuk van a biszexuális embereknek.

Előnyök és hátrányok
A biszexualitás hátránya, akárcsak a melegeknél, hogy a társadalom elítéli, diszkriminálja őket. Az emberek fejében skatulyák vannak, és egy ilyen skatulyába vannak betéve a homokosok is. Van, aki gyűlöli őket, van, akit hidegen hagy az egész, és vannak, akik toleránsak, és elfogadták, hogy egyes emberek másképp éreznek. De a biszexualitást még most is nehezen tudják feldolgozni, mert nem tudják, hogyan reagáljanak egy olyan helyzetre, amikor az egyik ismerősük hol nővel, hol férfival jelenik meg, és mindkettővel szerelmi kapcsolata van.
A biszexek épp úgy, mint a melegek, súlyos lelki válságon mennek keresztül, amikor szembesülnek szexuális orientációjukkal. Sokan kemény pszichés törésként élik meg, amikor először fekszenek le saját nemük egyik példányával: betegnek képzelik magukat, számkivetettnek, megbélyegzettnek. 


Híres biszexek
Julius Ceasar Kleopátrát és egy királyt is szeretett.
James Dean Marlon Brandóba volt szerelmes.
Thomas Mann nős volt, titokban férfiakkal találkozott.
Marlon Brando nők és férfiak ágyában egyformán sokszor megfordult.
Madonna pedig kijelentette, nem hagyja magát egyetlen nemre korlátozni."
 

Szerző: Nada  2009.01.06. 08:18 5 komment

Címkék: szex jung freud meleg biszex madonna homoszexuális biszexuális homokos

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr62859452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boyxboy 2009.01.19. 15:07:52

Milyen szöveg már az, hogy "homokosok"??? Jó nagy tapló volt, aki ezt írta.

Avicenna 2009.03.23. 11:56:42

"Az emberek fejében skatulyák vannak, és egy ilyen skatulyába vannak betéve a homokosok is."

Azt gondolom, hogy a szerző az emberek fejében lévő skatulyára értette a "homokosok" kifejezést, nem ő maga használja ezt saját megjelölésként.

bisex.hu 2010.03.30. 15:25:27

de most komolyan? ki nem bisex?
süti beállítások módosítása