A szexis fehérneműt rejtő, lezárt csomagon tíz nyelven felirat: Az árut felbontás után kizárólag méretprobléma miatti csere céljából lehet visszaküldeni.
 
Első zseniális húzás.: Ha felbontod, nem küldheted vissza.
                             Ha nem bontod fel, nem tudhatod. mi van benne
 
Van persze más probléma is ezzel a csomaggal.
1. A cím, amelyre szólt, nem létezik
2. Az illető, akinek a neve szerepelt rajta, soha nem rendelte meg.
 
Kérdés: akkor hogyan kapta meg mégis?
Válasz: Azért kézbesítették ki néki mégis, mert a környékben gyerekkorától ismerik.
 
Mi történt ez után?
Pontosan az, amire a trükkös csomagküldő cég számít. A hölgy megtalálván a csomagocskát a postaládában, látván a nevét rajta, felbontotta. Igen elcsodálkozott, mikor a rózsaszín tanga kihullott belőle. Próbálta megfejteni ki küldhetett néki efféle mondén dolgot. De erőfeszítése eredménytelen maradt. Kérdezte a fiát, megkérdezte a menyét. Mondták neki, anyu dobd el nyugodtan.
 
Ennyibe maradt az ügy. 
 
Mígnem megérkezett, hasonlóképpen a csomaghoz a tévesen címzett, ám vidéki szokás szerint helyesen kézbesített első fizetési felszólítás, 3270 forintról, majd 4980, aztán 8250 forintról.  S a szöveg, mely egyre fenyegetőbb. A levélen ott a 0- 24 óráig hívható automata telefonszolgálat száma. 06 1 888 6270
Hívom. A géphang a vevőszámot kéri. Bepötyögöm. 
Második zseniális húzás: A válasz: rendszerünk vevőszámát nem ismerte fel. Próbálja még egyszer. Próbálom, a duma ugyanaz. 
Forduljon ügyfélszolgálatukhoz.
Keresem a címet. Nincs. Kinyitom az internetes oldalt, azon se találom. 
Megtalálom viszont, a mit tegyek, ha a termékkel kapcsolatban bármi problémám van.
Nem fogod elhinni!
Forduljak az ügyfélszolgálatukhoz.
 
Természetesen utánanéztem a trükkös csomagküldő cégnek a neten.
Kiderült, hogy az Indexen 2006 márciusában indult egy fórum, ahol a Provea topic alatt, a cég által zaklatott emberek mesélik el történeteiket. Kétszázharmincheten.
Közöttük többen vannak, akik nem fizettek. De hányan lehetnek szanaszét, vidéken, eldugott helyeken, akik nem tudják az interneten megnézni, nem tudják kinyomozni, csak megijednek. És fizetnek olyan csomagokért, amiket soha nem rendeltek.
De, ha nem fizetnek is, ki és milyen jogon meri zaklatni őket. Ki és milyen jogon okoz fejtörést kispénzű, kiszolgáltatott embereknek. Olyanoknak, akik még a tüzelőre való pénzt is nehezen gyűjtik össze. Hogyan lehetséges az, hogy egy ilyen cég saját honlapján dicsekszik azzal, hogy 2002 óta, megsokszorozta bevételét.
Pedig Magyarországon be sincs jegyezve.
A cég telephelye az Editions Atlas mellett van Svájcban
Borítékjain viszont egy holland postafiók szám látható.
Tényleg nincs senki (rendőrség, fogyasztóvédelem) aki megállítaná?

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.01.26. 21:08 1 komment

Címkék: csalás bugyi tanga melltartó csomagküldő provea

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr5904719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása