Szóval, a Dixi azért nem veszi fel a telefonját, mert elkobozták tőle...
Sejted, hogy hol?
Bent voltam nála a kórházban, ahová voltak szívesek beszállítani a mentők, miután úgy döntött, hogy elég az életből. Beszedett egy csomó gyógyszert, aztán rögvest telefonált a mentőknek. De azt se igen bírta elmondani, hogy mifene gyógyszereket kapkodott be marékszám, gondolom, nem Coldrexet, mert attól csak a náthája enyhült volna.

De nem ironizálok, mert a Dixi rémes állapotban volt és van. Valami nyilvános kórházi telefonról hívott fel, a hangja olyan volt, mintha legalábbis megjárta volna a poklot. Berohantam hozzá.
Csak fekszik vagy ül az ágy szélén, és ingatja a fejét. Valamint azt mondogatja, hogy mennyire sajnálja, hogy nem sikerült. Nem mertem rákérdezni, hogy a kapcsolatról van szó, vagy a meghiúsult öngyilkosságról. Végülis ő hívta a mentőket, talán nem ezt sajnálja.
Most még nem lehet vele normálisan beszélni. Az orvosa azt mondta, csak családtagnak számolhat be Dixi állapotáról, én meg ugye barát vagyok, ezért ő barátian azt tanácsolja, hogy csak jöjjek mindennap, kell ez a Dixinek, akkor is, ha nem mond semmit.

Tudod, régóta ismerem, és mindig rémséges pasi ügyei voltak. És valahogy mindig nős pasikba botlott, bár lehet, hogy jól fogalmazol, amikor azt mondod, hogy ezekre hajtott. És hiába annyi kudarc, annyi lerészegedés és kijózanodás nálad, nálam vagy a Nadánál, meg lelkizés, és ígérgetés, nem változik semmi.

Mert a Dixinek kell ez az izgalom. De ez a mostani lépése első a sorban. Öngyilkos még soha nem akart lenni. Ha mástól nem, hát lehet, hogy ettől észre tér.

Viszont tény, hogy az esélyei nem túl jók. A pasik ebben az életkorban vagy nősek, vagy elváltak, és rohadtul nincs kedvük tartós kapcsolatba bonyolódni. Aki meg, nem nős, és nem elvált, azzal meg általában más baj van. Most mit csináljon? Menjen ismerkedős, társkeresős estekre? A hideg is kiráz tőle. El tudod képzelni a Dixit, mint jókislányt, szépen felöltözve, normálisan társalogva egy ismerkedési esten, hogy azt mondja: van két diplomám, rendes munkán, saját lakásom. Szeretem a jó ételeket, hú, persze a jó filmeket is, á, nem, táncolni nem járok, viszont van egy aranyhalam, vele jól megvagyok...

Nem, a Dixi nem megy ilyen helyre. Szerintem, keressünk neki mi egy pasit! Mit szóltok? Összefogunk, feladunk egy hirdetést, és leteszteljük a pasikat. Pont, mint a Diane Keaton abban a filmben, amikor a lányának keresett pasit. A férjhez mész, mert azt mondom-ban, azt hiszem ez volt a címe. Na, jó ötlet?

Meg valamit főzhetnénk is neki, holnap megyek be hozzá. Ötlet? Recept? Miegymás? Gyerünk csajok, menstük mek Dixit!

Szerző: izadóradanken  2009.01.23. 10:46 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr19897283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jacques Ucca (törölt) 2009.02.07. 23:21:21

Tárkonyos pulykaleves.?.?
Sajnos nagyon sok Nő maga tehet arról hogy mindig mellényúl, mert ugye "az unalmas az nem kell",a "szikra" meg a "borzongás"..

csacsacsa 2009.02.13. 10:25:25

Én sem hajtok nős pasikra :)
Viszont a férjes csajokat szeretem!!!
süti beállítások módosítása