Szóval a tegnap esti jelenetek a Heves megyei Boldogon, hát hogy is mondjam csak, nem a feledhetetlen tűzoltó bálok báját idézi, bár annyi bizonyos, ezt az esetet sem fogják egyhamar feledni.

Történt, hogy a lánglovagok, vagy félszázan lehettek, összeültek a helyi közösségi házba, hogy barátjuk, harcostársuk nyugdíjbavonulását megünnepeljék. (Megjegyzem, nagy dolog ez akkor, amikor mostanság fiatal, hivatásos tűzoltók kényszerülnek leszerelni és elhagyni a pályát a megélhetés okán...)
Mulatoztak hát, s ahogy kell, ettek-ittak, nyilván zene is szólt, ennyi kellék elég is lett volna a kellemes mulatsághoz.
Csakhogy az éjjeli órákban látogatók érkeztek.
Bekopogtak, éltették a tűzoltó-roma barátságot, és a megbonthatatlan, ezeréves barátság ürügyével bebocsátást kértek a bálra.
Tűzoltóink viszont arra hivatkoztak, az est zártkörű, talán még, ha tűzoltók lennének a kéretlen vendégek... talán...
De nem voltak azok.

Szóváltás következett, majd ahogy az nyilván megíratott már néhány forgatókönyvben, kitört a tömegverekedés.
Az eredmény: nyolc sérült, néhány betört orr, stb. És hát persze kórház.

Tanulság: a tűzoltó is csak ember. A többiekről nem is beszélve.

 

Szerző: izadóradanken  2009.02.01. 08:00 3 komment

Címkék: megye bál romák verekedés heves tűzoltó boldog

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr76915467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs Doyle 2009.02.04. 00:27:06

a történtek szempontjából tényleg kurva nagy jelentősége van annak, hogy romák "kértek bebocsátást" a bálba.

az utolsó sor viszont tényleg értelmezhetetlen számomra, ami nagy azért kár, mert pont ugye az lenne a tanulság:
"Tanulság: a tűzoltó is csak ember. A többiekről nem is beszélve."

Pilgram (törölt) 2009.02.04. 10:49:04

Hé atya!
nosss, igen VAN jelentősége, mert kiíratlanul is mindenki tudja, hogy csak ŐŐK járnak kelnek hordákban, és vernek végig mindenkit akit érnek, de ezt hangsúlyozni kell addig, amíg nem képesek normálisan viselkedni. és itt el lehet kezdeni visítozni hogy mi a normális meg mi nem, nem érdekel, nálam a normálisba nem fér bele, hogy egy horda így viselkedjen. remélem legközelebb Boldogon ha felgyullad az egész putrisor, akkor a tűzoltól véletlenül felfelejtenek kimenni. De akkor is nagy lesz a pofájuk, hogy nem segítettek a tűzoltók, előre látom.
süti beállítások módosítása