ABLAK - Csukott ablak: kíváncsiság, olyat szeretnél megtudni, amihez nem sok közöd van. Nyitott ablak: félsz, hogy titkod kiderül. Ablakot mosni: mulasztás. Ablakot betörni: nem egészen tisztességes eszközökkel szerzett információ; hallgatózás, vagy más levelének elolvasása. Befalazott, bedeszkázott ablak: nem tudsz megfejteni egy rejtélyt
 

AJTÓ - Nagy ajtó, kapu: újdonság, kedvező változás. Csukott ajtó: úgy gondolod, kirekesztenek valamiből, esetleg beszélnek rólad a hátad mögött. Nyitott ajtó, amin belépsz: elhatározásodat valóra váltod, terved sikerül. Ha nyitott ajtó előtt állsz, de nem lépsz be azon: halogatsz egy régóta szükséges teendőt; félsz belekezdeni valamibe; viselkedéseden módosítanod kell, ha célt akarsz érni
 

AKADÁLY Ha álmodban nem sikerül átjutnod egy akadályon, akkor a valóságban sikerülni fog. Leküzdesz egy akadályt, megszabadulsz egy nehézségtől. Ha megtorpansz egy akadály előtt, de később üggyel-bajjal átjutsz rajta: hiábavalóság, valamin fölöslegesen fáradozol; gyerekes dolgokon töröd a fejed
 

ANGYAL - Felnőtt ember álmában: sok tűrés, zsörtölődés házastárssal vagy partnerrel. Ablak előtt lebegő angyal: nincs erőd változtatni a helyzeteden, rosszul értelmezett kényelemszeretetből. Angyal gyermekálomban: elszenvedett igazságtalanság
 

LÁB – Az egylábú istenek különböző bölcseletekben tengelyszimbólumként szerepelnek, vagyis a stabilitást testesítik meg. A kabbalisztikában a keménységet és a dicsőséget jelképezik, Egyiptomban pedig ez a felemelkedés jele. A láb arra szolgál, hogy segítségével előre tudjunk haladni, ezt a haladást pedig többféle sebességgel valósíthatjuk meg. Régen a pszichoanalízis elmélete szerint a láb szexuális szimbólum volt, mert a cipőbe bújtatott lábban az emberek a szeretkezés jelképét látták. Ez a jelentése még ma is érvényes.
 

SZÁJ - Mohóság, szeretetigény, amivel nem ritkán terhére lehetsz másoknak. Kitátott, fenyegető száj: igazságtalanul kapott letolás. Saját szájad, ha idegennek, sebesnek érzed: meggondolatlanul kifecsegett titok, rágalom. Száj, ami nincs a helyén: elszólod magad; zavarba jössz. Fogatlan száj: alaptalan lelkesedés.
 

ÁGY – Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Az az ágy, amit álmodban láttál, életed és lelked aktuális állapotát szimbolizálja. A rendetlen ágy a nyugtalanságot mutatja, egy koszos ágy pedig elégedetlenségedről árulkodik. Ha a fekhely üres, az arra utal, hogy életedben valamitől vagy valakitől elváltál, el kell válnod.
 

CSÓNAK – Egy ingadozó, lyukas, felborult vagy elsüllyedt csónak, esetleg egy veszélyes utazás a viharos tengeren problémákat jelezhet a szakmai és magánügyeidben egyaránt. De arra is utalhat, hogy nem rendelkezel elég önbizalommal, vagy túlzottan félsz az élet kihívásaitól. Egy biztonságos és tiszta csónak, egy kellemes hajóút a rendezett életkörülményeket és a kiegyensúlyozott személyiségszerkezetet szimbolizálja.
 

BIKA – Ha rád támad, nőknek: kihívó viselkedés után visszautasítod, olykor megszégyeníted azt, akit Te bátorítottál fel. Férfiaknak: magadra erőltetett keménység, cinizmus; látszat, amit erőnek erejével fenn akarsz tartani. Bika, ha barátságos, megnyerő látvány: nőknek igazi egyenjogúság, mi több: egyenértékűség a férfiakkal. Támadó bika, ha megfékezed, legyőzöd: férfiálomban: nem szégyellsz szeretni; gyengédnek lenni, nem kell erőlködnöd, hogy férfinak lássanak, ez magától értetődő. Bika, ha felöklel: nőknek: csábítási kísérletek, amelyek rossz véget érnek; férfiaknak: vonzódsz az erőszakhoz, akár úgy is, hogy áldozata vagy annak. Bikát meglovagolni: szerelmi önzés.
 

SZÍNPAD – A színpad ábrázolhatja a jelenkort és az aktuális környezetet. Azt is megmutathatja, hogy több figyelemre vágysz, szeretnéd, ha több nyilvánosságot kapnál és vágysz a rivaldafényre, elismerésre. Meg akarod ismertetni másokkal saját érdeklődésedet, kívánságaidat, reményeidet.
 

KAGYLÓ – Titok. Kagylóhéj: szerelem, aminek az elmúlása ellen küzdöttél. Eleven kagyló: férfiálomban: erős testi vágy, fiatal szerető. Nők álmában: önszeretet, szex, titok, amit nem osztasz meg partnereddel. Kagylót, osztrigát enni: jó partnerkapcsolat; ha undorodsz: női álomban: terhességtől való félelem; férfiálomban: benned feltámadó vágyak, amelyeket elutasítasz magadtól. Kagylóban gyöngyre lelni: szerelmesed megríkat.
 

BUSZ – Ez nem személyiség- vagy státuszszimbólum, nem az individuális szellemi-lelki és testi energiákat jelképezi. Ha busszal álmodsz, az azt jelenti, hogy több emberi kapcsolatra vágysz, hiányolod a társaságot és a vele járó közösségi érzéseket. Rámutathat a magánéleti és a szakmai társasági igényeidre egyaránt.
 

KAMRA - Rejtélynek tartod mások magánügyeit; mindenkiben titkot sejtesz. Csak akkor érzed magad biztonságban egy társaságban, ha mindenkiről mindent tudsz. Ha kamrába vagy zárva: egy kellemetlen emléked minduntalan az eszedbe jut, gyakran olyankor is, amikor ez zavarba hoz.
 

SZERETKEZNI - Ha valaki olyannal szeretkezel, ami megdöbbent, esetleg irtóztat: keresd azt a személyt, aki álombeli szeretkező partnered ismeretségi, baráti körében található, és akire ébren nem mersz gondolni. Szeretkezni igen tiltott személlyel: bátorság; egyenes jellem; jó feladatmegoldó, elemző képesség.
 

Még több álomfejtés: http://alom.puha.hu/alomfejto.php

 

Szerző: Nada  2009.01.14. 10:09 Szólj hozzá!

Címkék: álom szimbólum álomfejtés álomszótár szeretkezni

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr83856491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása