A Klu klux klán néha eltűnni látszik, de nyomai mindig és mindenhol jelen vannak.
És nem csak Amerikában. 
Ha baj van, éhség és munkanélküliség, az erőszak mindig, mindenhol megjelenik a világban, bandákba, gárdákba, klánokba szerveződik. 
Jelszava: rend, erkölcs, törvény és hazaszeretet.
Működése: rend ellenes, erkölcstelen, törvényszegő és árt a hazának.
 
Az első Ku-Klux-Klánt 1865. december 24-én Tennessee államban hat háborús veterán alapította. Legfőbb célja a feketékre vonatkozó jogkiterjesztések megakadályozása volt. Az eredeti célkitűzésektől való eltávolodás, és az erőszak elharapózása vezethetett a feloszlatásához. 1871 tavaszán, amikor életbe lépett az ún. Klán-törvény. Másodjára 1915-ben Atlantában alapította újra egy metodista pap. Eleinte nemcsak a négereket üldözték, hanem a bevándorló katolikusokat is. Napjainkban a feketék és zsidók helyett egyre inkább a spanyol anyanyelvű bevándorlók ellen fordulnak. (Wikipédia)
Módszereik közé tartozott a feketék házainak felgyújtása, családjaik megfélemlítése.
Arcukat eltakarták, a menekülőket hátba lőtték.
Szimpatikus emberek voltak.

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.25. 21:23 3 komment

Címkék: törvény erkölcs rend hazaszeretet klu klux klán

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr43966240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nada 2009.02.26. 11:13:59

De mért gondolod, hogy nálunk is szerveződik? A magyar gárdára gondolsz? vagy a roma férfi és a kisfiú meggyilkolására? Gondolod, a klu klux kan volt?

Anselmo 2009.02.26. 15:56:20

Mindig csodálkoztam azokon az amerikai cowboy-filmeken amiknek van néger-cowboy szereplőjük és a fehérek normálisan szóbaállnak velük. Más világ volt akkoriban, szerintem Délen most se nagyon haverkodnak.

Jacques Ucca (törölt) 2009.03.02. 15:27:23

@Anselmo: Ettől már csak a "vagány kovboj-csajos" filmek a jobbak :-) Meg a Női Zoozó :-)
süti beállítások módosítása