Kedves, Tisztességes, Munkából élő, Becsületesen adózó Barátaim! 
 
"Dél-baranyai roma emberek lakta falu. A családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket, majd jelentkezett a család rokonsága és pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők. Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem keveset. Gyerekenként 80.000!!! Azaz összesen 480.000 forintot havonta. Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be így mindkettő megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot(?). Így további 78.200 forinthoz jutnak. Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 Forintot kap a család. Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként. Természetesen ingyen tankönyv és ingyenes iskolai étkezés is jár.
 
Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 forint az önkormányzattól (ha nem kapnak, ott hagyják a gyerekeket a jegyzőségen, ezzel "zsarolva " a hatóságot). Így a család havonta cirka 643.600 forint bevételhez jut.
Telik már plazmatévére és lízinges Suzukira is a papának....
Ha dolgozni menne és keresne 100.000 forintot akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 forintra. (468.000 havi mínuszért én sem mennék dolgozni, még elfáradnék.)"
Köztudott, csak most kezdenek felfigyelni erre a jelenségre,
 
Te, aki idáig jutottál az olvasásban, elhitted?
 
Naná, hogy elhitted.
Minden demagógia jól érthető.
Pedig a levél nyilvánvalóan ferdít, és nyilvánvalóan uszítás céljából. 
Ugyanezt a történetet, már egy évvel ezelőtt is elindította valaki, lásd: http://www.disputa.ro/cgi-bin/disputa/ultimatebb.cgi?/topic/1/852.html#000885
Akkor még kisebb volt a fogadókészség. Ma viszont!
Nézzünk néhány tényt:
 
Magyarországon az átmeneti nevelés alá helyezést a gyámhatóság kezdeményezi. Nem úgy történik, hogy bemegy a szülő, és „intézetbe adja a gyereket”
De fogjuk rá, sikerül elintéznie. Ez akkor is csak az első lépés a Nagy Tervben. Hogyan fogja a rokon nevelőszülőként megkapni a srácokat?
Hiszen a nevelőszülői státusz megszerzése hosszadalmas és körülményes. 
Nem úgy működik, hogy valaki becsenget valamelyik befogadó állomásra, majd a hóna alá csapja és hazaviszi a gyerekeket.
A gyermekvédelmi törvény ugyanis kimondja, hogy: 
 
54. § (1) Hivatásos nevelőszülő az a nevelőszülő, aki a külön jogszabályban meghatározott képesítési előírásoknak megfelel.
Helyettes szülő/nevelőszülő az a huszonnegyedik életévét betöltött, cselekvőképes, büntetlen előéletű személy lehet, aki a nála elhelyezett gyermeknél min. 18, max. 45 évvel idősebb. A törvény által meghatározott felkészítő tanfolyamon eredménnyel részt vett. Személyisége, egészségi állapota (háziorvos igazolása) alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek kiegyensúlyozott fejlődésének biztosítására és a családjába történő visszakerülésének támogatására, valamint megfelelő befogadó környezettel rendelkezik (száraz, világos, jól fűthető lakás, a befogadó szülőktől külön szobában történő elhelyezéssel, min. 6 m2 személyes élettér biztosításával.) 
 
Az, aki segélyből tengődik, nyilvánvalóan nem képes a gyerek nevelését biztosítani, így nevelőszülő sem lehet.
 
Nem utálják még eléggé egymást, cigányok, magyarok, zsidók, arabok, szegények és gazdagok? Szükség van az efféle uszításra?
Aki ezt a levelet kitalálta és útjára indította, vajon mit szeretne? Polgárháborút? Lágereket? 
 
Szerző: Ventura Blvd  2009.02.18. 18:41 1 komment

Címkék: lakhatási támogatás segély gyámhatóság nevelőszülő intézetbe adni roma ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr43951305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.02.20. 08:49:18

Teljesen egyetértek a cikkeddel, ez az uszítás már egy olyan undorító szinten van, hogy aki ennek képes bedőlni, az nem is csak ostoba vagy szánalmas (jelzők á lá Tom Bobb), hanem egészen egyszerűen az élet ilyen egyszerű területén sem gondolkozó ember. Tényleg csak sajnálni lehet, aki egy ilyen hírnek bedől, és képes akár tovább is küldeni. Jómagam pár héttel, hónappal ezelőtt szembesültem először ezekkel a "tényekkel", és izgatottan ökölbe szorítottam minden fogamat, de aztán pár napig erősen gondolkoztam, hogy mennyire "túl jól" hangzik ez, és figyelmen kívül hagytam a legendát.
Jól tettem.

Egyébként mit mondjak az utolsó bekezdésedre? Polgárháború? Láger? Hm...

Inkább néma maradok, ez nem az én oldalam! :-)
süti beállítások módosítása