A mert megérdemled blogon olvastam annak a néninek a történetét, akinek dédunokáját nem keresztelte meg a pap, azért, mert házasságon kívül született. A szomszéd faluban néhány évvel ezelőtt, egy ennél borzalmasabb dolog történt. Egy három éves kisfiút mandula műtétre vitték be a megyei kórházba. A kisfiú a műtétbe egy orvosi műhiba miatt belehalt. A tragédiát akkoriban a Kiskegyed újság is megírta. De nem volt elég fájdalom a családnak ez a haláleset, ráadásul a pap ( aki azóta már nincs a faluban) nem akarta eltemetni a kis testet, azért, mert nem volt megkeresztelve. Azt mondta, hogy nem kerülhet megszentelt földbe az, aki nem részesült a keresztség áldásában.

Azt mondta a pap, hogy a katolikus egyház szerint keresztelés nélkül az elhunytak lelke nem jut be a menyország kapujába. Azok, akik nincsenek megkeresztelve nem nyernek jogot arra, hogy megszentelt földben nyugodjanak. Én nem tudom, hogy ez így van e. Csak azt tudom, hogy végül úgy temették el a kisfiút, hogy a pap nem volt hajlandó elbúcsúztatni. A szegény kis ártatlan papi áldás nélkül szállt sírba. Azóta is összeszorul a szívem, ha elmegyek a sírja előtt a temetőben. (édesapámat látogatom ott) Mindig elmondok egy Miatyánkot a lelki üdvéért. Remélem, Isten meghallgat.
 
Szerző: Ventura Blvd  2009.02.16. 07:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr96943395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása