Egy Amerikában szabadalmaztatott eljárás sikerrel ötvözi bizonyos fűszernövények páratlan antioxidáns hatását azok súlycsökkentő tulajdonságaival. Filozófiája szerint kizárólag biztonságos, egészséget védő és megőrző módszerekkel lehet elérni a természetes súlycsökkentést.
Az antioxidánsok olyan természetes biokémiai anyagok, amelyek megvédik az élő sejteket a káros szabadgyökök pusztító hatásától. Az antioxidánsok gátolják az oxidáció folyamatát. Gátló hatás hiányában az oxidáció végső soron a sejtek pusztuláshoz, ízületi gyulladásokhoz, szívrendellenességhez, daganatok kialakulásához és számos súlyos betegség kialakulásához vezethet. 
Optimális esetben a szervezetben jelenlévő megfelelő mennyiségű és hatékonyságú antioxidáns azonnal reakcióba lép az oxigén bomlástermékeivel, a szabad gyökökkel, és semlegesíti azokat, mielőtt még komolyabb károkat okozhatnának. A táplálkozástudomány, a gyógyszer- és élelmiszeripar területén az élelmiszerek antioxidáns-hatékonyságának mérésére igen széles körben alkalmazzák az oxigéngyök abszorbciós kapacitás (ORAC) vizsgálatát. Minél magasabb az ORAC-értéke egy adott tápanyagban, annál hatásosabban tudja megsemmisíteni a szabad gyököket, s ezáltal képes visszaszorítani az öregedési folyamatot, illetve számtalan betegséget. 
images.jpg

A közismerten magas antioxidáns-hatékonysággal bíró élelmiszerek közül például a sárgarépa ORAC-értéke 210, a málnáé 1200, az áfonyáé pedig 2400. 
Az eddig ismert tápanyagok közül a legmagasabb ORAC-mutatóval azonban a fűszernövények rendelkeznek. A szegfűszegolaj a legerősebb eddig ismert antioxidáns. A szegfűszegolaj ORAC-értéke 10 700 000 (10,7 millió) feletti, azaz adott térfogati egységben több mint 400-szor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a leggazdagabb antioxidáns-forrásként ismert gyümölcseink és zöldségeink. A szegfűszeg-, a fahéj- és gyömbérolaj keverékének hatóanyagai mérséklik az éhségérzetet, csökkentik a zsírbevitelt. Felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét, így az hatékonyabban égeti a zsírt, növeli az energiaszintet koffein vagy bármilyen más serkentőszer nélkül is. 

Forrás: US Army Magazine
Szerző: doggy  2015.03.28. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: fogyókúra antioxidáns fahéj málnalé szegfűszeg gyömbér

Van egy hely, nyolcvan kilométerre a fővárostól, ahol állítólag különös dolgok történnek. Az órák elkezdenek késni vagy sietni, az autók hazafelé kevesebb benzint fogyasztanak, és némely emberek azt állítják, meggyógyulnak itt.

Elhiszed? 

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.13. 21:38 Szólj hozzá!

A gyógyító kőszarkofág, ez a különös sírhely a Heves megyei Átány községben található. Azóta gyógyít, mióta a Boszorkányszövetség papjai levették róla a rontást.  

Elhiszed?

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.13. 17:51 Szólj hozzá!

 Az életemet anyám tette tönkre. Az első szerelmes éjszakámon az ő hangját halottam egyre, azt sziszegte: nehogy azt gondold, hogy a szerelem olyan jó. Ő hazudott bennem, amikor színleltem a boldog szeretőt, és gúnyosan vigyorgott a fürdőszobában, amikor a zuhanyt szorítottam, amivel magam magamnak tudtam csak örömet okozni. 

Ezt a levelet tegnap kaptuk. Azt gondolom, érdemes elolvasni.
Szerző: Ventura Blvd  2009.03.12. 22:54 Szólj hozzá!

..." A kutya egész nap állt a kerítésnél, füle a távoli zajokat kutatta, hátha meghallja a lány lépteit. Várt, és szenvedett. A fiú pedig, aki hosszú betegség után az ablakra néző ágyban lábadozva figyelte a lányt, s a kutyát, felkelt. Az állat vezette. "

Elolvasod?

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.12. 21:04 Szólj hozzá!

„...Maradt. Aztán együtt mentünk haza. Őhozzá haza. Nála aludtam. Magától értetődő volt, hogy szeretkezünk. Olyan volt, mintha addig soha mással nem szeretkeztem volna, csakis vele, mégis csodás, újszerű élmény. Nem tudtam betelni az érintésével. Amikor már aludt, a hátára tapadtam, az orrom a lapockái közé fúrtam, hogy egész éjjel érezzem az illatát...”
Elolvasod egy nagyon furcsa szerelem történetét?

Szerző: Nada  2009.03.11. 14:57 Szólj hozzá!

 Obama feloldotta az embrionális őssejtekkel végzett kutatásoknak azt a területét, amelyet George Bush nyolc évvel ezelőtt megtiltott. Gyilkos, mondják az új elnökre azok, akik szerint embriót ölni bűn.

Tényleg?

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.10. 08:27 Szólj hozzá!

Olvasom az Index nyitóoldalon, hogy zseniális vezért keresnek, hogy egy Tölgyessy Péterből, egy Sólyom Lászlóból, meg egy Csányi Sándorból ki is jönne az az egy pasi, aki itten mostan eligazgatná ezt a mi kis süllyedő hajónkat... Komolyan égnek áll a hajam! Nem vagyok feminista, de lehet, hogy mától átigazolok. Senkinek nem tűnik fel, hogy a pasiknak ebben a témakörben bealkonyult? Kányec, vége uraim! Most mi jövünk!

Érdekel, hogyan? 

Szerző: izadóradanken  2009.03.09. 13:36 2 komment · 1 trackback

Belejöttem a szaunázásba, komolyan mondom. Úgy érzem, minden rossz tacsakos izzadtsággá válik, és jól kiizzadom magamból ezt az egész históriát. De nem mondanám, hogy a versenyformámat futom, bár Joe szerint nincs okom a panaszra.

Na de, ki is az a Joe?

 

Szerző: izadóradanken  2009.03.09. 11:49 Szólj hozzá!

 Egy 17 éves lány és egy húszéves fiú brutális kegyetlenséggel agyonverte aznap született kislányukat. Tegnap volt a tárgyalásuk. A hír nem érte el a központi sajtó ingerküszöbét. Pedig Magyarországon évente 35-40 csecsemőgyilkosság történik. És szinte soha nem a szegénység miatt!

Hanem?

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.06. 11:11 1 komment

Kinyitom reggel a rádiót, az első öt perc után nyúlok a késért, döfném magamba. Nézem az Indexet, három klikk s már nyitom az ablakot, hogy ugrok kifele. A saját blog bejegyzéseinkre írt kommenteket sincs kedvem elolvasni. Holott jön a tavasz, az összes Tesco áruház parkolója tömve. A sok devizahiteles miautónktól levegőt nem kapsz.

Tovább...

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.05. 10:25 Szólj hozzá!

Azért nem csak a pasik szemetek ám! Legyünk már igazságosak. Én se nagyon merek a tükörbe nézni. Hétvégén történt, még nem is meséltem. Lefeküdtem valami brókerrel. Bosszúból. Amiért a dokim megint egyedül hagyott.  

tovább...

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.04. 18:46 Szólj hozzá!

Hello, csajok, hírem van!
A barátnőm, tudjátok, a szexmániás, megelégelte, hogy folyton egyedül ülök, és harmadikként, mint gyertyatartó elefánt kell magával cipelnie bulizni, és így szólt:
– Na, te Jutka, figyuzzál. Pénteken buli, kicsíped magad, smink, frizkó, szivacsos cickófix. Egész este bazsalyogsz, kedvesen csa-csogsz és danszingolsz, vili?
Elolvasod?

Szerző: Nada  2009.03.04. 12:19 Szólj hozzá!

...Imádom, beleszerettem, nem kutatok tovább, férjhez megyek, kész!
Legalább is ezt gondoltam még kábé fél percig, amikor is leült velem szemben a nagy bőrszékébe, nem is ült, inkább feküdt, a karjait a feje mögé tette, a lábait szanaszét dobálta nagy terpeszbe, és úgy kérdezgetett.
Utálom, ha egy pasi így ül. Mintha azt mondaná:
– Na, anyukám, még három percig feltarthatsz, mert amúgy nagyon unlak, gyere, inkább vakargasd meg a hátam, aztán...
Elolvasod?
 

Szerző: Nada  2009.03.03. 14:51 Szólj hozzá!

„Tudod, te nagyon helyes lány vagy, jól érzem magam veled, csak hát az ágy... Zavar, hogy nincs melled. Ha megcsináltatod, elveszlek” – mondta Kristóf. Margit meg azóta is sír. Fogalma sincs, mit tegyen. Kés alá feküdjön-e egy pasiért... Egy esküvőért, egy álomért...  Tovább

Szerző: Nada  2009.03.03. 09:45 1 komment

 A „Ha a te gyereked lenne homoszexuális” című bejegyzésünkre érkezett a levél. Így kezdődik: a heteroszexuálisok azt hiszik, hogy a homoszexualitás valami borzalmas dolog, szenvedés, szégyen, kitagadottság, megaláztatás. Ez hülyeség! Ne higgyétek el. Pontosan ugyanolyan emberek vagyunk, mint ti. 

tovább...

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.02. 09:49 Szólj hozzá!

Csak hogy jobb lehessen ez a vasárnap is, bár úgy látom, süt a nap, derűs az ég, legyen a kedved is hozzá ilyen!

"A titok a jelenben rejtőzik"

 

Szerző: izadóradanken  2009.03.01. 09:41 Szólj hozzá!

Már vagy két hete hallgatok. Valahogy úgy voltam vele, ha befogom a pörös számat, jobb lesz, mindenkinek jobb lesz. Azért azt nem gondoltam volna, a legrosszabb álmomban se, pedig volt néhány, elhihetitek, hogy András még a csirkemongúzt is rám küldi...

Érdekel, mit mondott a csirkemongúz?

Szerző: izadóradanken  2009.03.01. 07:35 Szólj hozzá!

 

 "Azokat a problémákat, amelyeket bizonyos szintű gondolkodásmód okozott, nem lehet megoldani ugyanolyan szintű gondolkodással." - mondta Einstein.
A krízis lélektani helyzete a következő: valami sürgős megoldás kellene, de nincs. Ilyenkor az emberek nagy része rémülten kapkodni kezd, vagy bénultan szemléli a negatív eseményeket. A krízis annyit jelent, hogy egy fontos és kikerülhetetlen problémát a szokásos eszközeinkkel képtelenek vagyunk megoldani
- a hangsúly a szokásos szón van. Válság esetén, a lehető legkártékonyabb reakció a pánik, a fejetlen, átgondolatlan kapkodás és bűnbakkeresés. Ez a hozzáállás nagyban rontja a hatékony kezelés esélyeit is, pedig a legtöbb helyzetet konstruktív és kreatív hozzáállással meg lehet oldani! 

Hogy miért jutott eszembe, a legújabb tatárszentgyörgyi Molotov koktélos támadásról egy Mesterkurzuson elhangozott mondatok?

elolvasom

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.28. 23:20 2 komment

Címkék: polgárháború mesterkurzus tatárszentgyör másodszor ártatlsan áldozatok cigány prpgrm

Soha nem fogom elfelejteni Petit, akit édesanyja naponta hat órán keresztül tornáztatott és masszírozott. Éveken át. Mert elhatározta, hogy szembeszáll a sorssal, nem adja gyerekét a halálnak.

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.28. 10:54 Szólj hozzá!

 Bizonyára neked is van olyan fotód, amely rólad, esetleg a szüleidről készült, és egy táj, egy utca részlet is látható rajta. Egy helyszín, amely az elmúlt tíz, húsz, vagy még annál is több év alatt sokat változott.  Szeretném, ha pár sor kíséretében elküldenéd nekem. Megírnád hol, mikor készült, s hogy közölhető e. Cserébe készítenék Neked egy itt láthatóhoz hasonlót. Addig is megmutatom legkedvesebb képeim egyikét.

Megnézed?

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.26. 21:05 Szólj hozzá!

Hornos Gyula történetéről egy korabeli, megsárgult újság lapjain olvastam vagy húsz évvel ezelőtt, és azóta sem ment ki a fejemből. Az is lehet, hogy nem Hornosnak, hanem Hornyosnak hívták, sőt, az is lehet, hogy Gyurinak és nem Gyulának, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a szerencsétlen embernek három füle volt. Elolvasod?

Szerző: Nada  2009.02.26. 10:54 Szólj hozzá!

 Mi vezeti őket? Puszta fajgyűlölet? Érték- vagy érdekvédelem? Túlbuzgó hazafiság, vagy csak a félelem keltette agresszió? A jelenleg is működő, titkosan szerveződő társaság sok ezer ártatlan embert félemlített, korbácsolt és ölt meg

tovább...

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.25. 21:20 Szólj hozzá!

Az RTL online hírei között indítható az a videó, amelyen az agyonlőtt fiú édesanyja, a meghalt ötéves kisgyermek nagymamája meséli el a történteket.
Mely önmagában is borzalmas.
 
Borzalmas a tett,
mely nyilvánvalóan ölni akart, hiszen nem elégedett meg a bosszúval, a ház felgyújtásával
Borzalmas a dabasi rendőrkapitányság hanyagsága, szakmai dilettantizmusa. Vagy ha nem ez, hát félelme. Tán féltek, mi lesz, ha kiderül, hogy roma embereket öltek ismét.
Ha így van, borzalmas a feltételezés, hogy egy ilyen súlyú bűnügyet el lehet titkolni.
De borzalmas volt a stílus is, amellyel egy gyászoló családdal beszélni mertek.
Borzalmas volt a mentőorvos viselkedése, aki azt se közölte a családdal, hogy fiuk meghalt, És a gyereket, aki pedig még élt, amikor a mentőt kihívták egy pokrócba csavarva az udvar földjére akarta tenni
A legeslegborzalmasabbak számomra mégsem ezek az események. Hanem az a mozzanat, amikor a család megmutatta, a rendőrnek a menekülés útvonalát, a lábnyomokat. Melybe az ügyeletes fogta magát és belehugyozott.
http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/25:45090
 
Lehet, hogy a pisilős közeget leváltják és a dabasi kapitány, bizonyos Kocsis István se ússza meg áthelyezés nélkül. De ezután hiába magyarázzák, hogy a rendőrők a romákkal szemben nem előítéletesek.
 
Tudom az én k. anyámat, meg menjek oda és legyek rendőr én a cigánysoron.

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.25. 07:56 1 komment · 1 trackback

A svéd királynak is gyermeknevelési gondjai vannak. Egy időben a fiatalabb hercegnő bulizása borzolta a svéd sajtó és a család idegeit. Újabban az idősebb lány, Viktória választása állította nehéz pillanatok elé a koronás atyát.
 

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.02.25. 07:48 Szólj hozzá!