Obama feloldotta az embrionális őssejtekkel végzett kutatásoknak azt a területét, amelyet George Bush nyolc évvel ezelőtt megtiltott. Gyilkos, mondják az új elnökre azok, akik szerint embriót ölni bűn. Tényleg?
 
És embriót előállítani? Lefagyasztott, megmetszett petesejtre, hereszövetből nyert, a biztonságosabb eredmény elérésé érdekében mozgó farkincájától megfosztott spermával életet létrehozni szabad? A létrehozott életekből egyet, vagy kettőt kiválasztani, majd a fel nem használt megtermékenyített petesejtet kidobni? Azt szabad. Netán lefagyasztani és más asszony méhébe ültetni? Azt is?
Viszont nem szabad olyan betegségek gyógyítása érdekében, mint a
- sclerosis multiplex
- duchenne kór( halálos gyerekkori izomgyengeség)
- gyerekkori cukorbetegség
- balesetek miatti bénulások
- alzheimer
és a többi ma még gyógyíthatatlan, a betegeknek és hozzátartozóiknak élethosszig tartó szenvedést, a társadalomnak milliárdos költségeket okozó betegségek ellenszerét kutatni?
Igen azon az áron akár, hogy a lombikbébi programokban megtermékenyített, viszont fel nem használt petesejteket elpusztítják.
Négysejtes állapotban.
És nem tizenkéthetesen, mint az abortuszok során.
Most akkor ki a gyilkos?

 

Szerző: Ventura Blvd  2009.03.10. 08:28 2 komment

Címkék: lombikbébi bénulás őssejt kutatás sclerosis multiples gyerekkori cukobetegség idegsejt

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr58992976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jacques Ucca (törölt) 2009.03.13. 13:59:34

A jelek szerint Amerikában is vannak hülyék, ez nem hír.. Az egyházak próbálják visszaszerezni befolyásukat minden téren, minden eszközzel, mindenre ellentmondással, mindenre észt osztással, ez sem hír..

bonne 2009.03.20. 17:15:35

A probléma egyik fele, hogy míg embrionális őssejtekkel folytatott kutatások eddig nem produkáltak semmiféle gyógymódot, addig a felnőtt őssejtek alapján végzett kutatásokból számos eredmény született, sok betegség esetén született előrelépés. Már ott tartunk, hogy felhasználhatunk köldökzsinórból kinyert őssejteket, vagy akár felnőtt bőrsejteket is alávethetünk bizonyos kezelésnek, aminek eredményeképpen "visszafejlődnek" őssejtekké, amit aztán arra használunk, amire akarunk. Ha tetszik, akár falat is tapétázhatunk velük, remélve, hogy füle nő, és lesz kinek beszélni.

PS: Obama nem a kutatási tilalmat oldotta fel, mert az eddig sem volt tiltott, hanem az ilyen kutatások állami finanszírozásának tilalmát. Magánforrásból azokat eddig is lehetett finanszírozni.

jezsuita.blog.hu/2009/03/12/amikor_luke_ugy_dont_hogy_a_film_inkabb_mashogy_vegzodjon
süti beállítások módosítása