Eszter három napja lázas. A második tűdőgyulladás elleni oltás óta. A napokban szinte az összes brit napilap beszámolt arról a kisgyerekről, aki meghalt azt követően, hogy oltást kapott kanyaró, mumpsz és rubeola ellen.

 


A doktor néni megnyugtatott, nincsen semmi baja, csak az oltás. Jó nem vagyok védőoltás ellenes, egyáltalán. Az angol kisfiú estében például a halottkém is bejelentette a vizsgálat eredményét: a vakcina nem játszott szerepet a gyermek halálában.

Azért ez a védőoltás ügy nem teljesen tiszta. Magyarországon is előfordul időnként, hogy a szülők nem engedik beoltatni gyermekeiket. Perek is indultak már emiatt.
A védőoltások ellenzői szerint a túlságosan fiatal korban adott vakcinák gyengítik a csecsemők immunrendszerét és allergiát okozhatnak. A legfőbb vád azonban, amit ellenük felhoznak, az, hogy azok a kombinált oltások, elsősorban a tizenöt hónapos korban adott MMR, vagyis a mumpsz, a kanyaró és a rózsahimlő elleni vakcina olyan tartósítószert tartalmaz, amelynek higany tartalma a véráramból az agyba kerülve, autizmust okoz.
A gyermekorvosok teljesen megalapozatlannak tartják a védőoltások körüli hisztériát. Különösen az idősebbek, akik nagyon sok csecsemőt láttak a meghalni a kanyaró, és a mumpsz szövődményei miatt.
Pro: Szomszédunk kisfia Dávid panasz mentes terhességből, sima szülés során, 3 kiló 80 dekával jött a világra. Kifejezetten élénk, mosolygós csecsemő volt. Időben a hasára fordult, mászni, gügyögni, kommunikálni kezdett. Élénk, egészséges kisbaba volt. Tizenöt hónapos korában kapta meg azt a bizonyos MMR vakcinát. Ezután a szülei először csak azt vették észre, hogy az addig jó étvágyú gyerek válogatni kezd. Sírós, nyűgös lett. Eleinte nem gondoltak semmi rosszra. Dávid azonban attól kezdve nem fejlődött rendesen. Nem kezdett el beszélni, késve állt föl, nehezen indult el, gyakoriak voltak a dühkitörései. Kiderült, hogy autista. Édesanyja akkor kezdtem el böngészni a szakirodalmat. Kiderült, hogy bizonyos családban halmozottan jelentkező betegségek, például a magas koleszterin szint, a színvakság, a tejallergia, bizonyos rákfajták esetén fennáll az autizmus veszélye. Ha az ilyen gyereknek az egyes oltásokban lévő toxin bejut a szervezetébe, kiváltja ezt a súlyos betegséget.
Kontra: A gyermekorvosok szerint az a vád, hogy az autizmust az MMR-ben lévő higany okozza teljesen megalapozatlan. Az ezekben a vakcinákban található higany mennyisége ezredrésze annak, ami ételeinkben van. A védőoltások esetleges szövődményeit minden esetben jelentik az orvosok. Mostanáig sehol a világon nem találkoztak olyan esettel, amelynél az derült ki, hogy a védőoltás okozta az autizmust.
Pro: Különös módon egy ideje, mégis kivonták a higanyt a magyar oltóanyagokból
Kontra: Az orvosok szerint azért, hogy elejét vegyék, még a teljesen megalapozatlan vádaskodásoknak is.

Mi az igazság? Nehéz megmondani. Én magam az orvosoknak hiszek. A védőoltások fontosak. De az is biztos, hogy a gyógyszergyártás a világon a második legnagyobb üzlet. És az is biztos, hogy Eszter harmadik napja lázas.
 

Szerző: Ventura Blvd  2008.12.31. 12:00 1 komment

Címkék: autizmus védőoltás rubeola mumpsz kanayró

A bejegyzés trackback címe:

https://mertmegerdemled.blog.hu/api/trackback/id/tr85816790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rikavagyok 2009.01.05. 18:11:57

sziasztok!
erről nekem egy doki (konkrétan, aki a László Kh-ban a védőoltásszakrendel) azt mondta, h az, az anyag amire ezt ráfogják, az soha nem is volt az MMR oltásban (más gyszerben ugyanabban az időben igen). és az autizmus kezdeti tüneteinek felismerése többnyire ugyanabban az életkorban történik,mint ez az oltás. az ember pedig túl könnyen vonja le a következtetést, hha 2 dolog egymás után történik, akkor az 1. okozza a 2.-at.
így ennek a 2 dolognak a kombinációjából ered ez a szóbeszéd.
én elhiszem neki.
egyébként eközül a 3 betegség közül a kanyaró, ami konkrétan életveszélyes, a mumpsznak inkább az a veszélye, h rátejedve a herére meddőséget okozhat fiúknál, a rózsahimlő pedig amiatt, hha vki terhesen kapja el, akkor fejlődési rendellenességet okoz a magzatban.
süti beállítások módosítása